Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (10-16 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, Viaplay, Pathé Thuis, HBO Max en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 41 (van 10 tot 16 oktober 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 41 van 2022)

10. Rosaline (film, 2022) – Disney+

Wat vindt Romeo’s ex er eigenlijk van dat hij voor Julia gekozen heeft? Dat is het uitgangspunt van de romantische komedie Rosaline, die op vrijdag 14 oktober op Disney+ verschijnt. Het klassieke liefdesverhaal, maar dan op een andere manier. Kaitlyn Dever (bekend van Booksmart en Unbelievable) kruipt in de huid van Rosaline, de nicht van Julia en toevallig ook Romeo’s vriendin. Als hij zijn oog op Julia laat vallen en Rosaline dumpt, zet zij alles op alles om hem terug te winnen.

9. The Watcher (serie, 1 seizoen) – Netflix

De hele wereld is nog in de ban van de Netflix-serie DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, en volgende week komt de maker hiervan alweer met een gloednieuwe true crime-serie. Ook The Watcher is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en bloedstollend spannend. Het draait om Dean en Nora Brannock (gespeeld door Bobby Cannavale en Naomi Watts), een echtpaar dat een droomhuis in een idyllische buitenwijk betrekt. Al snel blijkt de buurt helemaal niet zo gastvrij te zijn. Als er dan ook nog eens onheilspellende brieven binnenkomen van iemand die zichzelf ‘The Watcher’ noemt, wordt de sfeer steeds grimmiger. De serie wordt op donderdag 13 oktober gelanceerd op Netflix.

8. Jackass Forever (film, 2022) – Amazon Prime Video

Het is weer lachen, gieren en brullen in Jackass Forever. De gloednieuwe toevoeging aan de filmreeks, waarin oude bekenden als Johnny Knoxville, Danger Ehren, Steve-O, Dave England, Chris Pontius, Wee Man en Preston Lacy uiteraard weer terugkeren, is vanaf vrijdag 14 oktober te zien op Amazon Prime Video. Eerder kon je er al voor op Pathé Thuis terecht, maar nu kun je de film dus eindelijk zonder aanvullende kosten met een abonnement bekijken.

7. Walker (serie, 3 seizoenen) – Viaplay

Het derde seizoen van Walker komt er bijna aan. Deze populaire westernserie met Supernatural-ster Jared Padalecki in de hoofdrol keert namelijk op dinsdag 11 oktober terug naar Viaplay. Vanaf dan wordt er wekelijks een nieuwe aflevering van seizoen 3 aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. Dit betekent dat we er eindelijk achter komen wie er achter de ontvoering van Cordell Walker zat en misschien eindelijk ontdekken wat er precies met zijn vrouw Emily gebeurd is. Spannend!

6. Bandit (film, 2022) – Pathé Thuis

In Bandit volgen we beroepscrimineel Gilbert Galvan (gespeeld door Josh Duhamel). Als hij ontsnapt uit de gevangenis en de grens oversteekt naar Canada, besluit hij een compleet nieuwe identiteit aan te nemen. Maar een vos verliest zijn wilde haren natuurlijk niet, en dus blijft hij criminele activiteiten uitvoeren. Zo weet hij 59 banken en juweliers te beroven én uit de handen van de politie te blijven. Als hij uiteindelijk in contact komt met beroepscrimineel Tommy (Mel Gibson), moet hij een van de grootste klussen van zijn leven uitvoeren.

5. Avenue 5 (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Avenue 5 keert op dinsdag 11 oktober terug voor een tweede seizoen. De serie speelt zich veertig jaar in de toekomst af, in een wereld waarin het maken van ruimtereizen niet langer een fantasie is maar een miljardenbusiness. Als een schip van de koers raakt en een cruise van acht weken in een reis van acht jaar verandert, wordt het steeds moeilijker om het aan boord gezellig te houden. De hoofdrollen in deze scifi-komedieserie worden vertolkt door Hugh Laurie en Josh Gad.

4. Hey Arnold! (serie, 5 seizoenen) – Videoland

Jeugdsentiment! Vanaf zaterdag 15 oktober is de heerlijke Nickelodeon-serie Hey Arnold! te zien op Videoland. Alle vijf seizoenen worden op die datum toegevoegd, dus dat betekent dat je wel even vooruit kunt. De populaire kinderserie, over wees Arnold die bij zijn onvriendelijke grootouders woont, werd tussen 1996 en 2004 uitgezonden.

3. Beast (film, 2022) – Pathé Thuis

Idris Elba gaat in Beast de strijd aan met een bloeddorstige leeuw. De topacteur kruipt in de huid van Dr. Nate Daniels, die na de dood van zijn ex-vrouw met zijn dochters naar Zuid-Afrika vertrekt. Aanvankelijk om hun verdriet te verwerken, maar de vakantie neemt een hele andere wending als ze ineens op de hielen gezeten worden door een aan stropers ontsnapte, meedogenloze leeuw. De meeslepende thriller werd gemaakt door Baltasar Kormákur, die je misschien wel kunt kennen van films als Everest en Adrift.

2. Killer Camp (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Vanaf vrijdag 14 oktober is op Amazon Prime Video het realityspelprogramma Killer Camp te zien. In de show, die veel van Wie is de Mol? en De Verraders wegheeft, strijden elf bekende influencers om de winst. Eén van hen is echter de moordenaar, die niet alleen de spellen saboteert maar ook iedere avond een kampgenoot ‘vermoordt’. Spannend! De locatie is ook leuk: een Amerikaans kamp dat zo uit de jaren 80 lijkt te zijn weggelopen.

1. Candy (serie, 1 seizoen) – Disney+

We bevinden ons in Candy in het Texas van 1980. Candy Montgomery leeft een ogenschijnlijk perfect leven, maar stiekem vindt ze de sleur verstikkend. Daarom begint ze een affaire met de man van haar vriendin Betty. Als diezelfde Betty dood wordt aangetroffen in haar woning, richten alle ogen zich al snel op Candy. De hoofdrol van deze spannende, waargebeurde serie wordt vertolkt door Jessica Biel, die met The Sinner al bewezen heeft dat ze goed overweg kan met misdaadthrillers. Ook haar man Justin Timberlake speelt een rolletje. De serie is vanaf woensdag 12 oktober te zien op Disney+.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, Viaplay, Pathé Thuis, HBO Max en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.