Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (5 – 11 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+, SkyShowtime, HBO Max en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 49 (van 5 tot 11 december 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 49 van 2022)

10. Black Adam (film, 2022) – Pathé Thuis

Dwayne Johnson speelt in de DC-superheldenfilm Black Adam de rol van de titulaire antiheld. Hij ontving bijna 5000 jaar geleden buitengewone krachten van de oude goden, maar werd al snel weggestopt in een tombe. Nu is hij door een samenloop van omstandigheden vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld. De onwijs populaire film leverde Johnson het meest succesvolle openingsweekend van zijn carrière tot nu toe op en is zelfs een van de meest bekeken films van het jaar. En binnenkort is hij dus ook vanuit huis te zien! Op maandag 5 december voegt Pathé Thuis de film toe aan haar aanbod.

9. Sleepers (serie, 1 seizoen) – Videoland

Eerder bracht Videoland ons natuurlijk al het waanzinnig populaire Mocro Maffia en volgende week komt de streamingdienst weer met een gloednieuwe grimmige misdaadserie van eigen bodem. Sleepers volgt het verhaal van Martin Oudkerk, een politieagent die na de dood van zijn criminele stiefvader Henk gedwongen wordt te gaan werken voor een groep meedogenloze criminelen. Lukt het hem om succesvol te blijven bewegen tussen de Utrechtse onderwereld en de recherche en tegelijkertijd zijn gezin te beschermen? Over Mocro Maffia gesproken, de hoofdrolspeler van Sleepers is Robert de Hoog, die velen wel zullen kennen als Tatta. Leuk! De complete serie is vanaf donderdag 8 december te zien.

8. Downton Abbey (film, 2019) – Netflix

De complete Britse serie is natuurlijk al te vinden op Netflix, maar op maandag 5 december komt hier ook de eerste Downton Abbey-film bij. Een heus Sinterklaascadeautje van de streamingdienst! De film was in 2019 te bewonderen op het witte doek en volgt de Crawleys en het personeel terwijl zij zich voorbereiden op een bijzonder bezoek. De koning en koningin van Engeland komen namelijk langs. En zoals je van de familie verwacht, verloopt ook deze gelegenheid niet vlekkeloos.

7. Emancipation (film, 2022) – Apple TV+

Emancipation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en volgt een tot slaaf gemaakte man die er alles aan doet om terug te keren naar zijn familie. Hiervoor moet hij door de moerassen van Louisiana trekken en uit de handen zien te blijven van de plantage-eigenaren die hem bijna doodden. Oscarwinnaar Will Smith speelt de hoofdrol en keert hiermee voor het eerst sinds het veelbesproken incident bij de Oscaruitreiking van 2022 terug naar het kleine scherm. De film is vanaf vrijdag 9 december te zien.

6. Guillermo del Toro’s Pinocchio (film, 2022) – Netflix

Verscheen eerder dit jaar nog de live-actionversie van Pinocchio op Disney+, nu komt ook Netflix met een film over de tot leven gekomen houten pop. Guillermo del Toro, Oscarwinnende regisseur van onder meer Shape of Water, brengt ons geen versie met echte mensen, maar een fascinerende variant die volledig gemaakt is met stop-motionbeelden. De hoofdrolspelers zijn dus kleine poppetjes aan marionettentouwtjes en dat is alleen in de trailer al prachtig om te zien. De stemmen komen overigens wél van een flink aantal bekende acteurs, waaronder Cate Blanchett, Ewan McGregor, Tilda Swinton en Finn Wolfhard. De film draait nu al in de bioscopen, maar verschijnt op vrijdag 9 december op Netflix.

5. His Dark Materials (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Het laatste seizoen van His Dark Materials komt eraan! In dit derde seizoen, dat gebaseerd is op het boek The Amber Spyglass van Philip Pullman, reizen Lyra en Will naar de donkerste plekken. Om de wereld te redden, moeten ze een verschrikkelijk offer brengen. Na bijna het volledige tweede seizoen afwezig te zijn geweest, keert Lord Asriel (gespeeld door James McAvoy) in dit derde seizoen weer terug. Leuk! De eerste twee afleveringen van seizoen 3 zijn op dinsdag 6 december te zien, waarna iedere dinsdag twee gloednieuwe episodes volgen.

4. Something From Tiffany’s (film, 2022) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 9 december komt Amazon Prime Video met de gloednieuwe romcom Something From Tiffany’s, die zich afspeelt tijdens de feestdagen in een prachtig versierd New York City en je dus direct in de kerststemming brengt. We volgen Rachel (Zoey Deutch) en Ethan (Kendrick Smith). Rachel is gelukkig met haar vriend Gary, maar niet klaar voor een echte verbintenis. Ethan staat daarentegen op het punt zijn vriendin Vanessa ten huwelijk te vragen. Een simpele verwisseling van cadeaus zorgt voor een ontmoeting tussen de twee, en dat is de start van een hoop onverwachte gebeurtenissen.

3. La Casa de Papel: Korea (serie, 2 seizoenen) – Netflix

In 2022 verscheen de Koreaanse variant van de waanzinnig populaire serie La Casa de Papel op Netflix en op vrijdag 9 december is ook het tweede seizoen alweer te zien. We gaan hierin door waar we na het einde van eerste seizoen gebleven waren. Opnieuw keert Squid Game-ster Park Hae-soo terug als Berlin en ook alle andere populaire personages zijn weer van de partij.

2. The Bad Guys (film, 2022) – SkyShowtime

Animatiefilm The Bad Guys volgt een team van atypische vrienden: zakkenroller Mr. Wolf, kluizenkraker Mr. Snake, meestervermommer Mr. Shark, hacker Mr. Tarantula en krachtpatser Mr. Piranha. Nadat ze jarenlang hun geld hebben verdiend met roofovervallen, moeten ze nu uit de handen van de politie zien te blijven. En dan komt er ook nog een andere schurk op hun pad… Lees ook vooral even onze recensie, want wij waren erg enthousiast over de film. Hij is vanaf zaterdag 10 december te zien op splinternieuwe streamingdienst SkyShowtime.

1. De Familie Claus 3 (film, 2022) – Netflix

In 2020 werden we voor het eerste verrast met de heerlijke Nederlands-Vlaamse kerstfilm De Familie Claus. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het dus ook alweer tijd voor De Familie Claus 3. In deze derde film vertrekt de familie voor een skivakantie naar een hotel in de bergen—en dat tijdens de kerstperiode. Opa en Jules zullen daarom stiekem hun werkzaamheden moeten verrichten om het kerstfeest tóch nog door te laten gaan. Helaas vermoedt kleine zus Noor dat er iets aan de hand is, en dus gaat zij op onderzoek uit… Dit is een van de kerstfilms die dit najaar naar Netflix komt en is te zien vanaf woensdag 7 december.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+, SkyShowtime, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.