Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 20-26 december 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 51 (van 20 t/m 26 december 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 51 van 2021)

10. Encanto (film, 2021) – Disney+

In deze nieuwe Disneyfilm heeft de magie van de Encanto elk kind in de familie gezegend met een unieke gave, van enorme kracht tot de kracht om te genezen – elk kind heeft een gave, behalve één: Mirabel. Wanneer ze ontdekt dat de magie rond de Encanto in gevaar is, besluit Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, wel eens de laatste hoop van haar bijzondere familie zou kunnen zijn.

9. Don’t Look Up (film, 2021) – Netflix

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een astronomiestudente, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking van een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem – het ligt op een directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Niemand schijnt er echt om te geven.

De mensheid waarschuwen voor een planetendoder zo groot als de Mount Everest is een ongemakkelijk feit om te navigeren. Met de hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan), beginnen Kate en Randall aan een mediatour die hen van het kantoor van een onverschillige President Orlean (Meryl Streep) en haar sycofantische zoon en stafchef, Jason (Jonah Hill), naar de radiogolven van The Daily Rip brengt, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie (Cate Blanchett) en Jack (Tyler Perry).

Met slechts zes maanden tot de komeet inslaat, moet de 24-uurs nieuwscyclus in goede banen worden geleid en de aandacht van het door sociale media geobsedeerde publiek worden getrokken voordat het te laat is, wat schokkend komisch blijkt te zijn – wat is er nodig om de wereld gewoon te laten opkijken?!

8. New Amsterdam (serie, 3 seizoenen) – Videoland

De charmante dokter Max Goodwin is de nieuwe medisch directeur van het oudste overheidsziekenhuis in Amerika. Hij is vastbesloten de bureaucratische werkwijze in het ziekenhuis overhoop te gooien om de patiënten uitzonderlijke zorg te verlenen.

Seizoen 3 van New Amsterdam wordt op dinsdag 21 december toegevoegd aan het aanbod van Videoland.

7. After We Fell (film, 2021) – Amazon Prime Video

Net als Tessa de grootste beslissing van haar leven neemt, verandert alles. Onthullingen over haar familie, en vervolgens die van Hardin, werpen alles wat ze tot dan toe wisten in twijfel en maken hun moeizaam bevochten toekomst samen moeilijker op te eisen.

De derde After-film zal vanaf donderdag 23 december te zien zijn op Amazon’s streamingdienst Prime Video voor alle abonnees.

6. Pieter de Poolvos (film, 2019) – Pathé Thuis

Pieter de poolvos heeft grote dromen, maar werkt nu in de postkamer van de Noordpool. Wat hij echt wil is een Top Dog worden. De elite koerier van de Noordpool. Nu hoeft hij alleen nog maar zichzelf te bewijzen met een mysterieus pakketje.

5. 90 Day Fiancé: Before the 90 Days (serie, 5 seizoenen) – discovery+

Lange afstanden, grote culturele verschillen én vooral weer veel bezorgde vrienden en familieleden. Je raadt het al: het nieuwe seizoen van 90 Day Fiancé: Before the 90 Days komt er weer aan. Met nieuwe spraakmakende koppels die elkaar online hebben ontmoet en inmiddels stapelgek op elkaar zijn. Maar hoe is het als ze elkaar in het echt ontmoeten met serieuze trouwplannen?

Vanaf vrijdag 24 december zal het vijfde seizoen van Before the 90 Days te zien zijn op discovery+.

4. A California Christmas: City Lights (film, 2021) – Netflix

Het is een jaar geleden dat Callie en Joseph verliefd werden op elkaar en ze zijn gelukkiger dan ooit met het runnen van hun melkveebedrijf en wijnmakerij, totdat zakelijke en familieverplichtingen hem terugroepen naar de stad – en hun romance dreigen te ontsporen.

Deze kerstfilm staat inmiddels in de Netflix Top 10 vanwege de vele kijkers in Nederland. Absoluut een kijktip dus!

3. Rundfunk: Jachterwachter (film, 2020) – Film1

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

Rundfunk: Jachterwachter is nu op Film1 te zien en verscheen deze maand ook al online bij Videoland.

2. All You Need Is Love Kerstspecial (2021) – Videoland

Robert ten Brink zorgt ondanks alles ook dit jaar weer samen met zijn team voor hartverwarmende herenigingen en romantische verrassingen. Juist nu lijkt het erop dat er meer behoefte is aan de gezelligheid van kerst dan ooit en dat samenzijn dit jaar nóg belangrijker is. Hoe moeilijk het ook mag lijken en hoe onmogelijk het misschien ook zal blijken, toch gaat Robert proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen.

1. Emily in Paris (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het tweede seizoen van Emily in Paris komt op woensdag 22 december 2021 naar Netflix. Nu ze meer ingeburgerd is in haar leven in Parijs, wordt Emily steeds beter in het navigeren door de stad, maar ze worstelt nog steeds met de eigenaardigheden van het Franse leven. Nadat ze in een driehoeksverhouding is beland met haar buurvrouw en haar eerste echte Franse vriendin, is Emily vastbesloten zich op haar werk te concentreren – dat met de dag ingewikkelder wordt. In de Franse les ontmoet ze een mede-expat die haar zowel irriteert als intrigeert.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis, Film1