Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (29 januari – 4 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Disney+, Netflix, CANAL+, Amazon Prime Video en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 5 (van 29 januari tot 4 februari 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 5 van 2024)

10. Wonka (film, 2023) – Pathé Thuis

Na Gene Wilder en Johnny Depp was het de beurt aan Dune-ster Timothée Chalamet om in de huid te kruipen van de legendarische Willy Wonka. In de nieuwe film Wonka duiken we diep in het verleden van het bijzondere personage en zien we hoe hij ooit is uitgegroeid tot de geliefde chocolatier. Hij leert voor het eerst de Oempa Loempa’s kennen en moet een hoop obstakels overwinnen om zijn chocola aan de man te krijgen. Wonka verschijnt op maandag 29 januari op Pathé Thuis. Wanneer je hem ook op HBO Max kunt streamen, is nog niet bekend.

9. Deep Fear (film, 2023) – Netflix

Fan van haaienfilms? Nieuwe actiethriller Deep Fear heeft in Nederland de bioscopen overgeslagen en verschijnt op maandag 29 januari direct op Netflix. Het draait om de talenvolle zeilster Naomi die tijdens een reis over het water in aanraking komt met wrede drugshandelaren. Zij dwingen haar een gezonken cocaïnevoorraad veilig te stellen… alleen zit de diepe oceaan natuurlijk vol met meedogenloze haaien.

8. The Swarm (serie, seizoen 1) – CANAL+

De makers van Game of Thrones zijn met een nieuwe serie op de proppen gekomen. The Swarm komt op maandag 29 januari naar CANAL+. Het draait om een groep wetenschappers die onderzoeken waarom zeedieren ineens onnatuurlijk gedrag vertonen. Zo zorgt een ijsworm voor tsunami’s en hebben een aantal walvissen het op rondvarende boten gemunt. Er lijkt geen verband te zijn, totdat de wetenschappers een angstaanjagende ontdekking doen: diep op de bodem van de zee woont een geavanceerde intelligentie die wraak wil nemen op de mens.

7. Thanksgiving (film, 2023) – Pathé Thuis

Een grootse Black Friday-actie van een winkel in Massachussetts loopt uit op een tragedie. Een jaar later loopt er een moordenaar rond die geïnspireerd is door Thanksgiving en die alle betrokkenen wil straffen. De horrorfilm Thanksgiving heeft een hoofdrol voor Patrick Dempsey en werd geregisseerd door Eli Roth, die ook titels als Hostel en The Green Inferno maakte. Je bekijkt hem vanaf maandag 29 januari op Pathé Thuis.

6. Choir (serie, seizoen 1) – Disney+

Disney+ komt op woensdag 31 januari met de zesdelige documentaireserie Choir. We volgen de jongeren van het Detroit Jeugdkoor (DYC) terwijl ze zich voorbereiden op het optreden van hun leven, op een van ’s werelds grootste podia.

5. De Prank Show (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 2 januari kijk je op Amazon Prime Video naar het gloednieuwe programma De Prank Show, gepresenteerd door Giel de Winter. In deze moderne variant op Bananasplit houdt de Stuk TV-ster bekende en onbekende Nederlanders voor de gek. Zo is het in de eerste aflevering André Hazes die door Giel én Monique Westenberg in de maling wordt genomen.

4. Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (film, 2023) – SkyShowtime

Puberende schildpadden Donatello, Leonardo, Michelangelo en Raphael leven in het riool. Daar zijn ze helemaal niet zo blij mee, want eigenlijk zouden ze liever onderdeel uitmaken van de ‘gewone’ maatschappij. Hun grootste droom is het om helden te worden. Als ze op een bovengrondse crimineel stuiten, krijgen ze eindelijk kans om zich te bewijzen. Dit is het verhaal van Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem, een heerlijke animatiefilm met stemrollen voor onder meer Seth Rogen, John Cena, Jackie Chan en Post Malone. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 2 februari op SkyShowtime.

3. Alles is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn (film, 2023) – Pathé Thuis

Hou je van Nederlandse films? Dan heb je in 2020 Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn misschien wel gezien, met in de hoofdrol de koningin van de Nederlandse romcom, Barbara Sloesen. Ook in het tweede deel, Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, is zij er weer bij. We keren terug bij Iris, die inmiddels een kindje krijgt met haar grote liefde Reza. Als hij dan ook nog op één knie gaat, is alles precies zoals het moet zijn. Alleen blijkt de realiteit van een samengesteld gezin tóch de nodige problemen met zich mee te brengen.

2. Wil (film, 2023) – Netflix

1942, Antwerpen. Wil en Lode zijn hulpagenten en worden gedrongen om mee te werken aan de klopjacht op Joden. Ondertussen wordt Wil verliefd op Lode’s zus Yvette én steunen ze het verzet. Maar gaat dat allemaal wel samen? In de nieuwe Belgische oorlogsfilm Wil spelen Kevin Janssens, Stef Aerts, Jan Decleir en Matteo Simoni de hoofdrollen. Je bekijkt hem vanaf woensdag 31 januari op Netflix.

1. Mr. & Mrs. Smith (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Mr. & Mrs. Smith is natuurlijk de welbekende film uit 2005, met Brad Pitt en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Nu komt Amazon Prime Video met een hele nieuwe versie. In een achtdelige serie volgen we opnieuw de Smiths. John en Jane kennen elkaar niet, maar hebben hun eigen identiteit opgegeven en zijn tot elkaar veroordeeld. Als gedwongen huwelijkspartners én spionnen moeten ze verschillende missies uitvoeren.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Disney+, Netflix, CANAL+, Amazon Prime Video en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.