Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 29 november – 5 december 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis en Film1 deze week. In dit artikel vind je tips voor week 48 (van 29 november t/m 5 december 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 48 van 2021)

10. Lost in Space (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Op woensdag (1 december) verschijnt het derde seizoen en laatste seizoen van Lost in Space op Netflix. Dit keer staat er meer op het spel dan ooit en worden de overlevingsinstincten van de familie Robinson op de ultieme proef gesteld.

Na een jaar gevangen te hebben gezeten op een mysterieuze planeet, moeten Judy, Penny, Will en de Robot de 97 jonge kolonisten leiden in een schrijnende evacuatie – maar niet voordat er geheimen worden onthuld die hun leven voor altijd zullen veranderen. Ondertussen moeten John en Maureen – met Don aan hun zijde – vechten tegen overweldigende kansen als ze proberen hun kinderen te herenigen. De Robinsons zullen moeten worstelen met de emotionele uitdaging om niet alleen verloren te zijn, maar ook gescheiden te zijn van degenen van wie ze houden… terwijl ze geconfronteerd worden met de grootste buitenaardse dreiging tot nu toe.

9. Donnie op de Monnie (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Vorige maand kondigde Amazon al aan vier Nederlandse Originals te lanceren in december 2021: Comedy Club, Over Grenzen, Dutch Wheels en… Donnie op de Monnie. In deze laatstgenoemde titel duikt de sympathieke rapper Donnie in de jetset lifestyle van rijke mensen die – vaak al heel jong – een jaloersmakend fortuin hebben vergaard dankzij hun ongewone talent en ondernemerszin.

In deze openhartige en onthullende show zien we hoe Donnie zich ontspannen onderdompelt in de levens van voetbalsterren, YouTubers, rappers, influencers, modellen, topondernemers, muzikanten en sociale stijgers om te kijken of het deze sterren echt alleen maar om het geld gaat – of misschien wel om iets heel anders. Terwijl Donnie zich verwondert over het luxeleven van zijn gastheren en gastvrouwen geniet hij volop van hun enorme villa’s, peperdure auto’s, juwelen, designer kleding, tripjes naar Dubai en het schijnbaar zorgeloze bestaan dat daar bij lijkt te horen. Donnie observeert alle overdaad en probeert uit te vinden hoe het écht voelt om zo rijk te zijn én of geld nou echt zo gelukkig maakt.

De gasten die Donnie in de serie bezoekt zijn: Atoessa Ghavami, Joel Beukers, Marjan Strijbosch, Taar Willoughby, Sander Groet, Selwyn Senatori, Jacob Jan Boerma, Anna Nooshin, Frans Duits, DJ Grace, Salar Azimi en Kiana Cova.

8. Niks Vreemds Aan (film, 2021) – Videoland

Ilse Warringa is lekker bezig dit jaar! Naast Luizenmoeder – De Film schittert ze namelijk ook in de Nederlandse komedie Niks Vreemds Aan met onder andere Tina de Bruin, Peggy Vrijens en Loek Peters. Slechts 3 maanden na de bioscooplancering (29 augustus 2021) zal de film vanaf 1 december al te zien zijn bij Videoland.

Het verhaal gaat over Suus, een vrouw die ontzettend veel houdt van haar man Mats en haar doorsnee leven. Toch heeft ze hartstikke goed door dat het vuur van het huwelijk inmiddels gedoofd is. Ze probeert de passie te doen herleven door zich in een spontane opwelling aan te melden voor een swingers-app. Dat is het begin van heel wat komische en spannende avonturen!

7. The Last Duel (film, 2021) – Disney+

The Last Duel is een filmisch en tot nadenken zettend drama dat zich afspeelt in het midden van de Honderdjarige Oorlog en onderzoekt de macht van de mens, de broosheid van gerechtigheid en de kracht en moed van een vrouw die bereid is om alles te doen om de waarheid naar boven te halen. Gebaseerd op waargebeurde verhalen, ontrafelt de film lang gekoesterde veronderstellingen over het laatste duel van Frankrijk tussen Jean de Carrouges en Jacques Le Gris, twee vrienden die bittere rivalen werden.

Carrouges is een befaamde ridder die bekend staat om zijn moed en vaardigheid op het slagveld. Le Gris is een Normandische schildknaap wiens intelligentie en welsprekendheid hem tot een van de meest bewonderde edelen van het hof doen horen. Wanneer de vrouw van Carrouges, Marguerite, wreed wordt aangevallen door Le Gris, een aanklacht die hij stellig ontkent, weigert ze te zwijgen en stapt ze naar voren om haar aanvaller te beschuldigen, een daad van moed en opstandigheid die haar leven in groot gevaar brengt. De daaropvolgende strijd, een slopend duel op leven en dood, legt het lot van alle drie in Gods handen.

