Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (7 – 13 november)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 45 (van 7 tot 13 november 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 45 van 2022)

10. The Crown (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Na twee jaar wachten is The Crown vanaf woensdag 9 november eindelijk terug met een gloednieuw seizoen. We betreden de roerige jaren 90, waarin er heel veel gebeurde binnen het Engelse koningshuis. Onder meer de brand in Windsor Castle en de scheiding van prins Charles en prinses Diana komen voorbij. Aangezien we weer twee seizoenen verder zijn, worden we ook weer getrakteerd op een gloednieuwe cast, met deze keer onder andere Imelda Staunton, Elizabeth Debicki en Lesley Manville. 

9. Save Our Squad With David Beckham (serie, 1 seizoen) – Disney+

Voetballegende David Beckham keert in Save Our Squad terug naar zijn roots. Hij sluit zich namelijk aan bij de Westward Boys, een amateurploeg uit Oost-Londen—de plek waar het voor de sterspeler allemaal ooit begon. De ploeg heeft dringend hulp nodig, want ze hebben het hele seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en staan op het punt om te degraderen. Aan Beckham de taak hen te helpen. De miniserie die dit proces volgt is vanaf woensdag 9 november te zien op Disney+.

8. Don’t Worry Darling (film, 2022) – Pathé Thuis en HBO Max

Slechts 44 dagen na de bioscooprelease, op maandag 7 november, is Don’t Worry Darling al online te zien. De psychologische thriller met Florence Pugh, Harry Styles en Chris Pine in de hoofdrollen draait om de experimentele gemeenschap Victory in de jaren 50. Alice heeft het naar haar zin in dit utopische plaatsje, maar een aantal gebeurtenissen zorgen ervoor dat ze zich steeds meer begint af te vragen wat ze eigenlijk in Victory doen. Of je nou fan bent van Harry Styles, heel erg kunt genieten van dramathrillers of als filmliefhebber het liefst elke nieuwe bioscoopfilm af wil vinken: Don’t Worry Darling is één van de films van 2022 die je eigenlijk gezien moet hebben.

7. FBoy Island (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op maandag 7 november is de eerste Nederlandse HBO Max Original ooit een feit: datingshow Fboy Island. Het concept van dit programma is eenvoudig: drie vrijgezelle vrouwen reizen af naar een tropisch eiland, waar ze worden vergezeld door zestien mannen. Acht van hen zijn nice guys, op zoek naar de ware liefde, en acht van hen zijn de fboys die alleen op het eiland zijn voor de geldprijs. Zowel de vrouwen als de kijkers weten niet wie wie is. Spannend! Op maandag worden er gelijk vier afleveringen online gegooid, waarna de rest van de afleveringen volgen in de twee weken daarna.

6. Judas II: Dagboek Van Een Getuige (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Gijs Naber, Rifka Lodeizen en Marit van Bohemen kruipen weer in de huid van Willem, Astrid en Sonja Holleeder. Het tweede seizoen van Judas draait om de vraag: wat zijn de gevolgen als je tegen je eigen broer getuigt? Door haar bekentenis moet Astrid stoppen met haar werk en leeft ze een afgezonderd bestaan. De nieuwe afleveringen zijn vanaf donderdag 10 november te zien.

5. Falling for Christmas (film, 2022) – Netflix

It’s beginning to look a lot like Christmas… De eerste kerstfilm die dit jaar op Netflix zal verschijnen is op donderdag 10 november een feit: Falling for Christmas. Mean Girls‘ Lindsay Lohan kruipt in deze film in de huid van een verwende hotelerfgename, die na een ski-ongeluk haar geheugen kwijtraakt en terechtkomt bij een knappe hoteleigenaar (gespeeld door Chord Overstreet). Samen met zijn dochtertje besluit hij voor haar te zorgen.

4. Mammals (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

In Mammals volgen we Jamie (James Corden), die een schokkend geheim ontdekt over zijn zwangere vrouw Amandine (Melia Kreiling). Met behulp van zijn zwager Jeff (Colin Morgan) gaat hij op zoek naar antwoorden, maar dit legt ook de problemen binnen zíjn huwelijk bloot. Zo schijnt de zesdelige donker komische serie zijn licht op het moderne huwelijk en trouw. Vanaf vrijdag 11 november is het te zien op Amazon Prime Video.

3. Zootopia+ (serie, 1 seizoen) – Disney+

Heb jij in 2016 genoten van de animatiefilm Zootopia? Dan moet je de nieuwe serie Zootopia+ ook zeker zien! We keren hierin terug naar Zootopia en kijken mee met een paar van de leukste inwoners. De stemmen van onder meer Kristen Bell, Idris Elba, Maurice LaMarche en Bonnie Hunt komen voorbij en veel personages uit de eerdere films zijn ook weer te zien. De serie gaat op woensdag 9 november in première op Disney+.

2. Bodies Bodies Bodies (film, 2022) – Pathé Thuis

Onlangs is er wereldwijd een satirische horrorfilm van ‘onze eigen’ regisseur Halina Reijn verschenen: Bodies Bodies Bodies. We volgen een groep rijke twintigers die tijdens een orkaan besluit een feestje te vieren in het gigantische familiehuis van een van hen. Na een spelletjes ‘Bodies Bodies Bodies’, waarbij de deelnemers moeten achterhalen wie de aangewezen moordenaar is, loopt het behoorlijk uit de hand. Al snel moeten ze zien te ontdekken wie de échte moordenaar is en dat zorgt ervoor dat de gemoederen erg hoog oplopen. In de hoofdrollen zie je onder meer Amandla Stenberg en Pete Davidson terug.

1. New Amsterdam (serie, 5 seizoenen) – SkyShowtime

Onlangs is de gloednieuwe streamingdienst SkyShowtime gelanceerd en nu worden er steeds meer releasedata van grote films en series bekend. Zo komen topfilms als Top Gun: Maverick en Jurassic World: Dominion in de komende maanden naar de streamingdienst. Ook de populaire serie New Amsterdam is hier vanaf dinsdag 8 november te streamen met de eerste twee seizoenen. Momenteel is nog bekend wanneer seizoen 3-4 (momenteel te zien op Videoland) en seizoen 5 (momenteel nog nergens te zien) zullen volgen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.