Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (14 – 20 november)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, Apple TV+, HBO Max, Viaplay en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 46 (van 14 tot 20 november 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 46 van 2022)

10. Limitless With Chris Hemsworth (serie, 1 seizoen) – Disney+

Chris Hemsworth zal voor velen vooral bekend zijn van zijn rol als Thor. In Limitless With Chris Hemsworth test hij of hij echt het lichaam van een superheld heeft en ontdekt hij waar wij mensen eigenlijk toe in staat zijn. Is het mogelijk om het verouderingsproces tegen te gaan en de superkracht van ons menselijk lichaam te ontgrendelen? En hoe blijf je eigenlijk zo gezond mogelijk? Met proeven als een zwem van 240 meter door ijskoud water en een wandeling over de rand van een 900 meter hoge wolkenkrabber gaat Chris Hemsworth op onderzoek uit. Vanaf woensdag 16 november te zien op Disney+.

9. Slumberland (film, 2022) – Netflix

Op vrijdag 18 november wordt de familiefilm Slumberland aan het aanbod van Netflix toegevoegd. We kijken mee met Nemo, die na de dood van haar vader bij haar suffe oom gaat wonen. In de nacht komt ze terecht in een wonderlijke wereld, Slumberland, de sluimering tussen dromen en wakker zijn. Samen met de excentrieke rover Flip begint ze aan een onvergetelijke reis. De hoofdrol wordt gespeeld door Jason Momoa, die je misschien wel kent van Aquaman of Game of Thrones. Zijn tegenspeler is de dertienjarige Marlow Barkley, bekend van de serie Single Parents.

8. The Santa Clauses (serie, 1 seizoen) – Disney+

We naderen het einde van het jaar en dat betekent dat ook de kerstdagen met rasse schreden dichterbij komen. Tijd voor de eerste kerstfilms en -series dus! Vorige week schreven we al over Falling For Christmas op Netflix en op woensdag 16 november verschijnt ook de kerstserie The Santa Clauses op Disney+. De legendarische Tim Allen speelt hierin de rol van Scott Calvin. Hij wordt bijna 65, is al dertig jaar de Kerstman en realiseert zich dan dat dat niet voor eeuwig kan blijven duren. Langzaam begint hij bovendien zijn Kerstmanmagie te verliezen. Met de hulp van een heleboel elfen en familie gaat Scott op zoek naar een geschikte vervangende Kerstman.

7. Spirited (film, 2022) – Apple TV+

We blijven nog even in de kerstsferen. Vrijdag 18 november is het namelijk tijd voor Spirited, en dit is er eentje waar heel veel mensen naar uitkijken. We kunnen deze film het beste omschrijven als de grappigere en muzikalere versie van Charles Dickens’ A Christmas Carol. Ook goed om te weten: de hoofdrollen worden gespeeld door Ryan Reynolds, Will Ferrell én Octavia Spencer. Als je dus zin hebt in een dansende Ryan Reynolds of een hilarisch kerstverhaal, moet je deze zeker op je lijstje zetten. Hij is vanaf volgende week te zien op Apple TV+.

6. Binnen Bij Oranje, Heldenverhalen (serie, 1 seizoen) – Prime Video

Binnen Bij Oranje Heldenverhalen
Film: Binnen Bij Oranje, Heldenverhalen (2022) | Beeld: Prime Video via Amazon Studios

Een uniek inkijkje in de grootheden van het Nederlands voetbal, dat is Binnen Bij Oranje, Heldenverhalen. Louis van Gaal, Dick Advocaat, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Dirk Kuijt en Khalid Boulahrouz blikken terug op de eindtoernooien die ze meemaakten als speler of coach van het Nederlands Elftal. Kees Jansma stond altijd aan de zijlijn als perschef van Oranje en gaat nu in gesprek met de sterren van toen. Vanaf woensdag 16 november te zien op Amazon Prime Video.

5. 1899 (serie, 1 seizoen) – Netflix

De makers van hitserie Dark zijn op donderdag 17 november terug met 1899. We bevinden ons in deze serie op een lange oceaanreis van het Europese vasteland naar New York, waar we een groep Europese migranten volgen aan het einde van de negentiende eeuw. Als zij onderweg stuiten op een mysterieus spookschip, verandert hun hoopvolle reis al snel in een verschrikkelijke nachtmerrie.

4. Arrow (serie, 8 seizoenen) – HBO Max

In september 2022 verdween Arrow van Netflix. De reden? De serie verhuist naar HBO Max, waar je hem vanaf donderdag 19 november kunt bekijken. Vooralsnog zijn de andere titels binnen het Arrowverse—The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow en Black Lightning—nog wel te zien op Netflix, maar de kans zit erin dat ook deze in de toekomst naar de streamingdienst van Warner Bros. gaan verkassen. Fans van Arrow die de serie misten op Netflix kunnen hun hart in ieder geval ophalen, want vanaf volgende week zijn alle acht seizoenen weer te zien.

3. Nederlandse Powervrouwen (serie, 1 seizoen) – Viaplay

In Nederlandse Powervrouwen volgen we vijf vrouwen die zelf hun eigen succes gecreëerd hebben: actrice Abbey Hoes, PR-koningin José Woldring, schrijver en vrijheidsstrijder Lale Gül, burgermeester Sharon Dijksma en schoenenontwerpen Zeynep Dag. Zij delen een passie voor hun werk én de drive om tot het uiterste te gaan. In de nieuwe Viaplay-serie volgen we de powervrouwen op de voet, in de spotlights maar ook in hun privéleven. De eerste twee afleveringen worden op vrijdag 18 november online gezet, waarna de rest van de afleveringen in de weken daarna volgen.

2. Disenchanted (film, 2022) – Disney+

Vijftien jaar geleden schitterde Amy Adams als Giselle in Enchanted en op vrijdag 18 november is ze weer helemaal terug in Disenchanted. In de hoop op een sprookjesachtiger leven vertrekt ze met Robert (Patrick Dempsey) en hun groeiende gezin naar het slaperige stadje Monroeville. Omdat vervolgens ook dit niet bevalt doet ze een beroep op de magie van Andalasia, maar hierdoor verandert het hele stadje per ongeluk in een levend sprookje en komt haar gezin in gevaar. In een race tegen de klok moet Giselle proberen de betovering terug te draaien.

1. Élite (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Het is alweer bijna tijd voor het zesde seizoen van Élite. Vanaf vrijdag 18 november kun je op Netflix terecht om de nieuwe afleveringen te bingen. In april verscheen het vijfde seizoen nog, dus deze zit waarschijnlijk nog vers in je geheugen. Wat we dan van de nieuwe afleveringen mogen verwachten? Eindelijk worden de vragen uit het vijfde seizoen beantwoord… Leeft Samuel bijvoorbeeld nog na zijn aanvaring met Benjamin? En hoe moet het verder tussen Patrick en Iván?

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, Apple TV+, HBO Max en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.