Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (13 – 19 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, Apple TV+, Disney+, Viaplay, SkyShowtime en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 7 (van 13 tot 19 februari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 7 van 2023)

10. Carnival Row (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 17 februari komt het tweede seizoen van Carnival Row naar Amazon Prime Video. Daar zullen veel mensen enorm naar uitkijken, want het eerste seizoen werd ontzettend goed ontvangen. We hebben wel gelijk een slecht nieuwtje: het tweede seizoen is het laatste. Nog één keer kruipt Pirates of the Caribbean-acteur Orlando Bloom dus in de huid van Philo. Hij onderzoekt in de nieuwe afleveringen een aantal gruwelijke moorden, terwijl Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) en de Zwarte Raaf nog altijd wraak willen voor de onrechtvaardige onderdrukking waar ze slachtoffer van werden.

9. Violent Night (film, 2022) – Pathé Thuis

Hoewel we de feestdagen alweer eventjes achter ons gelaten hebben, kunnen we toch uitkijken naar het heerlijke Violent Night. Dit is namelijk alles wat je níét van een kerstfilm verwacht: zinloos geweld, veel gevloek en getier en een enorme dosis actie. David Harbour (die je vast kent als Jim Hopper uit Stranger Things) kruipt in de huid van de steevast dronken en ontzettend cynische kerstman. Hij neemt het op tegen een team huurlingen die tijdens kerstavond een gezin gegijzeld houden. De film verschijnt op woensdag 15 februari op Pathé Thuis.

8. Red Rose (serie, 1 seizoen) – Netflix

Netflix zet op woensdag 15 februari de gloednieuwe Britse horrorserie Red Rose live. Het is de zomervakantie na het eindexamen als een aantal tieners zonder nadenken een app downloaden. Maar zoals we al eens in de horrorfilm Countdown gezien hebben, is dit natuurlijk niet zonder gevaar. De app blijkt namelijk een bovennatuurlijke entiteit te verschuilen die wel zin heeft om een spelletje met de jongeren te spelen—met dodelijke gevolgen. Deze serie komt van de hand van Michael en Paul Clarkson, die eerder meewerkten aan de populaire serie The Haunting of Bly Manor.

7. Sharper (film, 2023) – Apple TV+

Sharper is een gloednieuwe film op Apple TV+ die het podium biedt aan een aantal topacteurs. Zo zien we naast Oscarwinnares Julianne Moore ook Sebastian Stan, Justice Smith, John Lithgow en Briana Middleton terug. De thriller vertelt het verhaal van oplichtster Madeline, die zich mengt met de rijke elite op Manhattan. Zodra haar pad zich kruist met een andere oplichter wordt het steeds lastiger om succesvol te blijven. De film verschijnt op vrijdag 17 februari op de streamingdienst.

6. J-Hope IN THE BOX (film, 2022) – Disney+

BTS is een van de grootste bands van dit moment. De Koreaanse popgroep, bekend van hits als Dynamite en Butter, heeft al een eigen concertopname op Disney+, maar nu is het tijd voor een documentaire over van de bekendste leden: rapper j-hope. Op vrijdag 17 februari verschijnt J-Hope IN THE BOX op de streamingdienst, met nooit eerder vertoonde beelden van zijn reis naar zijn eigen soloalbum. Onmisbaar voor de fans!

5. Face to Face (serie, 3 seizoenen) – Viaplay

In januari verscheen het tweede seizoen van Face to Face nog op Viaplay en volgende week is het alweer tijd voor seizoen 3, dat op zondag 19 februari in première gaat. Lars Mikkelsen (inderdaad de broer van) kruipt in de huid van Holger Lang. Hij is al sinds het eerste seizoen een potentiële moordenaar en neemt ons in de gloednieuwe afleveringen mee naar de geheimen achter Christina’s dood. Volgens Viaplay zelf een perfecte afsluiting van de reeks, dus dat belooft veel goeds!

4. Hazard (film, 2022) – Amazon Prime Video

De Belgische actiekomedie Hazard komt op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, naar Amazon Prime Video. De hoofdrollen zijn voor Undercover-acteur Frank Lammers en dj Dimitri Vegas (bekend van het duo Dimitri Vegas & Like Mike). We volgen Noah Hazard, een man die eigenlijk het meeste houdt van zijn auto—meer nog dan van zijn vrouw of zijn dochtertje. Als hij een chauffeursbaantje aangeboden krijgt neemt hij dat aan, niet wetende dat een krankzinnige rit door Antwerpen zal volgen waarin hij íéts zal moeten opgeven: zijn leven, zijn familie of zijn geliefde auto.

3. The Best Man: The Final Chapters (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Fan van de film The Best Man uit 1999 of de sequel The Best Man Holiday uit 2013? Op SkyShowtime verschijnt op dinsdag 14 februari de spin-off The Best Man: The Final Chapters. Voor de tweede keer komt de oude cast samen en volgen we Harper, Robyn, Jordan, Lance, Quentin, Shelby, Candace en Murch. Inmiddels zijn de personages wat ouder en komen er flink was midlifecrises om de hoek kijken die de relaties behoorlijk onder druk zetten. Leuk! Volgende week verschijnen direct de eerste drie afleveringen, daarna volgt op elke dinsdag een nieuwe episode.

2. Good Luck To You, Leo Grande (film, 2022) – Pathé Thuis

Oscarwinnares Emma Thompson kruipt in Good Luck To You, Leo Grande in de huid van Nancy Stokes, een weduwe van in de zestig die wil meemaken wat goede seks is en hiervoor een jonge sekswerker inhuurt. Samen met hem wil ze een bucketlist afwerken, maar hun muren voor elkaar laten zakken stond niet op de planning. De film werd geprezen door critici en lovend ontvangen door kijkers. Je bekijkt hem vanaf donderdag 16 februari op Pathé Thuis.

1. Incognito (serie, 1 seizoen) – Videoland

Na Sleepers verschijnt er op vrijdag 17 februari weer een gloednieuwe misdaadserie op Videoland: Incognito. We volgen undercover-agent Felix (Dragan Bakema) die infiltreert in het leven van de ogenschijnlijk doodgewone Lize (Melody Klaver) om te kijken of zij misschien een gevaarlijke topcrimineel is. Zijn zoektocht naar de waarheid mondt al snel uit in een strijd op leven en dood.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, Apple TV+, Disney+, Viaplay, SkyShowtime en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.