Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (2 – 8 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, HBO Max, Pathé Thuis en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 40 (van 2 tot 8 oktober 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 40 van 2023)

10. Loki (serie, seizoen 2) – Disney+

“Loki’s overleven.” Met die woorden sloten we het eerste seizoen van Marvel’s hitserie Loki af, waardoor we direct wisten dat er ook een tweede seizoen zou volgen. Vervolgens werd ons geduld behoorlijk op de proef gesteld, maar volgende week is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 6 oktober staat de allereerste aflevering op de planning. We gaan hierin zien hoe het Loki (Tom Hiddleston) verder vergaat terwijl hij door een gevaarlijk multiversum reist.

9. Lupin (serie, seizoen 3) – Netflix

Omar Sy kruipt opnieuw in de rol van de sluwe Assane. In het derde deel van Lupin slaat hij op de vlucht, maar besluit hij al snel dat hij voor zijn gezin toch terug moet keren naar Parijs. Dat blijkt alleen makkelijker gezegd dan gedaan. En dan is er ook nog een zeldzame zwarte parel die hij probeert te roven. Het derde seizoen van de Netflix-hitserie wordt weer zenuwslopend en spectaculair, dus het is het lange wachten waarschijnlijk helemaal waard. Je bekijkt het op donderdag 5 oktober.

8. Our Flag Means Death (serie, seizoen 2) – HBO Max

Op donderdag 5 oktober verschijnen in één klap de eerste drie afleveringen van Our Flag Means Death seizoen 2 op HBO Max. De geprezen serie van Oscarwinnende filmmaker Taika Waititi (die ook een van de hoofdrollen vertolkt) verscheen voor het eerst in 2022 en was volgens veel kijkers een echte aanrader. In de kersverse afleveringen volgen we opnieuw de avonturen van piraat Stede Bonnet en kapitein Blackbeard.

7. Blue Beetle (film, 2023) – Pathé Thuis

Zin in een superheldenfilm? DC bracht in 2023 het verhaal van Blue Beetle naar het witte doek en deze film bekijk je vanaf maandag 2 oktober ook eindelijk vanuit huis. Het draait om Jaime Reyes, die pas afgestudeerd is en grootse plannen heeft. Eenmaal thuis blijkt dat er veel veranderd is en kan hij zijn draai niet helemaal vinden. Dan komt hij door een speling van het lot in aanraking met de Scarabee. Dit technologische hoogstandje zorgt ervoor dat hij waanzinnige, maar onvoorspelbare krachten krijgt. Hij wordt de superheld Blue Beetle.

6. Maybe I Do (film, 2023) – Netflix

Maybe I Do heeft een absolute topcast. Zo zullen onder meer Diane Keaton, Richard Gere en Emma Roberts op het scherm verschijnen. De film draait om Allen en Michelle, die het wat de toekomst van hun relatie betreft niet helemaal met elkaar eens zijn. Zij wil trouwen, hij wil dat alles blijft zoals het is. Een etentje met hun ouders moet de lucht klaren. Maar dan blijkt dat die elkaar óók al kennen: de echtgenoten gaan namelijk vreemd met elkaar. Ongemakkelijk! De film verschijnt op vrijdag 6 oktober op Netflix.

5. Koen Aandachtsjunk (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Wist je dat influencer en socialite Koen Pieter van Dijk, die vroeger door het leven ging als Koen Kardashian, al een behoorlijke tijd kampt met een verwoestende crackverslaving? In de gloednieuwe documentaire Koen Aandachtsjunk zien we hoe hij de strijd aangaat met zijn problemen en probeert zijn toekomst te veranderen door zijn verleden achter zich te laten. De eerste aflevering is te zien op zondag 8 oktober.

4. The Ringleader: The Case of the Bling Ring (film, 2023) – HBO Max

In 2008 en 2009 jaagde Rachel Lee een aantal beroemdheden de stuipen op het lijf. Samen met een groep vrienden brak ze in in hun huizen, om die te plunderen en dure spullen te stelen. Nu vertelt ze voor het eerst haar kant van het verhaal. De spraakmakende documentaire The Ringleader: The Case of the Bling Ring is vanaf maandag 2 oktober te zien op HBO Max.

3. Hypnotic (film, 2023) – Pathé Thuis

Op donderdag 5 oktober komt de spannende thriller Hypnotic naar Pathé Thuis. Ben Affleck vertolkt hierin de rol van detective Danny Rourke. Hij is vastbesloten zijn vermiste dochtertje te vinden en raakt verstrikt in een duizelingwekkend web van misdaden.

2. Beckham (serie, seizoen 1) – Netflix

Voetballiefhebbers, opgelet! Op woensdag 4 oktober komt Netflix met een documentaire over een van de bekendste voetballers ooit, David Beckham. We krijgen in vier afleveringen een kijkje in zijn leven en carrière, van zijn jeugd in een arbeiderswijk in Oost-Londen tot zijn glansrijke jaren waarin hij prijs na prijs in de wacht sleepte. Beckham zelf komt aan het woord, net als zijn vrouw Victoria, zijn oud-teamgenoten en zijn ouders. Een absolute must-see voor de fans van de sport!

1. Haunted Mansion (film, 2023) – Disney+

Haunted Mansion is een griezelige horrorkomedie met een gigantische sterrencast. Zo maken onder meer Jamie Lee Curtis, LaKeith Stanfield, Owen Wilson en Danny DeVito hun opwachting. Het verhaal neemt ons mee naar een statig herenhuis in New Oleans, waar een vrouw en haar zoon willen wonen. Daar blijken ze last te hebben van een aantal wel heel bijzondere krakers: spoken. Om hen te verjagen wordt de hulp ingeschakeld van een priester, een paranormale expert, een helderziende en een historicus.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, HBO Max, Pathé Thuis en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.