Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (6 – 12 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, SkyShowtime, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+, Pathé Thuis en Viaplay. In dit artikel vind je tips voor week 6 (van 6 tot 12 februari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 6 van 2023)

10. You (serie, 4 seizoenen) – Netflix

YOU: Season 4 Part 1 | Official Trailer | Netflix

Joe Goldberg keert volgende week terug naar Netflix. Deze keer mét baard, onder de naam Jonathan Moore en niet in de Verenigde Staten maar in Londen. Hier heeft hij een heel nieuw leven opgebouwd, maar is zijn oog nog steeds op Marienne gevallen. Het vierde seizoen van de hitserie You is opgedeeld in twee delen, waarvan het eerste deel (afleveringen 1 tot 5) op donderdag 9 februari naar Netflix komt. Voor seizoen 4B (afleveringen 6 tot 10) moet je wachten tot 9 maart.

9. Jurassic World: Dominion (film, 2022) – SkyShowtime

Jurassic World Dominion - Official Trailer [HD]

Het was een van de best bekeken films van 2022 en bracht wereldwijd meer dan een miljard dollar op: Jurassic World: Dominion. Deze film brengt twee generaties acteurs samen: Chris Pratt en Bryce Dallas Howard uit de laatste trilogie en Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum uit de eerste. Leuk! De film verscheen eerder op Pathé Thuis en is vanaf donderdag 9 februari ook te streamen op de splinternieuwe videodienst SkyShowtime.

8. All That Breathes (film, 2022) – HBO Max

All That Breathes | Official Trailer | HBO

All That Breathes is genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Documentaire en verschijnt op woensdag 8 februari op HBO Max. We volgen de Indiase broers Saud en Nadeem, die zo vastbesloten zijn de zwarte wouw te beschermen dat ze hun leven daar al ruim twintig jaar aan wijden. De vogel is essentieel voor het ecosysteem van New Dehli en alles wat daaraan verbonden is. Door de toenemende luchtvervuiling wordt het echter steeds lastiger om hem te beschermen.

7. Somebody I Used To Know (film, 2023) – Amazon Prime Video

Somebody I Used to Know - Official Trailer | Prime Video

Dave Franco kun je als acteur kennen van onder meer Bad Neighbours en Now You See Me, maar sinds 2020 legt hij zich ook toe op het regisseren van films. Op vrijdag 10 februari komt van zijn hand de gloednieuwe romcom Somebody I Used To Know naar Amazon Prime Video, waarin zijn vrouw Alison Brie (Community) de hoofdrol speelt. Zij kruipt in de huid van workaholic Ally, die na een professionele tegenslag terugkeert naar haar oude woonplaats en haar eerste liefde tegen het lijf loopt. Zijn nieuwe vriendin doet haar wel erg denken aan haar oude zelf, waardoor ze de persoon die ze nu is in twijfel begint te trekken.

6. Lyle, Lyle, Crocodile (film, 2022) – Pathé Thuis

LYLE, LYLE, CROCODILE - Official Trailer (HD)

Shawn Mendes zingt de sterren van de hemel in de muzikale familiefilm Lyle, Lyle, Crocodile (in het Nederlands Wil de Krokodil). De Canadese zanger, bekend van hits als Treat You Better en Mercy, leent zijn stem aan krokodil Wil. Hij verblijft stiekem in de woning van het pas verhuisde gezin Primm, waarvan de jongste zoon maar niet weet te aarden in hun nieuwe woonplaats. In elkaar vinden ze een bijzondere vriendschap. De film bevat een aantal gloednieuwe nummers die van het team komen dat ons eerder The Greatest Showman bracht, dus dat belooft veel goeds! Je bekijkt hem vanaf maandag 6 februari op Pathé Thuis.

5. Walker: Independence (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Walker Independence (The CW) Trailer HD - Prequel Spinoff series

Fan van de serie Walker op Viaplay? Van dezelfde makers komt op dinsdag 7 februari de prequel Walker: Independence. De serie speelt zich af in de negentiende eeuw en volgt het leven van Abby Walker. Haar man werd tijdens een reis naar het westen voor haar ogen vermoord en nu is ze op zoek naar wraak. Deze missie brengt haar in Independence, in Texas, waar ze in aanraking komt met verschillende bewoners.

4. The Son (film, 2022) – Pathé Thuis

THE SON | Official Trailer (2022)

Van de maker van The Father verscheen in 2022 The Son. Wederom speelt Anthony Hopkins een rol in de film, maar verder is het een compleet nieuw verhaal. Het draait om gescheiden vader Peter, die besluit zijn zeventienjarige zoon weer in huis te halen omdat het niet zo goed met hem gaat. Maar kán hij eigenlijk wel een goede vader zijn? Of op zijn minst een betere vader dan zijn eigen vader voor hem was? De hoofdrol wordt gespeeld door Hugh Jackman, die je kunt kennen van The Wolverine. De film verschijnt op woensdag 8 februari op Pathé Thuis.

3. Clarkson’s Farm (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Clarkson's Farm | Official Trailer | Prime Video

In juni 2021 kocht Top Gear‘s Jeremy Clarkson een boerderij van 1.000 hectare op het Engelse platteland. Zich totaal niet tegenhoudend door zijn gebrek aan agrarische kennis besloot hij deze zelf te gaan runnen. Wij werden meegenomen in dit proces. Het eerste seizoen van Clarkson’s Farm was een gigantische hit en volgende week keert de serie terug naar Amazon Prime Video. Op vrijdag 10 februari is het zover.

2. Funny Woman (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Funny Woman | Streaming Soon | SkyShowtime

Op vrijdag 10 februari komt het boek Funny Girl van Nick Hornby tot leven in de serie Funny Woman op SkyShowtime. We worden meegenomen naar de jaren 60, als Barbara Parker verkozen wordt tot Miss Blackpool. Ze besluit echter dat ze meer uit het leven wil halen en vertrekt naar Londen. Daar doet ze na een reeks tegenslagen auditie voor een comedyshow op tv, maar als vrouw in een mannenwereld blijkt het allemaal nog niet zo makkelijk.

1. Your Place or Mine (film, 2023) – Netflix

Your Place Or Mine | Official Trailer | Netflix

Tot slot komt er een gloednieuwe romcom naar Netflix met niemand minder dan Ashton Kutcher en Reese Witherspoon in de hoofdrollen. Het heet Your Place or Mine en is te zien vanaf vrijdag 10 februari. We volgen Debbie en Peter, beste vrienden en ontzettende tegenpolen. Zij woont met haar zoon in Los Angeles, houdt van routine en leeft een vrij burgerlijk bestaan, hij zet het liefst de bloemetjes buiten in zijn woonplaats New York. Op een dag besluiten ze een week van leven te ruilen. Een soort The Holiday, maar dan anders. Leuk!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, SkyShowtime, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+, Pathé Thuis en Viaplay

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.