Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (24-30 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 43 (van 24 tot 30 oktober 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 43 van 2022)

Bonus: aanbod van de nieuwe streamingdienst SkyShowtime

Voordat we de 10 kijktips geven moeten we natuurlijk even ingaan op het grootste nieuws van aankomende week voor film- en serieliefhebbers: de lancering van een nieuwe streamingdienst. Na HBO Max en Viaplay eerder dit jaar zal op dinsdag 25 oktober ook SkyShowtime live gaan in Nederland. De prijs van een abonnement wordt €6,99 per maand en mogelijk zullen vroege beslissers levenslang 50% korting krijgen, maar dat laatste is nog niet officieel bevestigd voor de Nederlandse markt. Er is al eerder bij ons een overzicht van het verwachte aanbod gepubliceerd, maar door een persbericht vorige week weten we dat in ieder geval dinsdag direct al Halo1883YellowstoneSuper Pumped: The Battle for UberThe First LadyThe OfferThe Lost CitySonic the Hedgehog 2 en nog veel meer films en series online zullen verschijnen.

10. All Quiet on the Western Front (film, 2022) – Netflix

All Quiet on the Western Front (in het Duits Im Westen nichts Neues) moet nog op Netflix verschijnen, maar wordt nu al door critici overladen met lovende recensies. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Erich Maria Remarque en draait om Paul en zijn vrienden. Zij gaan in de Eerste Wereldoorlog vrijwillig het leger in, maar hun aanvankelijke euforie slaat al snel om in wanhoop en angst terwijl ze vechten voor het leven en elkaar. De film verschijnt op vrijdag 28 oktober bij de streamingdienst.

9. Bon Bini Holland 3 (film, 2022) – Pathé Thuis

Jandino Asporaat is terug en ‘onbeskofter’ dan ooit! In de nieuwste film in de Bon Bini Holland-franchise kruipt hij in de huid van maar liefst zes verschillende personages. Centraal staat Robertico, de bezorger van F.C. Kip, die indruk wil maken en zich daarom voordoet als de eigenaar van het restaurant. Als een Amerikaanse fastfoodgigant het restaurant wil overnemen, stapelen de problemen zich steeds meer op. Bon Bini Holland 3 is vanaf vrijdag 28 oktober te zien op Pathé Thuis.

8. Legendary (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Op donderdag 27 oktober is de populaire serie Legendary terug op HBO Max. In dit realityprogramma nemen verschillende vogueteams het tegen elkaar op om te bepalen wie als ‘legendarisch’ bestempeld mag worden. De jury bestaat dit seizoen uit Jameela Jamil, Law Roach en Leiomy Maldonado, met Keke Palmer als vervanger voor Megan Thee Stallion.

7. Moloch (film, 2022) – Amazon Prime Video

Moloch neemt ons naar het Drentse veenmoeras, waar Betriek (Sallie Harmsen) samen met haar ouders en haar dochtertje woont. Als ze op een avond aangevallen wordt door een onbekende man en er steeds vaker onheilspellende dingen gebeuren in haar omgeving, gaat ze op zoek naar een verklaring. Zo raakt ze er steeds meer van overtuigd dat het een oude legende is waar ze tegen moet strijden—en dat die het op haar familie gemunt heeft. De film is vanaf vrijdag 28 oktober te zien op Amazon Prime Video.

6. De Verraders (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Vanaf donderdag 27 oktober barst de strijd tussen de Getrouwen en de Verraders weer los in de gloednieuwe Halloween-editie van De Verraders. Deze versie wordt enger dan ooit. De presentatie ligt deze keer in handen van oud-kandidaat Frank Evenblij en ook de deelnemers zijn al bekend. Zo doen onder meer zangeres Famke Louise, reality-ster Dave Roelvink en schrijfster Heleen van Royen mee. Vanaf de 27ste wordt er iedere avond een nieuwe aflevering live gezet op Videoland, tot de spannende finale op 31 oktober—Halloween zelf.

5. The Good Nurse (film, 2022) – Netflix

Er komt nog een nieuwe film naar Netflix en dat is The Good Nurse. Deze misdaadfilm, gebaseerd op het non-fictieboek The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder van Charles Graeber, vertelt het waargebeurde verhaal van Amy Loughren. Zij werkt als verpleegster in een ziekenhuis en merkt het vreemde gedrag van haar nieuwe collega op. Na een aantal mysterieuze sterfgevallen wordt het voor Amy steeds belangrijker om te bewijzen dat haar collega de dader is, en daarvoor wil ze best haar eigen leven (én dat van haar kinderen) riskeren. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Eddie Redmayne en Jessica Chastain—niet de minste namen dus!

4. Speak No Evil (film, 2022) – Pathé Thuis

Naast Moloch komt er nóg een angstaanjagende film van eigen bodem naar de streamingdiensten. Speak No Evil is een psychologische thriller waarin een Deens en een Nederlands gezin tijdens een vakantie in Toscane bevriend raken. Als de Denen na een maandje naar de Nederlanders toegaan, blijkt dat die laatste zich heel anders hebben voorgedaan dan ze in werkelijkheid zijn… met een huiveringwekkend kat-en-muisspel tot gevolg. De Nederlanders worden gespeeld door Fedja van Huêt en Karina Smulders, en de film is vanaf vrijdag 29 oktober te zien op Pathé Thuis.

3. Run Sweetheart Run (film, 2020) – Amazon Prime Video

Run Sweetheart Run is een film die eigenlijk in 2020 in de bioscopen zou verschijnen, maar door de coronapandemie nu pas daadwerkelijk te zien zal zijn. Op vrijdag 28 oktober wordt de horrorfilm van Blumhouse Productions toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video. In de hoofdrol schittert Resident Evil-actrice Ella Balinska. Zij kruipt in de huid van Cherie, een alleenstaande moeder die op een blind date gaat met Ethan. Hoewel de date in eerste instantie leuk lijkt te zijn, loopt het vervolgens helemaal uit de hand. Ineens is het een strijd geworden op leven en dood… en Cherie doet er alles aan om die te winnen.

2. The Mysterious Benedict Society (serie, 2 seizoenen) – Disney+

De avontuurlijke komedieserie The Mysterious Benedict Society is vanaf woensdag 26 oktober terug op Disney+. Op die dag verschijnen er twee episodes, waarna er iedere woensdag een extra aflevering aan het aanbod toegevoegd wordt. Het tweede seizoen speelt zich een jaar na de eerste missie af, als de weeskinderen weer herenigen. Een nieuwe moeilijke missie om Curtain te stoppen staat hen te wachten.

1. Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities (serie, 1 seizoen) – Netflix

Op dinsdag 25 oktober verschijnt de horror-anthologieserie Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities. Zoals de titel al zegt is deze serie gemaakt door de legendarische Oscarwinnende regisseur Guillermo del Toro (The Shape of Water). Hij neemt ons in acht afleveringen mee langs verschillende angstaanjagende verhalen. Heel interessant! Er spelen ook een aantal bekende acteurs mee, waaronder Andrew Lincoln (The Walking Dead), Rupert Grint (Harry Potter) en Ben Barnes (Narnia).

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Videoland en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.