Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (19 – 25 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Videoland, SkyShowtime, Amazon Prime Video en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 51 (van 19 tot 25 december 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 51 van 2022)

10. Glass Onion: A Knives Out Mystery (film, 2022) – Netflix

In 2019 genoten van Knives Out? Dan moet je op vrijdag 23 december op Netflix zijn, want op die datum verschijnt het langverwachte vervolg eindelijk. Uiteraard keert James Bond-acteur Daniel Craig terug als Benoit Blanc, maar verder is alles anders. Dit betekent dat een compleet nieuwe sterrencast (bestaande uit onder meer Dave Bautista, Kate Hudson en Ethan Hawke) zijn opwachting maakt in Glass Onion: A Knives Out Mystery. Zij bevinden zich in Griekenland, waar Blanc een nieuwe moord moet oplossen op het privé-eiland van tech-miljardair Miles Bron. Spannend!

9. The Good Doctor (serie, 6 seizoenen) – Videoland

Na Grey’s Anatomy is The Good Doctor misschien wel de populairste ziekenhuisserie van het moment. Heel veel mensen zitten dan ook met smart te wachten op het zesde seizoen en voor Nederlandse kijkers is het op maandag 19 december eindelijk zover. Op die datum is de allereerste splinternieuwe aflevering te zien op Videoland. Freddie Highmore is dus terug en kruipt vanaf dan iedere maandag in de huid van de autistische dokter Shaun Murphy.

8. Top Gun: Maverick (film, 2022) – SkyShowtime

De kans dat je deze al gezien hebt, is best groot. Top Gun: Maverick was namelijk de populairste bioscoopfilm van dit jaar en bracht wereldwijd meer dan 1,4 miljard dollar in het laatje. Veel mensen zitten echter nog steeds te wachten op een mogelijkheid om hem te (her)kijken en vanaf donderdag 22 december kan dit eindelijk op splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime. Zeker doen, want dit was naast de best bekeken ook de hoogst beoordeelde titel van het jaar. Op IMDb geeft men de actiefilm met Tom Cruise gemiddeld een 8,4, waarmee deze aanzienlijk beter scoort dan zijn voorganger (Top Gun uit 1986 krijgt ‘slechts’ een 6,9).

7. Emily in Paris (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Emily Cooper keert op woensdag 21 december terug naar Netflix en dat betekent dat we ons eindelijk weer kunnen onderdompelen in het heerlijke leventje van de fashionista in Parijs. Aan het einde van seizoen 2 bleven we achter met een aantal gigantische dilemma’s, dus seizoen 3 belooft weer heerlijk spannend (en dramatisch) te worden. Kiest Emily voor Alfie of voor Gabriel? En blijft ze in Parijs om voor Sylvie te werken of kiest ze toch voor haar carrière in Chicago?

6. After Ever Happy (film, 2022) – Amazon Prime Video

Op eerste kerstdag krijgen we een kerstcadeautje van streamingdienst Amazon Prime Video: After Ever Happy wordt op die dag namelijk live gezet. Leuk! In het vierde deel draaien de tortelduifjes nog steeds om elkaar heen, maar worden ze wel gedwongen om volwassen te worden. Zal hun liefdesverhaal eindigen als een sprookje of komt het nu toch echt tot een einde? Verwacht overigens nog geen definitief antwoord, want ook een After 5 is inmiddels al aangekondigd.

5. Barbarian (film, 2022) – Disney+

Barbarian werd door veel recensenten “de engste film van het jaar” en “de beste horrorfilm van 2022” genoemd, dus dat belooft veel goeds! Veel over het verhaal vertellen is niet handig, want dit is echt zo’n film die je over je heen moet laten komen. Wat we wel kwijt kunnen is dat het draait om een jonge vrouw (Georgina Campbell, Black Mirror), die ‘s nachts aankomt in Detroit en in haar Airbnb een vreemde man (Bill Skarsgård, It-reeks) aantreft. De woning blijkt dubbel geboekt. Wat er verder gebeurt zie je vanaf woensdag 21 december op Disney+.

4. The Witcher: Blood Origin (serie, 1 seizoen) – Netflix

Nog een kerstcadeautje: op zondag 25 december gaat The Witcher: Blood Origin in première op Netflix. De serie speelt zich 1200 jaar voor de gebeurtenissen uit de razendpopulaire fantasyserie The Witcher af en neemt ons mee naar de elfenwereld. Hoe is de allereerste Witcher ontstaan? En wie of wat heeft eigenlijk gezorgd voor de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen?

3. Strange World (film, 2022) – Disney+

De makers van Frozen en Encanto waren in 2022 terug met de gloednieuwe animatiefilm Strange World. We volgen hierin de legendarische familie Clade, een aantal ontdekkingsreizigers die hun weg moeten vinden in een mysterieuze en gevaarlijke wereld. De stemmen van onder meer Jake Gyllenhaal (Spider-Man: Far From Home), Lucy Liu (Kill Bill), Gabrielle Union (Bring It On) en Dennis Quaid (The Day After Tomorrow) komen voorbij. Leuk! Precies een maand na de bioscooppremière, op vrijdag 23 december, verschijnt de familiefilm al op Disney+.

2. 1923 (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Yellowstone-fans, opgelet! De prequelserie 1923 gaat op maandag 19 december in première op SkyShowtime. We volgen een nieuwe generatie Duttons ten tijde van de roaring twenties, waar naast de Grote Depressie ook de droogte en een pandemie voor moeilijkheden zorgden. Ook binnen de familie is er natuurlijk weer genoeg drama. De hoofdrollen worden gespeeld door niemand minder dan Helen Mirren en Harrison Ford.

1. Roald Dahl’s Matilda The Musical (film, 2022) – Netflix

Het verhaal van Matilda zal veel mensen wel bekend zijn. Het pientere meisje is op eerste kerstdag terug, want dan wordt Roald Dahl’s Matilda The Musical toegevoegd aan het aanbod van Netflix. In deze gloednieuwe film moet Matilda (gespeeld door jonge actrice Alisha Weir) het uiteraard weer opnemen tegen de doortrapte juffrouw Bullstronk (een onherkenbare rol van Oscarwinnares Emma Thompson). De rol van geliefde lerares Miss Honey wordt gespeeld door Lashana Lynch, bekend van onder meer No Time To Die en The Woman King. Tony Award-winnend regisseur Matthew Warchus heeft de boel geregisseerd en trakteert ons op een heerlijk inspirerend verhaal vol liedjes. Perfect voor tijdens de feestdagen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Videoland, SkyShowtime, Amazon Prime Video en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.