Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (30 januari – 5 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, Videoland, Viaplay, Pathé Thuis en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 5 (van 30 januari tot 5 februari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 5 van 2023)

10. Black Panther: Wakanda Forever (film, 2022) – Disney+

Marvel Studios’ Black Panther: Wakanda Forever | Official Trailer

Black Panther 2: Wakanda Forever neemt ons mee terug naar Wakanda, waar het briljante zusje van de overleden T’Challa sinds zijn dood de aangewezen persoon is om het koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl ze diep in de rouw is, moet ze ook besluiten of ze de volgende Black Panther wordt. In november 2022 verscheen deze film pas op het witte doek en toch mocht deze titel zich al direct tussen de grootste bioscoopfilms van dat jaar scharen. Gek is dat volgens onze recensent niet, want de film is tegelijkertijd een waardig afscheid van de helaas overleden acteur Chadwick Boseman als een wervelend begin van een nieuwe fase binnen het Marvel Cinematic Universe. Je kijkt hem vanaf woensdag 1 februari op Disney+.

9. Bullet Train (film, 2022) – Netflix

BULLET TRAIN - Official Trailer (HD)

Op Netflix verschijnt op zaterdag 4 februari de wervelende actiekomedie Bullet Train. Brad Pitt is hierin Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die besluit zijn werk voortaan vreedzaam te verrichten. Dat wordt hem echter bijzonder lastig gemaakt als hij voor zijn volgende klus oog in oog komt te staan met een aantal dodelijke huurmoordenaars—en dat aan boord van de snelste trein op aarde waar hij maar niet uit lijkt te kunnen ontsnappen. Naast Brad Pitt spelen ook Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Sandra Bullock en Joey King een rol in deze toffe film van Deadpool 2-regisseur David Leitch.

8. De Bachelorette (serie, 2 seizoenen) – Videoland

De Bachelorette | Trailer | Vanaf 2 februari

Op donderdag 2 februari neemt Sylvia Geersen het De Bachelorette-stokje over van Gaby Blaaser, die tweeënhalf jaar geleden op zoek ging naar de liefde. Onder leiding van presentatrice Monica Geuze moet het Rotterdamse model in Zuid-Afrika kiezen tussen de zeventien mannen die om haart hart strijden. Houd donderdagavond dus vrij, want dan verschijnen er niet één maar twee afleveringen op Videoland. Daarna volgt iedere week een gloednieuwe episode.

7. True Spirit (film, 2023) – Netflix

True Spirit | Official Trailer | Netflix

In Nederland kennen we Laura Dekker natuurlijk als het zeilmeisje dat op piepjonge leeftijd in haar eentje de oceaan over reisde, maar in Australië hadden ze Jessica Watson. Ook zij besloot toen ze pas zestien jaar oud was helemaal alleen op een klein bootje te stappen om de zee te trotseren. Haar barre tocht duurde ruim 210 dagen. Netflix heeft nu een film gemaakt over de dappere tiener, True Spirit genaamd, en die is vanaf vrijdag 3 februari te vinden op hun streamingdienst.

6. Wisting (serie, 3 seizoenen) – Viaplay

Wisting | Sesong 3 | Official Trailer | A Viaplay Original

Er zijn nu al twee seizoenen van Wisting te vinden op Viaplay, maar op vrijdag 3 februari gaat ook het derde seizoen van de spannende Noorse serie in première. In de nieuwe afleveringen vindt een inwoner van Larvik het afhakte hoofd van een meisje op het plein. Het meisje lijkt niet uit de stad te komen—er zijn immers geen vermissingen opgegeven—maar wie is ze dan wel?

5. American Murderer (film, 2022) – Pathé Thuis

American Murderer (2022 Movie) Official Trailer – Tom Pelphrey, Ryan Phillippe, Idina Menzel

True crime-thriller American Murderer volgt het leven van Jason Derek Brown, een charismatische man die zijn extravagante en luxueuze levensstijl financiert door mensen op te lichten. Terwijl hij zijn grootste klus ooit beraamt, zit een hardnekkige FBI-agent hem op de hielen. Hij is vastbesloten hem achter de tralies te krijgen, maar Jason is hem steeds nét een stapje voor. Maak je dus maar klaar voor een bloedstollend kat-en-muisspel! De film verschijnt op maandag 30 januari op Pathé Thuis.

4. Pamela, A Love Story (film, 2023) – Netflix

Pamela, a love story | Official Trailer | Netflix

Netflix komt op dinsdag 31 januari met een gloednieuwe documentaire over Baywatch-actrice Pamela Anderson. Eerder zagen we haar leven natuurlijk al verfilmd worden in de Disney+-serie Pam & Tommy—iets waarvoor ze overigens nooit toestemming heeft gegeven—maar nu schuift ze eindelijk zelf aan om het échte verhaal te vertellen. Deze keer dus geen geromantiseerde versie, want aan de hand van persoonlijke video’s en dagboeken laat Anderson zien hoe het allemaal echt voor haar was en vertelt ze eerlijk over haar onstuimige romance met Tommy Lee, die leidde tot het beruchte sekstapeschandaal.

3. Watcher (film, 2022) – Pathé Thuis

Watcher - Official Trailer | HD | IFC Midnight

In de gloednieuwe thriller Watcher verhuist Julia met haar Amerikaans-Roemeense man naar Boekarest. Hij heeft daar al een succesvolle baan, maar zij nog niet en daarom brengt ze veel tijd door in hun appartement. Al snel valt het haar op dat ze door een man aan de overkant wordt bespied. Spannend! Watcher is trouwens niet verwant met de onwijs populaire serie The Watcher, al zal deze film er net zo goed voor zorgen dat je op het puntje van je stoel zit. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 3 februari op Pathé Thuis.

2. Stromboli (film, 2022) – Netflix

STROMBOLI - Officiële NL trailer

Stromboli is gebaseerd op de prijswinnende roman van Saskia Noort en heeft een hoofdrol voor een van Nederlands bekendste actrices, Undercover-ster Elise Schaap. We volgen Sara, een vrouw die voor de problemen in haar huwelijk vlucht en op het eiland Stromboli terechtkomt. Hier belandt ze bij een retraite waar ze gedwongen wordt om de demonen uit haar verleden onder ogen te komen. De film was eind 2022 nog te bewonderen op het witte doek en verschijnt op vrijdag 3 februari al op Netflix.

1. Mayor of Kingstown (serie, 2 seizoenen) – SkyShowtime

Mayor of Kingstown | Season 2 Official Trailer | Paramount+

Het is een van de populairste series van de splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime en de hoofdrol wordt vertolkt door Hawkeye-acteur Jeremy Renner. We hebben het natuurlijk over Mayor of Kingstown. Deze grandioze serie van Yellowstone-maker Taylor Sheridan die draait om de McLusky-familie in Kingstown keert op maandag 30 januari terug naar de streamingdienst. In Amerika zijn er al een aantal afleveringen van het tweede seizoen verschenen en daar zijn veel mensen erg over te spreken. Dat belooft veel goeds!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV+, Disney+, Pathé Thuis, SkyShowtime en Canal+ Series

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.