Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (17-23 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, Viaplay, Apple TV+ en HBO Max. In dit artikel vind je tips voor week 42 (van 17 tot 23 oktober 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 42 van 2022)

10. The Peripheral (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Fan van Westworld? De makers hiervan komen op vrijdag 21 oktober met een gloednieuwe sciencefictionserie: The Peripheral. Hierin draait het allemaal om Flynne Fisher, een meisje dat samen met haar broer en haar doodzieke moeder in een klein stadje in de Appalachen woont. De enige manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen is door videogames te spelen, en hier is ze zo goed in dat ze door een bedrijf een nieuw spel mag testen. Dit blijkt alleen zo levensecht dat ze hiermee zichzelf én haar familie in gevaar brengt. De hoofdrol wordt gespeeld door Chloë Grace Moretz, die je misschien wel kent van Carrie, Kick-Ass of Bad Neighbours 2.

9. The Black Phone (film, 2022) – Pathé Thuis

In The Black Phone speelt Ethan Hawke de rol van een seriemoordenaar die ‘The Grabber’ genoemd wordt. Als de dertienjarige Finney Shaw in zijn handen valt en wordt opgesloten in een geluidsdichte kelder, doen zowel zijn zusje als de eerdere slachtoffers er alles aan om hem te helpen ontsnappen. Spannend! De film verschijnt op woensdag 19 oktober op Pathé Thuis.

8. The School for Good and Evil (film, 2022) – Netflix

Een school die je opleidt tot sprookjesfiguur? In The School for Good and Evil gebeurt dit! Sophie droomt ervan om prinses te worden, Agatha wil graag heks worden. De twee zijn beste vrienden en vertrekken samen naar The School for Good and Evil, maar daar blijkt iets goed mis te zijn gegaan. Sophie komt namelijk op The School for Evil terecht en Agatha op The School for Good. Hun verkeerde indeling zorgt ervoor dat hun vriendschap op losse schroeven komt te staan. Deze heerlijke fantasyfilm, met grote acteurs als Charlize Theron, Kerry Washington en Michelle Yeoh, is vanaf woensdag 19 oktober te zien op Netflix.

7. Monarch (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Vanaf vrijdag 21 oktober kijk je op Viaplay naar de serie Monarch. Dit muzikale drama vertelt het verhaal van een Amerikaanse familie die groot is in de countrymuziek. Dochter Nicky Roman doet er alles aan om niet alleen haar familie te eren maar ook haar eigen roem te verzekeren. En dit blijkt steeds lastiger…

6. Raymond and Ray (film, 2022) – Apple TV+

Ethan Hawke en Ewan McGregor kruipen in deze gloednieuwe film in de huid van twee halfbroers die na de dood van hun vader weer samenkomen. Ze komen erachter dat het zijn laatste wens was dat zij zijn graf zouden graven—en dat bedoelen we in de letterlijke zin van het woord. Zo groeien ze langzaam steeds dichter naar elkaar toe. De film wordt tot nu toe erg goed beoordeeld en heeft een 8 op IMDb. Vanaf vrijdag 21 oktober kun je zelf bepalen wat je ervan vindt, want dan is hij in Nederland op Apple TV+ te vinden.

5. Barbaren (serie, 2 seizoenen) – Netflix

De Duitstalige serie Barbaren (in het Engels ook wel Barbarians genoemd) keert op vrijdag 21 oktober terug naar Netflix voor een tweede seizoen. Nadat ze verslagen zijn tijdens de slag om het Teutoburgerwoud moeten we natuurlijk nog maar gaan zien hoe het verdergaat met de barbaren.

4. Knor (film, 2022) – Pathé Thuis

De eerste animatiefilm ooit die een Gouden Kalf voor Beste Film heeft gewonnen, dat is Knor. Het draait om de 9-jarige Babs, die een varkentje van haar opa cadeau krijgt. Haar ouders hebben liever niet dat ze hem houdt, maar haar opa vormt de grootste dreiging. Hij wil namelijk meedoen met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens. Er komen stemmen langs van onder meer Alex Klaasen, Johnny Kraaijkamp, Loes Luca, Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon en Remko Vrijdag. De film is vanaf woensdag 19 oktober te zien op Pathé Thuis.

3. Selena + Chef (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Actrice en zangeres Selena Gomez, die je misschien wel kent van de Disney+-serie Only Murders in the Building of de film Spring Breakers, duikt in Selena + Chef in de keuken om de kneepjes van het vak af te kijken van meesterchefs. Het vierde seizoen, dat vanaf woensdag 19 oktober te zien is op HBO Max, speelt zich af op een zonnige locatie, in een strandhuis in Malibu.

2. Costa!! (film, 2022) – Netflix

De zomerse hitfilm Costa!! is vanaf donderdag 20 oktober op Netflix te zien. Dit is de eerste keer dat de film zonder aanvullende kosten te bekijken is. Het vervolg op de film uit 2001 speelt zich weer af aan de Spaanse Costa del Sol en draait om Anna, die de nachtclub van haar vader gaat renoveren. Leuk detail: Anna (gespeeld door Abbey Hoes) is de dochter van Frida (Katja Schuurman), die we natuurlijk kennen uit Costa!. Van de originele cast keert verder niemand terug, maar we zien nieuwe gezichten van bijvoorbeeld Soy Kroon, Stephanie van Eer, Sinan Eroglu, Oscar Aerts, Lisa Zweerman, Ella-June Henrard en Roeland Fernhout.

1. Nope (film, 2022) – Pathé Thuis

Oscarwinnaar Jordan Peele ken je misschien als de regisseur van de legendarische horrorfilms Get Out en Us. Met Nope is hij weer helemaal terug, en hij neemt Daniel Kaluuya (tevens Oscarwinnaar en bekend van de eerdergenoemde Get Out) mee. Deze nieuwe horrorthriller draait om ranch-eigenaren OJ en Emerald Haywood, die een griezelige en huiveringwekkende ontdekking doen. Naast Kaluuya spelen ook Keke Palmer (Hustlers), Brandon Perea (The OA) en Steven Yeun (The Walking Dead) grote rollen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, Viaplay, Apple TV+ en HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.