Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (7-13 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 6 (van 7-13 februari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 6 van 2022)

10. Toy Boy (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Eind 2021 werd in Spanje het tweede seizoen van de hete hitserie Toy Boy uitgezonden en vanaf vrijdag kunnen wij er hier ook van gaan genieten. In de serie wordt een stripper in Málaga na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man.

9. The Good Doctor (serie, 5 seizoenen) – Videoland

In deze serie volgen we de jonge autistische chirurg Shaun Murphy. Hij komt uit kleine stadje Casper in Wyoming (Verenigde State), maar dat had hij een problematisch verleden. Dokter Murphy verhuist naar San Jose, Californië, om te werken in het prestigieuze San Jose St. Bonaventure Hospital. Seizoen 5 van The Good Doctor is sinds maandag wekelijks met een nieuwe aflevering op Videoland te bekijken.

8. Het Verhaal van Nederland (serie, 1 seizoen) – NLZIET

Afgelopen week werd massaal (1,7 miljoen kijkers) op TV gekeken naar de eerste aflevering van Het Verhaal van Nederland op NPO 1. In de serie neemt acteur en verteller Daan Schuurmans ons mee door de geschiedenis van ons land. Je kunt nu al alle 10 afleveringen online kijken bij NLZIET via NPO Plus.

7. Brooklyn Nine-Nine (serie, 7 seizoenen) – Netflix

In Brooklyn Nine-Nine moet de onvolwassen rechercheur Jake Peralta leren om de regels te volgen en een teamspeler te zijn als er voor zijn brigade een nieuwe hoofdinspecteur wordt aangesteld. Afgelopen zondag ging het zevende seizoen in première bij Netflix Nederland.

6. Spiral: From the Legacy of Saw (film, 2021) – Amazon Prime Video

Spiral is momenteel al te huur en te koop bij Amazon Prime Video, maar zal vanaf donderdag ook met een abonnement op de streamingdienst gratis te kijken zijn. Een sadistisch genie wil in de film gerechtigheid en neemt het heft in eigen handen. Werkend in de schaduw van een legendarische inspecteur, krijgen agent Banks en zijn partner de leiding in het onderzoek naar de wrede moorden, die herinneringen oproepen aan het duistere verleden van de stad. Zonder het te beseffen, wordt Banks een pion in het verdorven spel van de moordenaar.

5. The Addams Family op Avontuur (film, 2021) – Pathé Thuis

De familie Addams raakt verzeild in allerlei bizarre avonturen. Bereid je voor op hilarische ontmoetingen met nietsvermoedende mensen die niet weten wat hun overkomt! Vanaf donderdag te zien bij Pathé Thuis.

4. ANNE+: De Film (film, 2022) – Netflix

Vanaf 11 februari geeft Netflix de Nederlandse film ANNE+ een wereldpodium. De film is een vervolg op de succesvolle serie en vertelt het verhaal van Anne (Hanna van Vliet), een lesbische twintiger in Amsterdam die zich op herkenbare wijze door grote levensvragen en liefdesperikelen worstelt. De serie ANNE+ kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder meer de verfrissende stijl en queer representatie.

3. Sex Tape (serie, 2 seizoenen) – discovery+

Bobbi Eden duikt met achttien bekende en minder bekende koppels de slaapkamer in! In het eerste seizoen van Sex Tape waren o.a. realityster Michael van der Plas met zijn vriendin Naomi, oud Utopia kandidaat Baldr met zijn vrouw Anna en zangeres Nathalie Makoma met haar vriend Jean-Claude te zien. Het tweede seizoen gaat van start op vrijdag en heeft naast Shani & Davey, Vonneke & Davinio en Christina & Kevin opnieuw nog vijftien stellen die letterlijk met de billen bloot gaan.

2. The French Dispatch (film, 2022) – Disney+

The French Dispatch is vanaf vrijdag te zien op Disney+. De film brengt een verzameling verhalen tot leven uit de allerlaatste editie van een Amerikaans magazine aan het eind van de twintigste eeuw in een fictief Frans stadje. In de film schitteren Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Lyna Khoudri, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray en Owen Wilson.

1. Tall Girl 2 (film, 2022) – Netflix

Na haar inspirerende speech op het schoolbal is Jodi (Ava Michelle) niet langer het “lange meisje” – ze is populair, zelfverzekerd, heeft een vriendje, en heeft zojuist de hoofdrol in de schoolmusical van dit jaar geboekt. Maar als de druk van haar pas verworven populariteit toeneemt, nemen ook haar onzekerheden toe, en worden nieuwe relaties gevormd terwijl oude op de proef worden gesteld. Terwijl de wereld die ze heeft opgebouwd om haar heen begint af te brokkelen, realiseert Jodi zich dat haar status nog maar het begin was. Dit Tall Girl-vervolg is vanaf vrijdag te zien op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis en Apple TV+