Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (31 januari – 6 februari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 5 (van 31 januari – 6 februari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 5 van 2022)

10. Mijn Beste Vriendin Anne Frank (film, 2021) – Netflix

De allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank vertelt het aangrijpende verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank. Hannah en Anne zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen. De film is geregisseerd door Ben Sombogaart (Knielen op een Bed Violen, De Storm en De Tweeling). Vanaf dinsdag 1 februari is de aangrijpende film Mijn Beste Vriendin Anne Frank (2021) te zien op Netflix.

9. Alles op Tafel (film, 2021) – Amazon Prime Video

Zeven goede vrienden komen samen voor een gezellig etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: iedereen legt zijn telefoon op tafel en alles wat die avond binnenkomt – sms’jes, oproepen, e-mails, Facebook-berichten – moet met de hele groep worden gedeeld.

Als de berichten binnenkomen, leren ze elkaar van een hele andere kant kennen. De onderlinge spanning stijgt. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk? Vanaf dinsdag 1 februari te zien op Amazon Prime Video.

8. Raising Dion (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het tweede seizoen van de serie Raising Dion zal vanaf 1 februari 2022 te zien zijn op Netflix. De serie volgt het verhaal van Nicole (Alisha Wainwright) en haar zoon Dion (Ja’Siah Young) nadat Dion een aantal mysterieuze, superheld-achtige krachten begint te manifesteren.

Twee jaar na het verslaan van de Crooked Man (Jason Ritter), volgt seizoen 2 Dion als hij verder gaat met het aanscherpen van zijn krachten met de steun van zijn moeder en Tevin (Rome Flynn), zijn Biona trainer die Nicole’s aandacht trekt. Nadat hij bevriend is geraakt met de nieuwe student Brayden (Griffin Robert Faulkner) – een medekrachtige jongen – ontvouwen zich een reeks alarmerende gebeurtenissen en Dion leert dat het gevaar nog steeds op de loer ligt. Dion en Nicole moeten weer zien te overwinnen, niet alleen om zichzelf te redden, maar de hele stad Atlanta.

7. Lachgaskoning Deniz (serie, 1 seizoen) – Videoland

Deniz Üresin is de lachgaskoning van het uitgaansleven. Als Hamza, zijn beste vriend en medegebruiker, plotseling overlijdt wil Deniz definitief stoppen met zijn lucratieve handel. Hoe kan hij de demonen uit zijn verleden verslaan en kan hij aan de dwangsom van 1 miljoen euro ontkomen?

De eerste Videoland Academy documentaire Lachgaskoning Deniz: De Afterparty bestaat uit drie delen en is vanaf 4 februari in zijn geheel te zien bij Videoland.

6. Pam & Tommy (serie, 1 seizoen) – Disney+

Pam & Tommy speelt zich af in de pioniersfase van het internet en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de gestolen sekstape van Pamela Anderson (Lily James, Yesterday) en Tommy Lee (Sebastian Stan, The Falcon & the Winter Soldier). Nadat een ontevreden aannemer (Seth Rogen, Long Shot) de tape uit het huis van het koppel had gestolen, ging de video van een underground bootleg-VHS-nieuwsgierigheid naar een wereldwijde sensatie toen hij in 1997 op het internet verscheen.

Een liefdesverhaal, misdaadverslag en waarschuwende boodschap in één. De achtdelige Original-serie onderzoekt de overlap van privacy, technologie en bekendheid, waarmee de oorsprong van ons huidige Reality TV-tijdperk wordt teruggeleid naar een gestolen tape die door miljoenen mensen is gezien, maar slechts bedoeld was voor een publiek van de twee geliefden. Vanaf 2 februari zijn aflevering 1-3 op Disney+ te zien, waarna wekelijks op woensdag een nieuwe episode online komt.

5. No Time To Die (film, 2021) – Pathé Thuis

Deze week gaat de James Bond-film No Time To Die (2021) eindelijk in online première. De film is te koop op Pathé Thuis vanaf vrijdag 4 februari en vervolgens twee weken later te huur, vanaf vrijdag 18 februari.

James Bond leidt een rustig bestaan op Jamaica. Dit wordt abrupt onderbroken wanneer zijn oude vriend en CIA agent Felix Leiter zijn hulp nodig heeft om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.

4. The Tinder Swindler (film, 2022) – Netflix

Swipe, swipe, swipe… Het vinden van de ware liefde online blijkt nog altijd een lastige opgave te zijn. Cecilie kan het bijna niet geloven wanneer ze met een knappe billionaire playboy matcht, die ook nog eens de man van haar dromen lijkt te zijn. Maar haar sprookje verandert al snel in een ware nachtmerrie wanneer ze ontdekt dat de internationale zakenman niet is wie hij beweert te zijn.

Op dat moment is het reeds te laat en heeft hij alles al van haar afgenomen. Maar waar het sprookje eindigt, begint de wraak thriller. Cecilie gaat op zoek naar zijn andere slachtoffers, zodat ze er met vereende krachten voor kunnen zorgen dat de Tinder Swindler eindelijk zijn verdiende match krijgt. The Tinder Swindler is vanaf woensdag 2 februari exclusief te zien op Netflix.

3. Selling the Hamptons (serie, 1 seizoen) – discovery+

De kunst van het kopen, verkopen, oplichterij en slijmen hoort er allemaal bij in de gespannen wereld van het Hamptons-vastgoed. De jonge makelaars van het Nest Seekers Team willen bewijzen dat ze succes kunnen hebben in de meest exclusieve huizenmarkt van het land.

Deze gloednieuwe vastgoedserie is vanaf zondag 30 januari enkel en alleen te streamen via discovery+.

2. Steenrijk, Straatarm (serie, 7 seizoenen) – NLZIET

In Nederland zijn de verschillen tussen arm en rijk erg groot. De 10 procent inwoners van ons land die van een minimum moeten leven, hebben nog geen 100,- euro per week te besteden. Terwijl de rijkste groep zonder problemen wekelijks 1500,- euro of meer uit kan geven. Maar maakt het je echt gelukkig als je geld uit kan geven zonder erover na te hoeven denken? En hoe is het als je over elke uitgave moet nadenken?

Via KIJK kun je bij NLZIET sinds een paar weken kijken naar alweer het zevende seizoen van Steenrijk, Straatarm. Elke week komt er een nieuwe aflevering online op woensdagavond.

1. Sweet Magnolias (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het tweede seizoen van de romantische dramaserie Sweet Magnolias zal vanaf vrijdag 4 februari 2022 te zien zijn op Netflix. De serie is gebaseerd op de populaire boekenreeks van Sherryl Woods.

Sweet Magnolias volgt de beste vriendinnen Maddie (Joanna Garcia Swisher), Helen (Heather Headley) en Dana Sue (Brooke Elliott). Zij zoeken een balans tussen relaties, familie en carrière in het charmante kleine stadje Serenity, South Carolina.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis en Apple TV+