Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (21 – 27 november)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland, Viaplay, HBO Max en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 47 (van 21 tot 27 november 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 47 van 2022)

10. Wednesday (serie, 1 seizoen) – Netflix

De naam Tim Burton zal vast wel een belletje doen rinkelen. Deze legendarische regisseur is verantwoordelijk voor films als Edward Scissorhands en Sweeney Todd, en is volgende week terug met een gloednieuwe Netflix-serie: Wednesdays. De serie is gebaseerd op The Addams Family en zoomt vooral in op dochter Wednesday. Met haar paranormale gaven (en snedige commentaar) moet zij een moordmysterie zien op te lossen. De hoofdrol wordt vertolkt door Scream-actrice Jenna Ortega. Andere grote rollen zijn er voor Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán en Christina Ricci. De serie gaat uiteraard op de woensdag van start, dus op 23 november.

9. The Guardians of the Galaxy Holiday Special (film, 2022) – Disney+

Eerder verblijdde de Marvel Studos ons al met de Halloween-special Werewolf by Night en nu is het natuurlijk tijd voor een speciale korte film in de kerstsferen. Op vrijdag 25 november komt The Guardians of the Galaxy Holiday Special naar Disney+. Omdat Peter niet kan verkroppen dat Gamora weg is, besluiten de andere Guardians hem op te vrolijken. En hoe kan dat nou beter dan door kerst te vieren?

8. Ambulance (film, 2022) – SkyShowtime

Regisseur Michael Bay stond eerder aan het roer van de Transformers-reeks en bracht in 2022 Ambulance naar het witte doek. Ondanks dat deze film zich voor een groot deel in een ambulance afspeelt, komen er ook genoeg van Bays spectaculaire actiescènes voorbij. We kijken mee met Will en Danny (Emmy-winnaar Yahya Abdul Mateen II en Oscar-genomineerde Jake Gyllenhaal), die samen de grootste bankoverval in de geschiedenis plegen. Tijdens hun ontsnapping loopt het helemaal mis… De film wordt op donderdag 24 november toegevoegd aan het aanbod van de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime.

7. Fall (film, 2022) – Pathé Thuis

Op Pathé Thuis verschijnt op donderdag 24 november de beklemmende thriller Fall. Waarschuwing: deze moet je overslaan als je last hebt van hoogtevrees. Het draait namelijk om Becky en Hunter, twee vriendinnen die besluiten een van de hoogste tv-torens in de Verenigde Staten te beklimmen. Helaas gaat het mis en komen ze vast te zitten… op 600 meter hoogte, zonder bereik, zonder eten en met absoluut geen mogelijkheid om weer naar beneden te klimmen. Spannend! Zelfs horrorkoning Stephen King gaf aan fan te zijn, dus dat belooft veel goeds.

6. The Noel Diary (film, 2022) – Netflix

Langzaam druppelen de kerstfilms binnen op Netflix. Ook naar The Noel Diary kijken wij weer erg uit. In deze film volgen we bestsellerauteur Jacob Turner, die voor de feestdagen naar huis gaat om het één en ander te regelen. Als hij daar stuit op een dagboek dat hem dwingt zijn verleden onder ogen te komen, kan de kerst dit jaar weleens een hele andere wending nemen. De film wordt op donderdag 24 november aan het aanbod van de streaminggigant toegevoegd.

5. The Real Housewives of Amsterdam (serie, 1 seizoen) – Videoland

Het format van ‘The Real Housewives’ is uiteraard internationaal bekend, maar nu komt het concept ook eindelijk naar Nederland. In The Real Housewives of Amsterdam volgen we zeven Nederlandse upper class dames. Een van hen is Maria Tailor, die we uiteraard kennen van het tv-programma Modemeisjes Met Een Missie. De serie gaat op donderdag 24 november van start en belooft ons veel luxe, rijkdom en drama te bieden.

4. Blood & Water (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Op vrijdag 25 november is het tijd voor de terugkeer van Blood & Water op Netflix. In het derde seizoen worden we wederom verwelkomd op Parkhurst High. Veel weten we nog niet van de gloednieuwe afleveringen, al is wel duidelijk dat Pulang en Fikile eindelijk dichter bij de waarheid zullen komen. Spannend!

3. Below Deck (serie, 10 seizoenen) – Viaplay

Eerder schreven we over Below Deck al dat dit een echte aanrader is als je een nieuwe guilty pleasure zoekt. We volgen een groep werknemers aan boord van een jacht tijdens het charterseizoen. Hoe gaan ze om met hun persoonlijke problemen, hun mogelijke carrièrestappen én de veeleisende gasten? Het tiende seizoen verschijnt op maandag 21 november op Viaplay. Hierboven bekijk je eerst nog even de recap van seizoen 9.

2. Love, Lizzo (film, 2022) – HBO Max

Op HBO Max verschijnt op donderdag 24 november de documentaire Love, Lizzo. Door Lizzo’s baanbrekende gedrag en haar wens om altijd zichzelf te blijven heeft zij niet alleen de muziek veranderd, maar ook de cultuur. Deze docu neemt ons mee in het leven van de superster, van het begin van haar faam tot haar huidige gloriedagen.

1. Good Night Oppy (film, 2022) – Amazon Prime Video

Good Night Oppy is een documentaire over Opportunity, een Mars Exploration Rover die naar Mars gestuurd werd voor wat aanvankelijk een missie van negentig dagen zou worden, maar uiteindelijk vijftien jaar duurde. De film wordt aan elkaar gepraat door actrice Angela Bassett en werd gemaakt door Ryan White. Hij is pas net uit en heeft nu al een 8,5 op IMDb, dus dat belooft veel goeds. Op woensdag 23 november is de docu ook te zien op Amazon Prime Video.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland, Viaplay, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.