De film is vanaf woensdag 1 december exclusief te zien op Disney+.

6. Queenpins (film, 2021) – Pathé Thuis

Connie en JoJo zijn ware coupon queens en proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen. Ze zetten een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor miljoenen op te lichten.

Deze splinternieuwe komedie is een zogeheten Exclusive film van Pathé Thuis, wat betekent dat hij vanaf de release op 1 december enkel bij dit video on demand-platform te zien zal zijn.

5. De Verraders (serie, 2 seizoenen) – Videoland

In De Verraders strijden achttien BN’ers in een Limburgs kasteel om 50 kilo zilver. Drie van hen zijn in het geniep Verraders en weigeren die pot te delen. De rest van de kandidaten zijn de Getrouwen en zij doen er alles aan om de Verraders in hun midden te identificeren voor het te laat is. Want de Verraders zetten overdag iedereen tegen elkaar op en ‘vermoorden’ iedere nacht een medekandidaat.

Tijl Beckand presenteerde voor RTL het allereerste en direct enorm populaire seizoen van de serie. Net als eerder bij Temptation Island heeft de zender een nieuwe set afleveringen besteld die exclusief te zien zullen zijn op Videoland. Vanaf zondag 5 december zal elke week een nieuwe aflevering op de streamingdienst verschijnen. Dit seizoen wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers.

4. Space Titans: Musk, Bezos, Branson (film, 2021) – discovery+

Space Titans Discovery Plus
Film: ‘Space Titans: Musk, Bezos, Branson’ | Beeld: Discovery

De recente ruimtemissies van Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson hebben ruimtereizen een nieuw tijdperk ingeleid. Maar meest bijzondere gegeven hieraan is misschien nog wel dat ze pas net zijn begonnen…

Zo gaat het jaar 2021 al de boeken in als het jaar dat miljardairs de ruimte ingingen, met spectaculaire tripjes die veel aandacht in de media kregen. In Amerika is het niet langer NASA dat astronauten in een baan om de aarde brengt, maar zijn het ook de bevlogen ondernemers die hun blik naar boven hebben gericht en voor wie the sky allang niet meer the limit is. Hoe is het hen gelukt om zover te komen en hoever denken ze nog te gaan?

Deze splinternieuwe documentaire volgt de ambitieuze plannen van deze succesvolle ondernemers die met hun miljarden een ware ruimterevolutie hebben ontketend. Waar eindigt hun ambitie? Space Titans: Musk, Bezos, Branson is vanaf donderdag 2 december te zien op discovery+.

3. Run Hide Fight (film, 2020) – Film1

Wegrennen, verstoppen of vechten? In deze actiefilm kiest de zeventienjarige Zoe kiest voor het laatste wanneer vier scholieren, belust op instant beruchtheid, een bloedbad aanrichten in haar schoolgebouw.

Run Hide Fight is momenteel niet op SVOD-diensten te zien en zal vanaf zaterdag 4 december in het aanbod van Film1 te zien zijn. Ook wordt de misdaadthriller die avond om 20:30 uur uitgezonden op hun televisiekanaal Film1 Premiere.

2. The Blacklist (serie, 9 seizoenen) – Videoland

The Blacklist is een Amerikaanse misdaadserie die gaat over ’s werelds meest gezochte crimineel, Raymond ‘Red’ Reddington. Hij geeft zichzelf onverwachts aan na jarenlang uit handen van de FBI te zijn gebleven. De crimineel is bereid hen te helpen terroristen en andere misdadigers op te sporen, op voorwaarde dat hij samenwerkt met de jonge FBI-agente Elizabeth Keen.

Nu hebben we goed nieuws voor fans van de serie, want het splinternieuwe seizoen 9 zal veel eerder dan verwacht verschijnen in Nederland. Vorige jaren moesten we steeds behoorlijk lang wachten op de Nederlandse release, maar nu zal het slechts twee maanden duren. Vanaf vrijdag 3 december zullen de afleveringen op Videoland te zien zijn.

1. La Casa de Papel (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Het naderende einde is bitterzoet, maar binnenkort zit de Spaanse hitserie La Casa de Papel er toch echt op. Het tweede deel van seizoen 5 verschijnt op vrijdag 3 december online.

Spoiler alert: eerdere seizoenen nog niet gezien? Lees dan niet verder! —

Tokio (Úrsula Corberó) is dood en de vijand van de bende, gewond maar gevaarlijker dan ooit, bevindt zich nog steeds in de Bank van Spanje. In het zwartste uur staat de bende voor hun grootste uitdaging: het goud weg zien te smokkelen zonder dat iemand het in de gaten heeft. Maar tot overmaat van ramp maakt El Profesor de grootste misstap van zijn leven.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Pathé Thuis, Film1