Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 1-7 november 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 44 (van 1 t/m 7 november 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 44 van 2021)

10. Below Deck: Mediterranean (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Vaar mee met kapiteins Sandy en Mark en volg hoe ze omgaan met wilde scheepsbemanningen en veeleisende gasten op een jacht op de pittoreske Middellandse Zee.

De eerste twee seizoenen van de populaire realityserie zijn al bij Netflix te zien en op 1 november wordt ook het derde seizoen gelanceerd op de streamingdienst. Wie niet kan wachten kan overigens hier bij Hayu al seizoen 1-6 van Below Deck: Mediterranean bekijken.

9. Run (film, 2020) – Pathé Thuis

Chloe is door haar moeder alleen opgevoed. Ze zit in een rolstoel en komt bijna nooit het huis uit. Dan komt Chloe langzaam achter de sinistere waarheid en blijft er nog maar één ding over… Rennen!

Vanaf 4 november zal deze zinderende thriller te huur en te koop zijn bij de TVOD-streamingdienst Pathé Thuis.

8. Night Teeth (film, 2021) – Netflix

Om wat extra geld te verdienen, gaat de eigenzinnige student Benny (Jorge Lendeborg, Jr.) voor één nacht als chauffeur aan de slag. Zijn taak: twee mysterieuze jonge vrouwen (Debby Ryan en Lucy Fry) rondrijden in Los Angeles voor een nachtje party hoppen. Hij wordt gegrepen door de charme van zijn klanten, maar komt er al snel achter dat zijn passagiers hun eigen plannen met hem hebben – en een onverzadigbare dorst naar bloed.

Terwijl zijn nacht uit de hand loopt, komt Benny terecht in een clandestiene oorlog tussen rivaliserende vampierstammen en de beschermers van de mensenwereld, geleid door zijn broer (Raúl Castillo), die er alles aan zal doen om hen terug de schaduwen in te sturen. Met de zonsopgang snel naderend, wordt Benny gedwongen om te kiezen tussen angst en verleiding als hij in leven wil blijven en de Stad der Engelen wil redden.

Sinds de release van de nieuwe vampierfilm op 20 oktober is deze film trending bij Netflix. Wie houdt van spanning, sensatie en natuurlijk vampiers zou deze dus absoluut op zijn kijklijst moeten zetten.

7. Hunted (serie, 7 seizoenen) – NLZIET

Hoe blijf je als voortvluchtige uit handen van een opsporingsdienst? In dit programma gaan 14 Nederlanders vrijwillig deze uitdaging aan. Ze zetten alles op alles om ‘onder de radar’ te blijven, terwijl een speciale opsporingsdienst er alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden.

Vijf seizoenen van Hunted zijn bij de publieke omroep verschenen in de afgelopen jaren, waarna een speciale VIPS-editie te zien was (S6). Nu gaat op 1 november de gloednieuwe set afleveringen in première bij de NPO en NLZIET.

6. A Million Little Things (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Vriendschap is allesomvattend, en dat geldt ook voor een groep vrienden in Boston. De een is succesvoller in zijn werk en privéleven dan de ander, maar ze hebben allemaal het idee op een dood spoor te zitten. Als de vrienden worden opgeschrikt door een dramatische gebeurtenis, beseffen ze hoe bijzonder hun vriendschap is. Ze besluiten voortaan alles uit het leven te halen.

De eerste twee seizoenen zijn nu al te streamen bij Videoland, maar ook het derde seizoen is in aantocht. Vanaf 5 november bekijk je S3 bij de streamingdienst.

5. Gunpowder Milkshake (film, 2021) – Amazon Prime Video

Sam was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet, een vooraanstaande huurmoordenaar, gedwongen werd om haar te verlaten. Opgevangen door ‘The Firm’ – de misdaadorganisatie waar haar moeder voor werkte, treedt ze in haar moeders voetsporen en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gezet en moet ze zich tegen ‘the Firm’ keren.

Op 5 november gaat deze splinternieuwe actiethriller in première bij Amazon’s streamingdienst Prime Video.

4. Chicago Med (serie, 4 seizoenen) – Netflix

In deze spin-off van ‘Chicago Fire’ en ‘Chicago P.D.’ worstelen artsen en verplegers van het Gaffney Chicago Medical Center met drama en onheil op de spoedeisende hulp.

Deze serie verscheen gelijktijdig met Chicago Fire met 4 seizoenen online bij Netflix op 1 september. Sindsdien is het een absoluut kijkcijferkanon en kunnen abonnees maar geen genoeg krijgen van de medische dramaserie. Ongetwijfeld een kijktip dus voor wie houdt van New Amsterdam, The Good Doctor en Grey’s Anatomy.

3. Dune (film, 2021) – Pathé Thuis

Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman, is tot grootse dingen voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

Op 16 september verscheen de nieuwe film Dune voor het eerst in de Nederlandse bioscopen. Slechts 45 dagen later zal hij al in zogeheten Premium-première gaan bij Pathé Thuis. De film is er vanaf 1 november 2021 te zien.

2. Dat Ene Woord: Feyenoord (serie, 1 seizoen) – Disney+

Voetbalclub Feyenoord wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020/21. Unieke beelden uit o.a. de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichterbij het publiek dan ooit.

Op woensdag 27 oktober verscheen de laatste episode van Dat Ene Woord: Feyenoord online bij Disney+. Alle 9 afleveringen van de docuserie zijn nu te zien bij de streamingdienst.

1. Narcos: Mexico (serie, 3 seizoenen) – Netflix

In het tweede seizoen van Narcos: Mexico ging het verhaal van Miguel Ángel Félix Gallardo verder, nu de Godfather van het eerste Mexicaanse kartel – het Guadalajara kartel – terwijl hij worstelt om de controle te behouden, zijn imperium te laten groeien, en de verraad en opofferingen die hij moest maken op zijn weg naar El Padrino te verzoenen. Naarmate de wrijving tussen de verschillende “plazas” van zijn kartel toeneemt, verliest Féix steeds meer controle over de situatie.

Ondertussen brengt de dood van DEA-agente Kiki Camarena door toedoen van het kartel en corrupte politici een hagelbui van vergelding naar Mexico. “Operatie Leyenda” geleid door de hardnekkige DEA agent Walt Breslin, wiens methodes niet altijd volgens het boekje zijn, richt zich op Félix Gallardo en zijn belangrijkste luitenanten, wat de instabiliteit en volatiliteit van het kartel nog vergroot.

Seizoen 3 van Narcos: Mexico zal het laatste deel van de serie zijn. Vanaf 5 november zijn alle afleveringen te zien op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, NLZIET