Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (31 oktober – 6 november)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, HBO Max, Videoland, Pathé Thuis, CANAL+, Amazon Prime Video en NLZIET. In dit artikel vind je tips voor week 44 (van 31 oktober tot 6 november 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 44 van 2022)

Bonus: aanbod van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Voordat we de tien kijktips geven moeten we natuurlijk even ingaan op een van de grootste nieuwtjes van de laatste tijd: de lancering van een nieuwe streamingdienst. Op dinsdag 25 oktober is SkyShowtime gelanceerd in Nederland. Op dit splinternieuwe video on demand-platform vind je een gigantisch aanbod aan films en series, met titels van grote studio’s als Universal Pictures, DreamWorks en Paramount Pictures. Dit betekent dat je hier onder meer Halo1883YellowstoneSuper Pumped: The Battle for UberThe First LadyThe OfferThe Lost City en Sonic the Hedgehog 2 kunt vinden.

10. Manifest (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Manifest komt bijna tot een einde. Op vrijdag 4 november wordt seizoen 4A van deze waanzinnig populaire serie op Netflix gezet en kun je de eerste tien afleveringen dus bingen. Op de tweede set afleveringen moeten we nog iets langer wachten; een exacte releasedatum hiervan is helaas nog niet bekend. In het vierde seizoen worden al onze overgebleven vragen beantwoord en weten we dus eindelijk wat er precies met de Montego Air vlucht 828 gebeurd is. Spannend!

9. The White Lotus (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Het eerste seizoen van The White Lotus viel niet alleen bij kijkers in de smaak maar wist ook maar liefst twintig Emmy-nominaties in de wacht te slepen—en er tien te winnen. Hiermee werd dit de meest bekroonde serie van 2022. En nu zijn de makers terug met een gloednieuw seizoen. Een andere locatie en een bijna geheel nieuwe cast (alleen Jennifer Coolidge keert terug), maar hopelijk net zo goed. De eerste aflevering is op maandag 31 oktober te zien op HBO Max.

8. Enola Holmes 2 (film, 2022) – Netflix

In 2020 nam het zusje van Sherlock Holmes, de sprankelende Enola Holmes, Netflix over met haar eigen film en vanaf vrijdag 4 november is ze weer helemaal terug. Stranger Things-ster Millie Bobby Brown kruipt opnieuw in de huid van de piepjonge detective, die deze keer haar eigen detectivebureau begint. Haar eerste zaak is direct een pittige: een vermissingszaak die verband lijkt te houden met een dodelijke samenzwering. Om dit op te lossen moet Enola de hulp van Sherlock, haar moeder en andere vrienden wel inschakelen.

7. Special Forces VIPS (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Het eerste seizoen van Special Forces VIPS was uiterst succesvol, dus dat er gauw een tweede seizoen zou komen is niet zo gek. Vanaf woensdag 2 november is het eindelijk zover. Een groepje BN’ers gaat er vanaf dan weer alles aan doen om de keiharde training van de Special Forces te voltooien. De deelnemers zijn ook al bekend; onder meer Kaj Gorgels, Ferry Doedens, Donny Roelvink, Sylvia Geersen en Henk Grol doen mee.

6. Minions: The Rise of Gru (film, 2022) – Pathé Thuis

Fan van de kleine gele Minions? Dan hebben we goed nieuws voor je, want hun nieuwste film—Minions: The Rise of Gru—is vanaf donderdag 3 november vanuit huis te streamen. De film wordt dan aan het aanbod van TVOD-streamingdienst Pathé Thuis toegevoegd, waar je hem zonder abonnement kunt kijken. Deze nieuwe toevoeging aan de Despicable Me-reeks vertelt het achtergrondverhaal van Gru. Hoe is hij eigenlijk zo’n superschurk geworden?

5. Dangerous Liaisons (serie, 1 seizoen) – Canal+ Series

Fan van kostuumdrama’s als Outlander en Bridgerton? Lionsgate komt aanstaande zondag met Dangerous Liaisons, een serie die gebaseerd is op de gelijknamige roman van Pierre Choderlos de Laclos en ‘onze eigen’ Carice van Houten in de cast heeft. Dit is een Franse briefroman uit 1782 die destijds geprezen werd om zijn belangrijke thema’s en interessante karakters. We begeven ons onder de Franse elite in een verhaal dat draait om bedrog en corruptie. Camille en Pascal Valmont zijn net getrouwd als Camille ontdekt dat hij er ook nog andere relaties op nahoudt. Om te bewijzen dat hij wel weet wat liefde is, daagt zij hem uit om een vrouw in Parijs te verleiden. Een spel van manipulatie begint. In Nederland wekelijks te zien bij Viaplay en Canal+ Series.

4. Young Royals (serie, 2 seizoenen) – Netflix

De Zweedse serie Young Royals was in 2021 erg populair en keert nu eindelijk terug voor een tweede seizoen. Op dinsdag 1 november is het zover en zijn prins Wilhelm en Simon terug op Hillerska. Dan kunnen we dus eindelijk zien wat er is gebeurd nadat zij aan het einde van het eerste seizoen hun relatie hebben beëindigd. De synopsis belooft al veel goeds: vriendschap, geheimen, wraak en een bedreiging voor de monarchie

3. My Policeman (film, 2022) – Amazon Prime Video

Schitterde zanger Harry Styles pas nog naast Florence Pugh op het witte doek in de psychologische thriller Don’t Worry Darling, vanaf vrijdag 4 november is hij ook te zien in de dramafilm My Policeman op Amazon Prime Video. Hij kruipt hierin in de huid van politieagent Tom, die in het Brighton van de jaren 50 een relatie heeft met lerares Marion (The Crown’s Emma Corrin) maar een affaire begint met curator Patrick. Ondanks dat homoseksualiteit illegaal is in deze tijd vinden de drie een tijdje een compromis in hun complexe liefdesleven, maar dan slaat de jaloezie toe.

2. The Masked Singer (serie, 4 seizoenen) – NLZIET

Het wordt weer tijd om met zijn allen te raden wie er onder de knotsgekke maskers van The Masked Singer te zien zijn. Het nieuwe seizoen van dit onwaarschijnlijk populaire programma begint op vrijdag 4 november op RTL 4. Terugkijken doe je bij NLZIET of Videoland. De kandidaten zijn uiteraard nog niet bekend, maar we weten wel dat de trouwe panelduo’s (Gerand Joling en Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver) weer van de partij zijn.

1. The Takeover (film, 2022) – Netflix

Op dinsdag 1 november komt er een spectaculaire Nederlandse actiefilm naar Netflix. Holly Mae Brood kruipt in The Takeover in de huid van ethische hacker Mel Bandison. Tijdens een klus legt zij per ongeluk een internationaal crimineel netwerk plat. Opeens wordt ze op de hielen gezeten door de criminelen én door de politie. De enige bij wie ze terechtkan is Thomas Deen (Géza Weisz), een mislukte blind date van een tijdje geleden.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Videoland, Pathé Thuis, Apple TV+, Amazon Prime Video en NLZIET

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.