Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 13-19 december 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, NLZIET, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 50 (van 13 t/m 19 december 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 50 van 2021)

10. Selling Tampa (serie, 1 seizoen) – Netflix

Langs de kust van Florida, valt Allure Realty op tussen de massa. Dit zwarte, vrouwelijke makelaarskantoor is eigendom van de militaire veteraan Sharelle Rosado en wil de Suncoast domineren. Deze dames zijn even leuk als hevig ambitieus, en allemaal wedijveren ze om aan de top te staan van de weelderige wereld van luxe onroerend goed aan het water. Sharelle heeft grote plannen voor haar makelaardij en laat niets of niemand in de weg staan om haar dromen te verwezenlijken.

Een grote kijktip voor liefhebbers van Selling Sunset. Vanaf woensdag 15 december te zien op Netflix.

9. Druk (film, 2020) – Pathé Thuis

Gesteund door de theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in het bloed geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt, beginnen vier middelbare school collega’s aan een experiment.

De Deense Mads Mikkelsen schittert vanaf woensdag 15 december op Pathé Thuis in de film naast o.a. Thomas Bo Larsen, Magnus Millang en Lars Ranthe.

8. Ron’s Gone Wrong (film, 2021) – Disney+

In de film ontmoeten we Barney, een ietwat schuwe jongen uit de lagere school die het moeilijk heeft om vrienden te maken. Wanneer hij van zijn vader zijn felbegeerde B-Bot cadeau krijgt, kan zijn geluk niet op, want op de verpakking staat te lezen dat B-Bots beste vrienden zijn. Al gauw ontdekt Barney dat zijn B-Bot Ron niet als alle andere B-Bots is, met een hele hoop hilarische programmeerfoutjes die hen op een avontuurlijke zoektocht doen belanden naar de aard van ware vriendschap.

Vanaf woensdag 15 december kun je bij Disney+ kijken naar deze fonkelnieuwe animatiefilm.

7. Over Grenzen (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

De vierdelige serie Over Grenzen onthult de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijze drugsindustrie. De serie verkent de ondergrondse strijd tussen gespecialiseerde politie-eenheden en machtige ondergrondse drugskartels en onderzoekt hoezeer deze lucratieve bedrijfstak inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij.

Er wordt meegelopen met de politiediensten die op zoek gaan naar criminelen die containers leeghalen en er wordt kennis gemaakt met de gangs in Santos, Brazilië, die zorgen dat de drugs naar Nederland en België komt. En we krijgen antwoord op de vraag: welke rol spelen Nederland en België op het wereldtoneel van de drugshandel? Exclusief te zien op Amazon Prime Video vanaf donderdag 16 december.

6. Mijn Beste Vriendin Anne Frank (film, 2021) – Pathé Thuis

Hannah Goslar is de beste vriendin van Anne Frank. Zij zijn boezemvriendinnen als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze verliezen elkaar uit het oog als de familie Frank onderduikt. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting.

Op dinsdag 14 december verschijnt deze indrukwekkende Nederlandse oorlogsfilm online bij Pathé Thuis.

5. Woensel West (serie, 1 seizoen) – Videoland

Een poging om van de iconische Eindhovense wijk weer een crimineel imperium te maken, loopt volledig uit de hand! Woensel West, een vierdelige crimeserie vol harde grappen, zie je vanaf 17 december.

4. Gomorra (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Maffia-activiteit in Napels staat centraal in deze serie, die zich richt op de interne strijd nadat het hoofd van een familie gevangen is genomen.

Het vijfde en laatste seizoen van Gomorra is vanaf zaterdag 18 december te zien op Netflix.

3. The Father (film, 2020) – Pathé Thuis

Anthony wil geen hulp van zijn dochter wanneer ouderdom begint op te spelen. Beetje bij beetje begint hij steeds meer te twijfelen aan zijn familie, zijn geest en zelfs aan de werkelijkheid.

Deze film is nu al te koop bij Pathé Thuis, maar vanaf vrijdag 17 december ook te huur.

2. The Grand Tour (serie, 4 seizoenen) – Amazon Prime Video

In deze tweede lockdown-special duikt het Grand Tour trio in de bizarre wereld van de Franse autocultuur. Tijdens een fantastische roadtrip vanuit de heuvels van Wales volgt een huiveringwekkende bergbeklimming, bomexplosies, propeller aangedreven auto’s, helikopterstunts en de spannendste race van hun leven voordat ze het Engelse Kanaal bereiken voor een verbluffende middeleeuwse climax.

1. The Witcher (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Geralt of Rivia is ervan overtuigd dat Yennefers leven in de Slag om Sodden verloren is gegaan en brengt prinses Cirilla naar de veiligste plek die hij kent, zijn ouderlijk huis in Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van het continent buiten de muren strijden om de heerschappij, moet hij het meisje beschermen tegen iets veel gevaarlijkers: de mysterieuze kracht die ze van binnen bezit.

Seizoen 2 van The Witcher is vanaf vrijdag 17 december te zien op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, NLZIET, discovery+, Pathé Thuis, Film1