Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (28 november – 4 december)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Viaplay, Pathé Thuis, HBO Max en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 48 (van 28 november tot 4 december 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 48 van 2022)

10. Ticket to Paradise (film, 2022) – Pathé Thuis

Topacteurs George Clooney en Julia Roberts schitteren gezamenlijk in de fijne romantische komedie Ticket to Paradise, en ondanks dat deze pás nog op het witte doek te zien was komt hij volgende week al naar je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis voegt de film namelijk op woensdag 30 november toe aan haar aanbod. Deze zomerse romcom is perfect voor tijdens de koude en donkere dagen. In de film proberen Clooney en Roberts als exen samen hun smoorverliefde dochter op Bali ervan te weerhouden om dezelfde fout te maken die zij ooit maakten.

9. Firefly Lane (serie, 2 seizoenen) – Netflix

We hebben er lang op moeten wachten maar vanaf 2 december 2022 is het tweede seizoen van Firefly Lane eindelijk te zien op Netflix. Na de gigantische cliffhanger aan het einde van het eerste seizoen staan veel mensen te springen om de nieuwe afleveringen te kunnen bingen. Die zijn dus vanaf volgende week te zien. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat het tweede seizoen het laatste zal zijn én dat deze is opgedeeld in twee delen. Wanneer seizoen 2B verschijnt is nu nog niet duidelijk, want Netflix heeft slechts laten weten dat dit “ergens in 2023” zal zijn. We houden je natuurlijk wel altijd op de hoogte via je mail.

8. Your Christmas Or Mine? (film, 2022) – Amazon Prime Video

De kans is groot dat je Asa Butterfield wel kent van de waanzinnig populaire serie Sex Education. Op vrijdag 2 december schittert hij ook in een gloednieuwe kerstfilm op Amazon Prime Video: Your Christmas Or Mine?. Hij speelt de rol van student James. Als die op het treinstation afscheid neemt van zijn vriendin Hayley besluit hij in een opwelling toch van trein te wisselen en haar te volgen voor de feestdagen. Helaas doet zij precies hetzelfde en zo switchen ze per ongeluk van kerstmis. Door tijd met elkaars familie door te brengen, ontdekken ze dat ze elkaar eigenlijk niet zo goed kennen als ze dachten…

7. The Patient (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ is vanaf woensdag 30 november de gloednieuwe serie The Patient te zien. Steve Carell (The Office) speelt hierin de rol van een psychotherapeut die gevangen wordt gehouden door een seriemoordenaar. Hij moet hem helpen zijn moorddadige driften te bedwingen. Het feit dat ook hijzelf onderdrukte problemen heeft, zorgt er alleen voor dat dat moeilijker is dan gedacht.

6. Gossip Girl (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Het legendarische Gossip Girl (2007-2012) zal je vast niet onbekend zijn. Bijna tien jaar na het einde werden we in 2021 verblijd met een reboot. Serena en Blair waren er helaas niet bij, maar wel keerden de originele makers én verteller Kristen Bell terug. Het eerste seizoen viel dan ook erg goed in de smaak bij kijkers en op donderdag 1 december worden we eindelijk getrakteerd op de eerste nieuwe afleveringen van seizoen 2. We weten nu al dat Georgina Sparks (Michelle Trachtenberg) terugkeert en dat daarnaast ook alle personages die we in het eerste seizoen leerden kennen weer van de partij zijn. Dat belooft dus weer chaotisch en dramatisch te worden!

5. Smile (film, 2022) – Pathé Thuis

Smile is de populairste horrorfilm van 2022. Nu kun je direct naar de bioscoop rennen om de film op het witte doek te bewonderen, maar je kunt hem vanaf donderdag 1 december ook vanaf de bank kijken. Op die datum voegt Pathé Thuis hem namelijk toe aan haar aanbod. We volgen in de film dr. Rose Cotter. Een bizar en traumatisch incident waarvan ze getuige is zet een reeks onheilspellende gebeurtenissen in gang waarvan ze niet lijkt te kunnen ontsnappen.

4. The Blacklist (serie, 9 seizoenen) – Netflix

Geen abonnement op Videoland en toch fan van The Blacklist? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op zaterdag 3 december voegt ook Netflix de afleveringen toe aan haar aanbod. Daarnaast zijn er nog meer leuke nieuwtjes. Zo is The Blacklist tevens officieel verlengd met een tiende seizoen. Dit maakte de hoofdrolspeler en producer James Spader tijdens een interview in The Tonight Show met Jimmy Fallon bekend, in februari van dit jaar. Hier moeten we alleen wel nog even op wachten, maar tot die tijd vermaak je je dus wel met seizoen 9.

3. Gangs of London (serie, 2 seizoenen) – Viaplay

In het eerste seizoen van Gangs of London volgden we Sean Wallace. Zijn vader was twintig jaar lang de machtigste crimineel in Londen, maar toen hij dood was wist niemand wie de opdracht voor de aanslag had gegeven. Aan Sean de taak om de controle te herstellen en de verantwoordelijken te vinden. Op zondag 4 december verschijnt het tweede seizoen van de populaire serie op Viaplay. Heb je een abonnement op Canal+ Series, dan heb je nog meer geluk. Daar is het tweede seizoen namelijk nu al te zien.

2. Willow (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fan van de filmklassieker Willow uit 1988? Op woensdag 30 november moet je dan op Disney+ zijn, want op die dag verschijnt er een op die film gebaseerde fantasy-avonturenserie op de streamingdienst. Warwick Davis keert terug als Willow Ufgood en verder mogen we vooral veel nieuwe personages verwelkomen. De serie speelt zich dan ook jaren na de gebeurtenissen van de film af. Een groep helden moet de wereld zien te redden en daarvoor ver buiten hun veilige leefomgeving treden.

1. Scrooge: A Christmas Carol (film, 2022) – Netflix

De wereldberoemde novelle A Christmas Carol van Charles Dickens komt op vrijdag 2 december naar Netflix. Hoe leuk! Het verhaal wordt omgezet in een muzikale animatiefilm met een stemcast waar je U tegen zegt. Zo lenen Luke Evans, Olivia Colman én Jonathan Pryce hun stem uit aan de personages van dit bekende kerstverhaal. Met liedjes van tweevoudig Academy Award-winnaar Leslie Bricusse OBE wordt dit gegarandeerd een feest om naar te kijken (en te luisteren).

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Viaplay, Pathé Thuis, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.