Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (12 – 18 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Videoland, Disney+ en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 50 (van 12 tot 18 december 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 50 van 2022)

10. The Recruit (serie, 1 seizoen) – Netflix

Op vrijdag 16 december komt er een splinternieuwe miniserie naar Netflix waarin Noah Centineo (Black Adam, To All The Boys I’ve Loved Before) de hoofdrol speelt. In acht afleveringen van een uur kruipt hij in de huid van Owen Hendricks, een jonge CIA-advocaat. Tijdens zijn eerste week ontvangt hij een dreigbrief van een voormalig medewerker. Als hij haar niet vrijpleit van een heftige misdaad zal zij de organisatie ontmaskeren, en dat wil zijn gloednieuwe werkgever natuurlijk niet. Zo belandt hij in een gevaarlijk politiek spel waarvoor hij de hele wereld over moet reizen. De serie komt van de regisseur van The Bourne Identity en belooft nu al een hype te worden.

9. The Woman King (film, 2022) – Pathé Thuis

The Woman King is een historische dramafilm die zich afspeelt in het koninkrijk Dahomey. In de 18e en 19e eeuw was dit een van de machtigste staten van Afrika en dat kwam vooral door de Agojie, een volledig vrouwelijke krijgerseenheid die door hun vechtkunst en heldhaftigheid voor bescherming zorgde. In de film volgen we een aantal van de vrouwen die deel uitmaakten van deze eenheid, waaronder leider Nanisca. Haar rol wordt gespeeld door Oscarwinnaar Viola Davis (bekend van onder meer The Help en The Suicide Squad). De film is vanaf maandag 12 december te zien op Pathé Thuis.

8. Modern Love Amsterdam (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video komt op vrijdag 16 december met een nieuwe Nederlandse serie: Modern Love Amsterdam. De naam komt je misschien wel bekend voor, want deze Nederlandse variant is gebaseerd op de Amerikaanse hitserie Modern Love met Tina Fey en Anne Hathaway. We volgen zes uiteenlopende verhalen over de liefde die vertolkt worden door een heel hoop bekende acteurs. Zo maken onder meer Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen en Eva van de Wijdeven hun opwachting. De waargebeurde serie zal zes afleveringen bevatten en is direct compleet te bingen op de streamingdienst.

7. Foodies (film, 2022) – Videoland

Nederlandse romcoms doen het altijd erg goed en dus zullen veel mensen blij zijn dat ook Foodies op maandag 12 december naar Videoland komt. Deze film neemt ons mee in het leven van de 32-jarige foodblogger Sam, die zich in de nesten werkt door een slechte recensie te schrijven over een restaurant. Ze heeft namelijk één probleempje: de chef die verantwoordelijk was voor de gerechten die ze zo afkraakte, is toevallig ook de man met wie ze sinds kort aan het daten is… en dat levert natuurlijk een hele hoop ongemakkelijke situaties op.

6. National Treasure: Edge of History (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fan van National Treasure (2004) en National Treasure: Books of Secrets (2007)? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op woensdag 14 december verschijnt ook de gloednieuwe serie National Treasure: Edge of History op Disney+. Hierin volgen we de zoektocht van Jess naar haar familie. Terwijl ze de waarheid over het verleden moet zien te achterhalen, moet ze ook de grootste schat van de wereld zien te vinden. De eerste twee afleveringen zijn komende week te zien, daarna volgt iedere woensdag een extra episode.

5. Orphan: First Kill (film, 2022) – Pathé Thuis

Esther is terug! Het manipulatieve en moordlustige meisje uit Orphan (2009) verscheen in 2022 weer op het witte doek in Orphan: First Kill—en deze film is vanaf vrijdag 16 december gelukkig ook te zien op Pathé Thuis. We gaan terug naar dat wat er gebeurde vóór alle gebeurtenissen uit de originele film. Hoe is Esther ooit zo geworden? En hoe is ze eigenlijk in het Amerikaanse weeshuis beland? Uiteraard is Isabelle Fuhrman weer terug als Esther en dat maakt het extra leuk.

4. Nanny (film, 2022) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 16 december verschijnt horrorfilm Nanny op Amazon Prime Video. De film viel eerder dit jaar op het Sundance Film Festival in de prijzen, werd door critici lovend ontvangen en is vanaf volgende week dus ook eindelijk vanuit je eigen thuisbioscoop te bewonderen. We volgen de Senegalese immigrant Aisha, die zonder haar zoon naar de VS is vertrokken om de American dream te verwezenlijken en nu als nanny werkt voor een rijk stel in New York. Alles gaat goed, tot een plotseling kwaad haar droom lijkt te bedreigen. De hoofdrol wordt gespeeld door Anna Diop, die je kunt kennen van Jordan Peele’s horrorfilm Us.

3. Prince Charming (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Het derde seizoen van Prince Charming gaat op donderdag 15 december van start op Videoland. Dit keer gaat Diego González-Clark, die je kunt kennen van musicals als Alladin, Kinky Boots en Mamma Mia!, op zoek naar de liefde. Lukt het hem om op het Griekse eiland Kreta zijn droomman te vinden?

2. The Northman (film, 2022) – SkyShowtime

Op splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime worden steeds meer grote titels toegevoegd en The Northman is woensdag 14 december de volgende. De film kent een gigantische sterrencast, met topacteurs als Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy en Willem Dafoe in de hoofdrollen, en werd dan ook door critici geprezen. Het verhaal? Een jonge Vikingprins wil de moord op zijn vader wreken en verzamelt een heel leger om zich heen dat hem in deze ultieme wraakactie wil ondersteunen.

1. Julestorm (serie, 1 seizoen) – Netflix

Kerst staat al bijna voor de deur en dat betekent dat er nog steeds iedere week gloednieuwe kerstfilms en -series verschijnen op de streamingdiensten. Ook Julestorm is hier één van. Deze serie is vanaf vrijdag 16 december te zien en is gemaakt door de regisseur van die andere veelgeprezen Noorse kerstserie: Hjem til jul. Dit keer bevinden we ons op de luchthaven van Oslo, waar een groep mensen door een sneeuwstorm vast komt te zitten. Een van de hoofdrollen wordt trouwens gespeeld door Valter Skarsgård, het broertje van eerdergenoemde Alexander Skarsgård (en Pennywise-acteur Bill Skarsgård). Leuk!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Videoland, Disney+ en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.