Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (26 december – 1 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay, Videoland en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 52 (van 26 december 2022 tot 1 januari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 52 van 2022)

10. White Noise (film, 2022) – Netflix

De regisseur van het Oscargenomineerde Marriage Story is op vrijdag 30 december terug op Netflix met White Noise. Hij heeft hoofdrolspeler Adam Driver meegenomen en naast hem schitteren ook acteurs als Greta Gerwig en Don Cheadle. Om kans te maken op een Oscar verscheen de film eventjes in een select aantal bioscopen, maar razendsnel is hij dus ook vanuit je eigen thuisbioscoop te bewonderen. Het draait om een hedendaags Amerikaans gezin dat worstelt met vraagstukken als de liefde en de dood.

9. Amsterdam (film, 2022) – Disney+

Amsterdam kenmerkt zich door zijn gigantische en verbluffende sterrencast. Acteurs als Margot Robbie, Christian Bale, John David Washington, Rami Malek, Anya Taylor-Joy, Chris Rock en Robert de Niro komen allemaal samen voor deze misdaadfilm, die ons meeneemt naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Drie atypische vrienden, een dokter, een verpleegster en een advocaat, vertrekken naar Nederland. Hier zijn ze getuige van een moord en stuiten ze op een van de meest schokkende en geheime complotten in de Amerikaanse geschiedenis. De film is vanaf woensdag 28 december te bewonderen op Disney+.

8. Kwestie van Geduld (film, 2022) – Pathé Thuis

Romcoms van eigen bodem doen het altijd goed en ook de film Kwestie van Geduld viel erg in de smaak. Slechts een paar maanden nadat hij in de bioscoop verscheen komt hij al naar je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis voegt hem namelijk als een waar kerstcadeautje toe aan haar aanbod op maandag 26 december. De hoofdrol wordt—niet geheel verrassend—gespeeld door de koningin van de Nederlandse romcoms, Barbara Sloesen. Het draait allemaal om een chef-kok die noodgedwongen terugkeert naar haar roots en in haar geboortedorp weer een thuis vindt.

7. Lizzo: Live in Concert (film, 2022) – HBO Max

Een tijdje terug verscheen de documentaire Love, Lizzo op HBO Max, maar Lizzo-fans kunnen nóg een keer terugkeren naar de streamingdienst. Op zaterdag 31 december is namelijk de concertspecial van de superster te zien, onlangs opgenomen tijdens haar concert in Californië. De zangeres van hits als About Damn Time en Juice neemt speciale gasten als Carbi B, SZA en Missy Elliott mee het podium op om het nieuwe jaar goed in te luiden.

6. Wildcat (film, 2022) – Amazon Prime Video

In de documentaire Wildcat volgen we de Britse Harry Turner. Op achttienjarige leeftijd wordt hij uitgezonden naar Afghanistan en als hij jaren later terugkeert is hij een gebroken man die kampt met suïcidale gedachten en depressies. Hij trekt het Peruviaanse regenwoud in en ontmoet daar de Amerikaanse Samantha. Samen nemen ze de zorg voor een verweesde ocelot op zich en moeten ze leren weer van het leven te houden. De film scoort op IMDb nu al een dikke 8,7 en is vanaf vrijdag 30 december te zien op Amazon Prime Video.

5. Zwanger & Co (film, 2022) – Netflix

Zwanger & Co verscheen eerder al op Pathé Thuis, maar komt op donderdag 29 december ook eindelijk naar Netflix. De film vertelt het verhaal van verloskundige Merel, die een enorme kinderwens heeft maar geen vriend kan vinden om haar leven mee te delen. Net op het moment dat ze besloten heeft voor single moederschap te gaan, ontmoet ze ineens de charmante Luuk. De hoofdrollen worden gespeeld door onder meer Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Bo Maerten en Manuel Broekman.

4. Lion Unleashed 2 (film, 2022) – Viaplay

In navolging op het in maart verschenen Lion Unleashed is Viaplay op maandag 26 december terug met Lion Unleashed 2. In een exclusief interview met Max Verstappen, Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen wordt teruggeblikt op het afgelopen Formule 1-seizoen, waarin Verstappen zijn tweede wereldtitel scoorde en een recordaantal GP-zeges en punten binnenhaalde.

3. Bros (film, 2022) – Pathé Thuis

Op Pathé Thuis verschijnt op woensdag 28 december de romantische komedie BROS, waarin twee mannen met bindingsangst een relatie krijgen en er het beste van proberen te maken. Comedian, acteur en regisseur Bille Eichner, die de hoofdrol speelt, heeft ook het script geschreven en is hiermee de eerste openlijk homoseksuele man ooit die meeschrijft aan én meespeelt in zijn eigen studiofilm.

2. Bon Bini Holland 3 (film, 2022) – Videoland

Eerder verscheen de hitfilm Bon Bini Holland 3 al op Pathé Thuis, maar ook Videoland-abonnees kunnen er vanaf vrijdag 30 december naar kijken. Jandino Asporaat kruipt in deze film in de huid van maar liefst zes verschillende personages. De belangrijkste daarvan is Robertico, de bezorger van F.C. Kip. Hij wil indruk maken op een meisje en liegt daarom dat hij de eigenaar van het restaurant is. Dan is er ineens een Amerikaanse fastfoodgigant die hen wil overnemen en stapelen de problemen zich steeds meer op.

1. Downton Abbey: A New Era (film, 2022) – SkyShowtime

Splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime voegt steeds meer topfilms toe aan haar aanbod. Na Top Gun: Maverick op 22 december komt op woensdag 28 december ook Downton Abbey: A New Era naar de videodienst. In dit vervolg op Downton Abbey (2019) dompelen we ons weer onder in deze heerlijke wereld en keren oude bekenden als Maggie Smith, Hugh Bonneville en Jim Carter terug. De familie vertrekt naar Frankrijk omdat Violet Crawley in het bezit is gekomen van een riante villa en uiteraard gaat er weer van alles mis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay, Videoland en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.