Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (20 – 26 november)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Videoland, SkyShowtime en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 47 (van 20 tot 26 november 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 47 van 2023)

10. Oppenheimer (film, 2023) – Pathé Thuis

De beste film van het jaar is volgens veel kenners Oppenheimer. Deze film combineert het acteerwerk van grootmeesters als Cillian Murphy en Robert Downey Jr. met de regie van de veelgeprezen Christopher Nolan, bekend van werken als Dunkirk en Inception. Het verhaal dat verteld wordt draait om  J. Robert Oppenheimer, die “de vader van de atoombom” genoemd wordt. Door zijn ontwikkeling van de allesverwoestende bom werd de manier van oorlogsvoering voorgoed veranderd. Onze recensent noemde deze film een ‘once in a lifetime’-ervaring. Je bekijkt hem vanaf woensdag 22 november op Pathé Thuis.

9. Leo (film, 2023) – Netflix

Liefhebbers van animatiefilms, opgelet! Netflix komt op woensdag 22 november met Leo. Het hoofdpersonage is de 74-jarige hagedis Leo, die vastzit op een school in Florida. Met nog maar één jaar te leven, besluit hij dat het tijd is om te ontsnappen uit het klaslokaal. Hij stippelt samen met Schildpad een route uit, maar natuurlijk gaat er van alles mis. Leuk feitje: Leo’s stem wordt ingesproken door de altijd hilarische Adam Sandler.

8. Fargo (serie, seizoen 5) – Videoland

Fargo is binnenkort eindelijk terug. Het nieuwe seizoen gaat op woensdag 22 november in première op Videoland. Fargo heeft natuurlijk ieder seizoen een ander verhaal én een andere cast. Deze keer doen onder meer Jon Hamm, Juno Temple en Stranger Things-acteur Joe Keery mee. Het verhaal draait om Dorothy, die problemen heeft met de autoriteiten. Ze wordt op de hielen gezeten door de overambitieuze sheriff Roy Tillman.

7. Dreamland (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

De Britse komedieserie Dreamland komt op dinsdag 21 november naar SkyShowtime. We volgen hierin het leven van vier zussen. De oudste, Trish, verwacht voor de derde keer een baby. Terwijl de familie druk aan het hopen is dat het nu eindelijk een meisje wordt, staat Mel ineens op de stoep. Haar plotselinge terugkeer zorgt in het leven van haar zussen voor een hoop drama.

6. Best. Christmas. Ever! (film, 2023) – Netflix

Charlotte ziet ieder jaar op tegen de opschepperige brief die haar oude studievriendin Jackie haar stuurt. Als Jackie door een ongelukkige samenloop van omstandigheden vlak voor de feestdagen op de stoep staat en voorstelt samen kerst te vieren, besluit Charlotte dan ook dat dit hét moment is om te bewijzen dat ze nooit écht zo perfect kan zijn. Dit levert natuurlijk weer een hoop ongemakkelijke momenten op. Best. Christmas. Ever! is sinds deze week te zien op Netflix.

5. Only You (film, 2023) – Videoland

Elisabeth staat op het punt om te trouwen met haar jeugdliefde, maar dan ontmoet ze tijdens haar vrijgezellenfeest Arthur. De twee worden naar elkaar toe getrokken en spenderen een heel weekend lang samen. Hij gaat echter reizen, zij moet zichzelf bijna in de bruidsjurk hijsen. En er hangt ook nog een ander groot geheim tussen ze in… Hebben ze toch een kans om samen te blijven? Je ziet het vanaf zaterdag 25 november op Videoland in Only You.

4. Elf Me (film, 2023) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video komt op vrijdag 24 november met de Italiaanse kerstfilm Elf Me. We volgen een van de Kerstmans elfen, die fout na fout maakt. Zijn cadeautjes veranderen steeds vaker in bizarre wapens dan in speelgoed. Als hij door een samenloop van omstandigheden Elia ontmoet, een jongetje dat gepest wordt, ontstaat er een ongewone vriendschap.

3. André Hazes: The Next Chapter (serie, seizoen 1) – Videoland

Heb jij vorig jaar gesmuld van de Videoland-documentaire André Hazes: Crossroads? Dan kun je op zaterdag 18 november terugkeren op de streamingdienst om naar het vervolg te kijken. In André Hazes: The Next Chapter zien we hoe het nu gaat met de zanger, nu hij zijn verslaving achter zich heeft gelaten. Lukt het hem om zijn leven weer goed op te pakken? En kan hij zijn plek op het podium terugvinden?

2. Squid Game: The Challenge (serie, seizoen 1) – Netflix

Het was een van de grootste hits die Netflix ooit gekend heeft. We hebben het natuurlijk over Squid Game. Ook genoten? Dan wil je Squid Game: The Challenge vast wel zien. In deze bizarre realityserie strijden 456 échte spelers om een geldprijs van maar liefst $4,56 miljoen. Ze spelen spellen die we allemaal kennen van de serie… maar dan hopelijk wel zonder de dodelijke afloop. Benieuwd? Je bekijkt de heftige serie vanaf woensdag 22 november.

1. John Wick 4 (film, 2023) – Amazon Prime Video

John Wick 4 is te vinden in de top 5 van beste films van 2023. Het is zelfs de beste film van de hele reeks. Mocht je hem nou nog niet gezien hebben, dan kan daar binnenkort verandering in komen. Amazon Prime Video voegt hem op donderdag 23 november toe aan het aanbod. Het verhaal draait natuurlijk weer om huurmoordenaar John Wick, die het deze keer tegen zijn meest dodelijke tegenstander tot nu toe moet opnemen. In principe is het dus een verstand-op-nul-film met een hele hoop actie, maar kijkers zeggen ook dat hiermee een nieuwe standaard voor vechtscènes gezet wordt en dat dit een ware must-see is.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Videoland, SkyShowtime en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.