Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 27 december 2021 – 2 januari 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 52 (van 20 t/m 26 december 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 52 van 2021)

10. Manifest (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Na een turbulente routinevlucht heeft Montego Air vlucht 828 gelukkig veilig weten te landen. Vreemd genoeg blijkt dat de paar uur in de lucht voor de rest van de wereld vijf jaar heeft geduurd, waardoor vrienden, geliefden en familieleden de hoop op overlevenden al op hebben gegeven en verder zijn gegaan met hun leven. De inzittenden krijgen een tweede kans, maar dit grote mysterie blijkt nog veel grotere gevolgen te hebben.

Recentelijk werd bekendgemaakt dat de eerste twee seizoenen vanaf 1 januari 2022 te zien zullen zijn op Netflix in Nederland. In België moeten kijkers helaas nog een half jaar langer wachten.

9. The Book of Boba Fett (serie, 1 seizoen) – Disney+

The Book of Boba Fett gaat over de tocht van de legendarische premiejager Boba Fett en huurling Fennec Shand door de onderwereld van de “Galaxy Far, Far Away”. Samen keren ze terug naar de zandvlaktes van Tatooine om hun claim te leggen op het gebied, dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn criminele bende.

De serie zal op woensdag 29 december 2021 van start gaan bij Disney+, waarna elke week een nieuwe aflevering op de streamingdienst verschijnt.

8. Queer Eye (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Leg de zakdoekjes maar klaar! Deze gloednieuwe ‘Fab Five’ komen met hippe tips, emotioneel geladen make-overs en oprechte ontboezemingen die allerlei gevoelens losmaken.

Het splinternieuwe zesde seizoen zal vanaf vrijdag 31 december 2021 exclusief op Netflix te zien zijn, waar ook seizoen 1-5 al op staan.

7. The Courier (film, 2020) – Pathé Thuis

De onopvallende Britse zakenman Greville wordt gerekruteerd door MI-6 om belangrijke informatie verzamelen. Deze informatie is cruciaal om een nucleaire confrontatie te voorkomen en daarmee de Cuba Crisis te beëindigen. Vanaf woensdag de 29e te zien op Pathé Thuis.

6. Stay Close (serie, 1 seizoen) – Netflix

Met de kenmerkende spanning, aangrijpende suspense en geheimen van misdaden uit het verleden die beginnen te ontrafelen, stelt Stay Close de vraag hoeveel je iemand echt kent. Vier mensen verbergen duistere geheimen voor hun naasten: Megan (Jumbo), een werkende moeder van drie kinderen, Ray (Armitage), een veelbelovende documentairefotograaf, Broome (Nesbitt), een rechercheur die de zaak van een vermist persoon niet kan loslaten, en Lorraine (Parish), een oude vriendin van Megan. Terwijl het verleden hen achtervolgt en hun levens en die van hun omgeving dreigt te ruïneren, wat zal hun volgende stap zijn?

Deze nieuwe Harlan Coben-serie komt op vrijdag 31 december naar Netflix.

5. Dexter: New Blood (serie, 1 seizoen) – NLZIET & NPO Plus

Ben je er klaar voor? Dexter keert terug! De splinternieuwe serie speelt zich af in een periode 10 jaar nadat Dexter vermist is geraakt in het oog van de orkaan Laura. We vinden hem onder een valse naam in Iron Lake, een fictief stadje in de staat New York in de Verenigde Staten. Het kan dan wel dat Dexter zijn nieuwe leven omarmt, maar onverwachte gebeurtenissen in de gemeenschap zullen veel stof doen opwaaien.

Vorige week verschenen de eerste 7 afleveringen al online op NLZIET en NPO Plus, waarna wekelijks een nieuwe episode online verschijnt op deze twee streamingdiensten.

4. Shadow in the Cloud (film, 2020) – Film1

Chloë Grace Moretz (Kick-Ass) schittert in deze bovennatuurlijke actiefilm als een pilote die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan een geheime missie begint in een bommenwerper met een mysterieuze, kwaadaardige lading. Vanaf 1 januari is Shadow in the Cloud te zien op Film1.

3. Mission: Impossible – Fallout (film, 2018) – Netflix

Ethan Hunt en zijn team moeten na een mislukte missie samenwerken met de CIA om de wereld te behoeden voor een nucleaire ramp. Vanaf 1 januari kun je de film bekijken bij Netflix.

2. Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries (film, 2021) – NLZIET & Videoland

Liever Staand Leven Peter R De Vries documentaire Videoland
Film: ‘Staand Verder Leven: Na De Moord Op Peter R. de Vries’ | Beeld: RTL / Videoland

Ewout Genemans blikt in de documentaire Staand verder leven: Na de moord op Peter R. de Vries samen met de kinderen van Peter, Royce en Kelly, terug op de heftige periode in de dagen na de aanslag. Ook kijken ze samen naar de toekomst.

Ewout interviewt naasten van Peter R. de Vries en spreekt met direct betrokkenen, zoals zijn collega’s bij RTL Boulevard. Wat gebeurde er die week? Wat voor impact hadden de gebeurtenissen op hen? Maar hij gaat ook bijvoorbeeld mee met Royce en Kelly naar de eerste zitting van de rechtszaak over Peter R. de Vries.

De documentaire is sinds maandagochtend 27 december 2021 al te zien via Videoland, maar ook op NLZIET sinds de televisie-uitzending die avond.

1. Cobra Kai (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Cobra Kai speelt zich meer dan 30 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karate Toernooi van 1984 af met de voortzetting van het onontkoombare conflict tussen Daniel LaRusso (Ralph Macchio) en Johnny Lawrence (William Zabka).

In seizoen 4 (te zien vanaf 31 december 2021) bundelen de Miyagi-Do en Eagle Fang dojo’s hun krachten om Cobra Kai te verslaan op het All Valley Under 18 Karate Tournament… en wie verliest moet zijn gi ophangen. Samantha en Miguel proberen de alliantie tussen de dojo’s te behouden en Robby gaat er helemaal voor bij Cobra Kai. Welke trucs heeft Kreese in zijn mouw? Kunnen Daniel en Johnny hun decennialange strijdbijl begraven en Kreese verslaan? Of zal Cobra Kai het gezicht van karate in de vallei worden?

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en Film1