Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 25-31 oktober 2021)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 kunnen titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+, Film1, NLZIET, Apple TV+ en andere video on demand-platforms staan. In dit artikel vind je tips voor week 43 (van 25 t/m 31 oktober 2021). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 43 van 2021)

10. The Office US (serie, 9 seizoenen) – Netflix

In deze zogeheten “mockumentary” volgen we een groep werknemers van de firma Dunder-Mifflin Paper Company in Scranton (Pennsylvania). Hun werkdagen blijken vooral te bestaan uit bijzondere situaties en bovenal veel ongemakkelijk en ongepast gedrag.

Seizoen 1-9 van de hilarische serie The Office US kwamen allemaal tegelijkertijd naar Netflix op 23 oktober.

9. A Star Is Born (serie, 1 seizoen) – Videoland

Realityserie waarin we Jethro Galung en zijn vriendin Kelly, terror twins Esmee en Sharon Ipema, Rowena Baierl en haar vriend Shane, en Laura Ponticorvo en haar man Ryan volgen tijdens hun zwangerschap. Hoe gaan ze het leven in de spotlights combineren met hun aanstaande ouderschap?

Per koppel leven we mee naar de langverwachte bevalling en volgen we ze daarna op hun roze wolk met hun kersverse beroemde baby. Hoe vergaat het de jonge ouders nu hun leven niet meer om henzelf, maar om hun baby blijkt te draaien?

8. Nobody Sleeps in the Woods Tonight 2 (film, 2021) – Netflix

Adam, de hoofdpersoon van de film, is een jonge, eenzame en ongelukkige politieagent uit een klein dorpje in de Poolse regio Podlasie. De verlegen jongeman wordt door zijn leeftijdsgenoten en de mooie en zelfverzekerde Vanessa met de nek aangekeken en zoekt naar zijn plaats in de wereld.

In dit vervolg ontdekken we ook de lotgevallen van Zosia, die een geheel nieuwe en onverwachte kant van zichzelf laat zien.

7. The Hitman’s Wife’s Bodyguard (film, 2021) – Pathé Thuis

Bryce en zijn aartsvijand Kincaid zijn opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia te beschermen, alleen is de oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot.

The Hitman’s Wife’s Bodyguard was één van de populairste films in de bioscoop deze zomer. Vanaf 27 oktober zal de film te koop zijn bij Pathé Thuis en vanaf 10 november is het ook mogelijk om hem te huren.

6. Spitsbroers (serie, 2 seizoenen) – Disney+

In Spitsbroers nemen de Moerman-broers de kijker tien weken lang op sleeptouw in de arena van het Belgische voetbal. Het spelletje is hun grote passie en ze dromen luidop van een carrière als profvoetballer. Een van de twee breekt door, de andere blijft met lege handen achter. Allebei moeten ze keuzes maken, omgaan met succes en falen, prijzen betalen. En allebei moeten ze volwassen worden.

Deze Vlaamse serie uit 2015 is een must-see voor liefhebbers van voetbal en goede dramaseries. Momenteel is hij al te bekijken bij Videoland, maar ook abonnees van Disney+ kunnen vanaf 27 oktober de serie streamen.

5. Chateau Meiland (serie, 6 seizoenen) – NLZIET

De boerderij van de familie Meiland in het Gelderse Hengelo wordt ingeruild voor een modern kasteel in de geboorteplaats van Martien Meiland: Noordwijk.

Één van de best bekeken Nederlandse realityseries van dit moment is natuurlijk de show van de Meilandjes. Sinds 30 augustus kun je elke maandag en donderdag op SBS6 kijken naar een nieuwe aflevering van Chateau Meiland, maar via NLZIET kun je elke week al een aflevering vooruitkijken.

4. Jomanda: Lady of the Light (serie, 1 seizoen) – discovery+

De baanbrekende documentaire Jomanda: Lady of the Light zal op 29 oktober van start gaan bij discovery+. In de jaren ’90 was er niemand die niet wist wie Jomanda was. Zij zag zichzelf als de schakel tussen hemel en aarde zag en met haar paranormale krachten gaf ze als ‘engel in de blauwe jurk’ spectaculaire healings aan tienduizenden mensen. Ze werkte met bovennatuurlijke ‘witte wezens’ en haar ingestraalde water was voorzien van genezende krachten.

Maar naarmate haar succes groeide en ze bekend werd met eigen shows op radio en TV, roerden ook steeds meer critici zich. Zo werd ze beschuldigd van geldklopperij en legden tegenstanders een link met de dood van actrice Sylvia Millecam, die voor haar borstkanker hulp zocht bij Jomanda. Dit werd uiteindelijk haar ondergang. Ze verhuisde naar het buitenland om een rustiger bestaan te leiden.

Ze houdt nu al jaren schuil en lijkt ieder contact te vermijden. Wie is deze vrouw? Wat heeft ze teweeggebracht en waar is ze nu precies? In de gloednieuwe vierdelige documentaireserie Jomanda: Lady of the Light gaat Tineke de Nooij op zoek gaat naar Jomanda. Elke week zal een nieuwe aflevering online verschijnen.

3. Scary Movie 4 (film, 2006) – Disney+

Wanneer de aarde wordt bestormd door gigantische tripods, is niemand meer veilig. Cindy Campbell probeert de aarde te redden, maar ze heeft meer aan haar hoofd. Ze is namelijk bezig te achterhalen wat er aan de hand is met een jongetje uit ‘Grudge house’ waar ze op moet passen. De problemen stapelen zich pas echt op wanneer ze slachtoffer wordt van zieke spelletjes van een moordenaar.

Tot op heden was het niet mogelijk om bij één van de Nederlandse streamingdiensten naar de vierde Scary Movie te kijken, maar gelukkig komt daar binnenkort verandering in. Vlak voor Halloween zal de komische film uit 2006 met Anna Faris, Regina Hall en Craig Bierko namelijk naar Disney’s video on demand-platform komen.

2. Bon Bini: Judeska in da House (film, 2020) – Amazon Prime Video

Tante Judeska levert net haar nichtje Gabriëlla af op het landgoed van haar nieuwe vriend Lucas, als zijn vader – een prominente politicus en de Minister van Binnenlandse Zaken – een landelijke lockdown afkondigt. Gedwongen door de omstandigheden, maar ook uit wederzijds opportunisme, onderwerpen de twee families zich aan deze beproeving.

Op vrijdag 22 oktober verscheen plotseling een enorm populaire Nederlandse film in het aanbod van Amazon’s streamingdienst Prime Video. In Bon Bini: Judeska in da House schittert Jandino Asporaat opnieuw in de rol van zijn typetje Tante Judeska.

1. Army of Thieves (film, 2021) – Netflix

In deze prequel van Zack Snyder’s Army of the Dead wordt bankbediende Dieter betrokken bij het avontuur van zijn leven als een mysterieuze vrouw hem rekruteert om deel uit te maken van een groep van Interpol’s meest gezochte criminelen, die een reeks legendarische, onmogelijk te breken kluizen door Europa proberen te kraken.

Vond je Army of the Dead leuk en houd je van misdaadfilms en -series met kluiskraken als Now You See Me en La Casa de Papel? Dan moet je alvast vrijdag 29 oktober met een rode stift omcirkelen in je agenda. Op die dag verschijnt namelijk Zack Snyder’s langverwachte nieuwe film Army of Thieves wereldwijd online op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, discovery+, NLZIET