Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 6-12 december 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, NLZIET, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 49 (van 6 t/m 12 december 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 49 van 2021)

10. Titans (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig.

Het derde seizoen van Titans is behoorlijk snel na de Amerikaanse release al in Nederland te zien. Vanaf woensdag 8 december staan alle afleveringen online.

9. Welcome to Earth (serie, 1 seizoen) – Disney+

Het lijkt er misschien op dat de mens elke centimeter van het oppervlak van onze planeet in kaart heeft gebracht, maar kijk beter en je zult ontdekken dat er nog zoveel meer te ontdekken valt – het tijdperk van ontdekkingen is nog lang niet voorbij. Welcome to Earth, een Disney+ Original serie van National Geographic, volgt Will Smith op een buitengewoon, uniek avontuur rond de wereld om de grootste wonderen van de aarde te verkennen en haar meest verborgen geheimen te onthullen.

In deze zesdelige serie wordt Will begeleid door elite ontdekkingsreizigers op een ontzagwekkende reis, waarop hij van dichtbij en persoonlijk kennismaakt met enkele van de spannendste spektakels op aarde – van vulkanen die in stilte brullen tot woestijnen die onze verbeelding te boven gaan en zwermen dieren met een eigen geest. Deze succesvolle serie combineert adembenemende cinematografie met Wills grenzeloze nieuwsgierigheid en enthousiasme en is een spannende, zintuigprikkelende reis door de meest breinbrekende portalen op aarde.

8. Paw Patrol: De Film (film, 2021) – Pathé Thuis

Hun grootste vijand Humdinger burgemeester wordt van Avonturenstad en er komt steeds meer chaos. Ryder en de heldhaftige pups proberen hem te stoppen voordat het erger wordt. Gelukkig krijgt het team hulp van de slimme teckel Liberty.

Paw Patrol is één van de populairste kinderseries van dit moment en de gloednieuwe film werd deze zomer in de bioscoop dan ook erg goed bezocht. Nu zal hij vanaf donderdag 9 december ook in je eigen thuisbioscoop te bekijken zijn.

7. True Crimes of the ’90s met Dionne Slagter (serie, 1 seizoen) – discovery+

True Crimes 90s Dionne Slagter Discovery Plus
Serie: True Crimes Of The ’90s met Dionne Slagter | Beeld: Discovery

We duiken in het nieuwe programma True Crimes Of The ’90s op discovery+ helemaal de jaren 90 in en behandelen onder presentatie van de Dionne Slagter de meest opmerkelijke moordzaken uit dit decennium. In een 90s setting wordt ze bijgestaan door de beste (misdaad)experts en neemt ze moorden onder de loep van Rodney King tot Gianne Versace en van O.J. Simpson tot Louise Woodward.

Zo is voor liefhebbers van de populaire Netflix-serie The Assassination of Gianni Versace (het tweede seizoen van de FX-show American Crime Story) de eerste aflevering een absolute must-see. Versace is misschien wel de meest kleurrijke fashion designer ooit en stierf dankzij een dodelijke cocktail van pech en jaloezie. Maar ook de spraakmakende zaken van de Menendez Brothers en Maurizio Gucci beloven een bijzonder verhaal te vertellen in dit nieuwe programma. Vanaf vrijdag 10 december zijn de eerste twee afleveringen te zien.

6. De Familie Claus 2 (film, 2021) – Netflix

Jules Claus heeft kerst weer helemaal omarmd en zijn rol als toekomstige Kerstman is daarmee verzekerd. Vol goede moed gaan opa Noël en Jules met z’n tweetjes aan de slag. De drukste periode van het jaar staat namelijk weer voor de deur! In het begin loopt alles op rolletjes, totdat Jules een brief in handen krijgt met daarin een bijzondere vraag.

Dit vervolg op de eerste Nederlandse kerstfilm van Netflix, die vlak voor de kerstdagen van 2020 online verscheen, zal vanaf dinsdag 7 december te zien zijn op de streamingdienst.

5. Army of One (film, 2020) – Film1

Ellen Hollman, Matt Passmore en Geraldine Singer schitteren vanaf vrijdag 10 december in de actiefilm Army of One bij Film1. Brenner Baker, lid van de Special Forces, is aan het hiken en komt het kamp van een kartel tegen. Ze komt erachter dat haar man is vermoord en zal er alles aan doen om wraak te nemen.

4. Mocro Maffia Meltem (film, 2021) – Videoland

Vanaf 10 december is de korte film Mocro Maffia Meltem op Videoland te zien. De Videoland Original introduceert het nieuwe karakter Meltem, gespeeld door Sinem Kavus. De 40 minuten durende film verschijnt in aanloop naar het vierde seizoen van Mocro Maffia, waarvan de releasedatum op een later moment bekend wordt gemaakt.

Het karakter Meltem zit in de creditcardfraude. Een business waarmee ze onder de radar van de politie blijft. De Turks-Nederlandse vrouw is slim en doordacht. Haar enige zwakke plek is haar gokverslaafde vader, die geld heeft geleend van team Paus. In de korte film probeert Meltem haar vader uit de handen van de Mocro Maffia te redden, waarvoor ze naar haar Turks-Duitse familie in Düsseldorf gaat, die net als de Amsterdamse Mocro Maffia in coke handelt.

3. Prinses Amalia: Tiener op Weg naar de Troon (film, 2021) – NLZIET

Net5 komt op maandag 6 december, één dag voor de 18e verjaardag van onze kroonprinses, met een openhartige documentaire over Amalia. Meerdere personen die prinses Amalia van dichtbij hebben meegemaakt komen aan het woord, waaronder de Wassenaarse burgermeester Jan Hoekema, verslaggever Sam Hoevenaar en entertainmentdeskundige Bart Ettekoven. De speciale aflevering wordt om 20:30 uur uitgezonden op de TV bij Net5 en is online live en terug te kijken via KIJK en NLZIET.

2. The Expanse (serie, 6 seizoenen) – Amazon Prime Video

Het zesde en laatste seizoen van The Expanse zal vanaf vrijdag 10 december in zijn geheel te zien zijn bij Amazon Prime Video. Dit seizoen wordt afgetrapt met het zonnestelsel in oorlog, als Marco Inaros en zijn Free Navy doorgaan met het lanceren van verwoestende asteroïde aanvallen op Aarde en Mars.

Terwijl de spanningen van oorlog en verlies de bemanning van de Rocinante uit elkaar dreigen te trekken, doet Chrisjen Avasarala een gewaagde zet en stuurt voormalig marinier Bobbie Draper op een geheime missie die het tij van het conflict zou kunnen keren. Ondertussen, in de Belt, zijn Drummer en wat er over is van haar familie op de vlucht na het verraden van Marco. En op een verre planeet voorbij de Ringen, begint een nieuwe macht te rijzen.

1. The Unforgivable (film, 2021) – Netflix

Netflix komt op vrijdag 10 december met een splinternieuwe Original film waarin de hoofdrol is weggelegd voor de geliefde actrice Sandra Bullock. Zij speelt Ruth Slater, een vrouw die is vrijgelaten uit de gevangenis na het uitzitten van een straf voor een geweldsdelict. Ruth keert terug in een maatschappij die weigert haar verleden te vergeven. Ze wordt streng veroordeeld door de plaats die ze ooit haar thuis noemde en haar enige hoop op verlossing is het vinden van de vervreemde jongere zus die ze gedwongen werd achter te laten.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, NLZIET, discovery+, Pathé Thuis, Film1