Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (3-9 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 40 (van 3 tot 9 oktober 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 40 van 2022)

10. Bullet Train (film, 2022) – Pathé Thuis

Bullet Train verscheen vorige maand pas in de bioscoop en is volgende week al online te streamen. De film draait om Ladybug, een onfortuinlijke huurmoordenaar die besluit zijn werk voortaan vreedzaam te verrichten. Tijdens zijn volgende klus, aan boord van de snelste trein op aarde, blijkt dit echter moeilijker dan verwacht… zeker als hij oog in oog komt te staan met verschillende dodelijke huurmoordenaars. Deze film van Deadpool 2-regisseur David Leitch zit boordevol actie, heeft een toffe cast (onder andere Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Sandra Bullock en Joey King) en is zeker een must-see! Je kijkt hem vanaf maandag 3 oktober bij Pathé Thuis.

9. Uncharted (film, 2022) – Netflix

De splinternieuw gameverfilming Uncharted komt naar Netflix! In onze recensie lieten we al weten dat deze film ons een niet verrassend maar wel vermakelijk en spectaculair avontuur voorschotelt. Het draait om schatzoeker Nathan Drake, die in de hoop zijn broer terug te vinden de oudere Victor Sullivan helpt om een miljardenschat te vinden. Tom Holland en Mark Wahlberg spelen de hoofdrollen in deze film, die vanaf donderdag 6 oktober in het aanbod van de streaminggigant te vinden is.

8. Luckiest Girl Alive (film, 2022) – Netflix

Mila Kunis speelt de hoofdrol in deze nieuwe Netflix-thriller, die vanaf vrijdag 7 oktober te zien is. Zij kruipt in de huid van Ani FaNelli, een New Yorkse schrijfster wiens leven op zijn kop komt te staan als de regisseur van een misdaaddocumentaire contact met haar opneemt. Terwijl ze haar kant van een schokkend incident moet vertellen, komen er steeds meer duistere geheimen uit haar zorgvuldig opgebouwde leven aan het licht. De film is gemaakt door Mike Barker, die eerder ook The Handmaid’s Tale en The Sandman maakte.

7. Matched by Mom (serie, 1 seizoen) – Videoland

Videoland komt op dinsdag 4 oktober met de nieuwe datingshow Matched by Mom. De titel van dit programma verraadt het concept eigenlijk al: vier mannen gaan hierin samen met hun moeders op zoek naar de ware liefde. Zestien single dames strijden om de titel van ideale schoondochter. Lukt het de moeders om de ware liefde voor hun zoons te vinden? De eerste aflevering kun je op dinsdag 4 oktober ook op RTL 4 zien. De overige afleveringen zullen alleen op Videoland verschijnen.

6. Werewolf by Night (film, 2022) – Disney+

Omdat oktober natuurlijk de Halloween-maand is, komt Disney+ met Werewolf by Night. Deze special van de Marvel Studios vertelt het verhaal van een groep monsterjagers die na de dood van hun leider in een dodelijke competitie terechtkomen. Het doel? Het onbekende monster in hun midden doden. Dit is Werewolf by Night, een personage van Jack Russell dat regelmatig optrekt met bijvoorbeeld Moon Knight en Morbius. Deze special is bijna volledig in zwart-wit gefilmd en doet denken aan oude horrorfilms uit de jaren dertig en veertig. Hiermee lijkt Marvel een andere weg in te slaan. Tof!

5. De Allergrootste Slijmfilm (film, 2022) – Pathé Thuis

Dit vervolg op De Grote Slijmfilm en De Nog Grotere Slijmfilm verscheen in juli in de Nederlandse bioscopen en is vanaf woensdag 5 oktober te streamen bij Pathé Thuis. Als een belangrijk ingrediënt van het slijm opraakt, besluit Indy op zoek te gaan naar vervanging. Hiervoor moet ze de hele wereld over reizen, samen met oude en nieuwe vrienden. In dit deel worden de belangrijkste rollen gespeeld door Géza Weisz, Matheu Hinzen, Ferdi Stofmeel, Denise Aznam en Yolanthe Cabau.

4. Mr. Harrigan’s Phone (film, 2022) – Netflix

Horrorfilms die gebaseerd zijn op het werk van Stephen King, zijn over het algemeen erg goed. Na It, Carrie en Doctor Sleep is er vanaf volgende week Mr. Harrigan’s Phone. Deze Netflix-film is gebaseerd op een kort verhaal van de horrorkoning en draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de verlegen Craig en een oude miljardair. Als die laatste, Mr. Harrigan, overlijdt ontdekt Craig dat hij met hem kan blijven communiceren… De hoofdrollen van deze spannende film worden vertolkt door Jaeden Martell (die Stephen King-fans vast zullen herkennen van It) en The Hunger Games-acteur Donald Sutherland.

3. AJAX: Parels van Amsterdam (film, 2022) – Amazon Prime Video

Nederlands meest succesvolle Eredivisieclub krijgt op vrijdag 7 oktober zijn eigen documentaire: AJAX: Parels van Amsterdam. Hierin worden Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch gevolgd, drie spelers die uit de jeugd van de club zijn doorgegroeid tot het eerste elftal. Zij zijn het afgelopen voetbalseizoen intensief met camera’s gevolgd, zowel op de club als daarbuiten. Zo ontstaat een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.

2. The Mole (serie, 1 seizoen) – Netflix

Fans van Wie is de Mol?, opgelet! Vanaf vrijdag 7 oktober is de Amerikaanse versie van dit programma op Netflix te zien: The Mole. In deze spelshow reizen twaalf kandidaten af naar Australië, waar ze proberen geld te winnen voor de pot. Er is alleen één saboteur in hun midden die juist zo veel mogelijk geld uit de pot wil spelen, en de kandidaten (en kijkers) moeten ontdekken wie dit is. Op 7 oktober trapt Netflix direct af met drie afleveringen van deze serie, daarna komt er iedere vrijdag een nieuwe aflevering bij.

1. The Walking Dead (serie, 11 seizoenen) – Disney+

The Walking Dead is vanaf maandag 3 oktober terug! Vanaf dan wordt het derde deel van seizoen 11, dus afleveringen 17 tot en met 24, wekelijks online gezet door Disney+. Met nog acht afleveringen te gaan, betekent dit dat de laatste op 21 november 2022 te zien zal zijn. Hiermee komt deze show ook definitief tot een einde, want op de 21ste zal de allerlaatste aflevering ooit verschijnen. Maar, niet getreurd: een spin-off is al aangekondigd. Isle of the Dead verschijnt als het goed is in 2023.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.