Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (23 – 29 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV+, Disney+, Pathé Thuis, SkyShowtime en Canal+ Series. In dit artikel vind je tips voor week 4 (van 23 tot 29 januari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 4 van 2023)

10. Shotgun Wedding (film, 2022) – Amazon Prime Video

De regisseur van Pitch Perfect is vanaf volgende week terug met de gloednieuwe film Shotgun Wedding op Amazon Prime Video. Jennifer Lopez en Josh Duhamel kruipen voor deze actiekomedie in de huid van Darcy en Tom, die voor hun bruiloft naar een unieke locatie afreizen. Hoewel hun hele familie uitgerukt is, krijgen de twee koudwatervrees. En dan wordt ook nog eens het hele gezelschap gegijzeld. Opeens krijgt “tot de dood ons scheidt” een hele nieuwe betekenis. De film is vanaf vrijdag 27 januari te zien.

9. You People (film, 2023) – Netflix

Vanaf vrijdag 27 januari schitteren Eddie Murphy en Jonah Hill in de gloednieuwe komedie You People op Netflix. Het draait om Ezra (Hill), die bij toeval Amira (Lauren London) ontmoet en gelijk tot over zijn oren verliefd is. Haar vader (Murphy) staat er echter niet om te springen dat zijn dochter thuiskomt met een witte vriend. Lukt het ze om met de botsende culturen en maatschappelijke verwachtingen om te gaan? De film komt van de hand van Kenya Barris, die onder meer de populaire Disney+-serie black-ish maakte.

8. Shrinking (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Fans van de onwijs populaire en veelgeprezen Apple TV+-serie Ted Lasso, opgelet! De makers hiervan komen op vrijdag 27 januari met de gloednieuwe serie Shrinking. Deze vertelt het verhaal van een rouwende therapeut die het leven helemaal zat is en daarom besluit zijn patiënten voortaan precies te vertellen wat hij denkt. Al snel blijkt dit ook zo zijn positieve effecten te hebben. De hoofdrollen zijn voor Harrison Ford (Star Wars) en Jason Segel (How I Met Your Mother).

7. Extraordinary (serie, 1 seizoen) – Disney+

Extraordinary gaat op woensdag 25 januari in première op Disney+. De serie neemt ons mee naar een wereld waarin iedereen boven de achttien een superkracht krijgt. De 25-jarige Jen lijkt echter te zijn overgeslagen. Samen met haar huisgenoten gaat ze daarom op zoek naar haar speciale eigenschappen en ontdekt ze dat het ook fijn is als het gewoon goed met haar gaat.

6. She Said (film, 2022) – Pathé Thuis

In 2022 verscheen de film She Said op het witte doek. Dit drama vertelt het waargebeurde verhaal rond het Harvey Weinstein-schandaal—en de twee journalisten die voor altijd de taboe rondom seksueel geweld doorbraken. We volgen New York Times-verslaggevers Megan Thowey en Jodi Kantor, die na maandenlang onderzoek een artikel over de geheimen van de filmwereld schreven en hiermee de #MeToo-beweging lanceerden. Later publiceerden zij ook het boek She Said. Dat was de inspiratie voor deze film, waarin Carey Mulligan en Zoe Kazan de hoofdrollen spelen.

5. Lockwood & Co. (serie, 1 seizoen) – Netflix

Fantasyfans moeten volgende week hun agenda vrijhouden voor de gloednieuwe serie Lockwood & Co., die op vrijdag 27 januari op Netflix in première gaat. We bevinden ons in een wereld die geteisterd wordt door geesten. Anthony Lockwood heeft met twee vrienden zijn eigen bedrijf om bovennatuurlijkheden te bestrijden, maar stuit op een angstaanjagend mysterie. De serie wordt gedragen door een jonge cast, met onder meer een hoofdrol voor Ruby Stokes, die velen zullen kennen van haar rol als Francesca Bridgerton in Bridgerton.

4. The Infernal Machine (film, 2022) – SkyShowtime

SkyShowtime voegt steeds meer grote films en series toe aan haar aanbod en op vrijdag 27 januari komt daar ook de gloednieuwe film The Infernal Machine bij. Guy Pearce speelt hierin de rol van een teruggetrokken auteur die brieven ontvangt van een obsessieve fan. Als hij op zoek gaat naar de persoon achter de berichten, stuit hij op een gevaarlijk doolhof.

3. Unforgotten (serie, 4 seizoenen) – Canal+ Series

Via Canal+ Series kun je sinds kort het vierde seizoen van de bekende serie Unforgotten bekijken. De serie werd eerder uitgezonden op de NPO 2 maar is nu ook te streamen. In deze zes gloednieuwe afleveringen wordt er in een vriezer een lijk gevonden zonder hoofd en handen. Aan de hand van een tattoo en een snoeppapiertje moeten inspecteurs Cassie Stuart en Sunny Khan ontdekken wie het slachtoffer is.

2. Narcosis (film, 2022) – Pathé Thuis

Thekla Reuten en Fedja van Huêt spelen de hoofdrollen in de Nederlandse film Narcosis. We volgen een hecht gezin dat ontwricht raakt als de vader na een professionele duik niet meer boven komt. Omdat er geen begrafenis en geen afscheid volgen—en omdat de moeder des huizes de dood volledig ontwijkt—raken de kinderen verstrikt in een zoektocht naar antwoorden. Kunnen ze samen toch een nieuwe start maken? De film sleepte drie Gouden Kalveren in de wacht en was in 2022 de Nederlandse Oscarinzending. Een must-see dus! Je bekijkt hem vanaf woensdag 25 januari op Pathé Thuis.

1. Where The Crawdads Sing (film, 2022) – Netflix

Where The Crawdads Sing is gebaseerd op de gelijknamige roman Delia Owens en staat vanaf zaterdag 28 januari op Netflix. De hoofdrol wordt vertolkt door Daisy Edgar-Jones, die je kunt kennen van Normal People. Hier speelt ze de rol van het ‘moerasmeisje’ Kya. Zij wordt als kind in de steek gelaten en groeit op in een gevaarlijk moerasgebied in North Carolina. Als ze twee jonge mannen uit het dorp ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar dan wordt één van de twee dood gevonden en wordt zij aangewezen als hoofdverdachte.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Netflix, Apple TV+, Disney+, Pathé Thuis, SkyShowtime en Canal+ Series

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.