Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (25 september – 1 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Videoland, HBO Max, Disney+ en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 39 (van 25 september tot 1 oktober 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 39 van 2023)

10. The Wonderful Story of Henry Sugar (film, 2023) – Netflix

The Wonderful Story of Henry Sugar | Official Trailer | Netflix

Onlangs genoten van Asteroid City in de bioscoop? Of ben je groot fan van films als The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch? Regisseur Wes Anderson heeft nu zijn weg gevonden naar Netflix en komt daar op woensdag 27 september met de korte film The Wonderful Story of Henry Sugar. Als de naam van Wes Anderson op de aftiteling je niet overtuigt, dan misschien wel de hoofdrolspelers (Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes én Dev Patel) of het feit dat het verhaal gebaseerd is op een boek van Roald Dahl. Het draait om een rijke man die wil leren valsspelen door een bijzondere techniek onder de knie te krijgen: door objecten heen kijken.

9. Gen V (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Gen V | Final Trailer | Prime Video

Fan van The Boys op Amazon Prime Video? In dezelfde wereld speelt ook de gloednieuwe serie Gen V zich af, die vanaf vrijdag 29 september te zien is. Op de Godolkin Universiteit worden studenten opgeleid tot de nieuwe generatie helden. Al snel ontdekt een groepje dat er iets groots en sinisters aan de hand is op de school en moeten ze een keuze maken: worden ze wel echt een held? Of liever toch een schurk?

8. Infinity Pool (film, 2023) – Pathé Thuis

INFINITY POOL - Official Trailer

Mia Goth (Pearl) en Alexander Skarsgård (True Blood) schitteren samen in Infinity Pool. Vanaf woensdag 27 september bekijk je deze gruwelijke horrorfilm op Pathé Thuis. Het draait om James en Em, een welgesteld koppel dat geniet van een heerlijke vakantie op het eiland La Tolqa. Wanneer ze echter getuigen zijn van een dodelijk ongeluk, wordt razendsnel de échte identiteit van het vakantieoord blootgelegd. En die is niet mals…

7. KANE – A Story Recorded (serie, seizoen 1) – Videoland

KANE - A Story Recorded | Trailer | Vanaf 25 september

KANE-fans kunnen vanaf maandag 25 september terecht op Videoland, waar de documentaire KANE – A Story Recorded te zien zal zijn. De Nederlandse band opent de deuren voor ons en neemt ons aan de hand van privé-opnames en interviews mee in hun grote succes. De documentaireserie bestaat uit vier afleveringen en is vanaf volgende week compleet te bingen.

6. The Outlaws (serie, seizoen 2) – HBO Max

The Outlaws – Season 2 Official Trailer | Prime Video

The Outlaws is volgende week terug op HBO Max. Het eerste seizoen van de Britse serie was al ontzettend populair en werd door kijkers en critici vol lof ontvangen. Zo werden er meerdere prijzen mee in de wacht gesleept en krijgt de serie van IMDb-stemmers een dikke 7,7. Ook het tweede seizoen belooft weer veel goeds. Deze keer moeten de zeven delinquenten een drugsbaron zien te verslaan, en dat blijkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je bekijkt de eerste aflevering op dinsdag 26 september.

5. The Kardashians (serie, seizoen 4) – Disney+

The Kardashians | Season 4 | Official Trailer | Hulu

Kim, Khloé, Kourtney en de andere Kardashians zitten niet stil en dat betekent dat er natuurlijk weer een nieuw seizoen van The Kardashians op de planning staat, de opvolger van Keeping Up With the Kardashians. De nieuwe afleveringen beloven opnieuw een hoop drama bloot te leggen. Zo zien we in de trailer al hoe Kourtney en Kim het met elkaar aan de stok krijgen. Maak je maar klaar om weer een seizoen te smullen! The Kardashians is op donderdag 28 september terug.

4. De Verraders Halloween (serie, seizoen 3) – Videoland

De Verraders Halloween | Trailer

Halloween staat komende maand voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw seizoen van De Verraders Halloween. In de griezelige editie barst de strijd tussen Getrouwen en Verraders opnieuw los, onder leiding van presentator Frank Evenblij. We weten ook al welke kandidaten allemaal meedoen. Onder meer Monica Geuze, Katja Schuurman, Fajah Lourens en Tim den Besten zullen hun opwachting maken. Het nieuwe seizoen gaat op zaterdag 30 september van start en krijgt wekelijkse afleveringen.

3. Starstruck (serie, seizoen 3) – HBO Max

Starstruck Season 3 | Official Trailer | Max

In het eerste seizoen van Starstruck zagen we hoe Jessie na een wild avondje in bed belandde met de bekende acteur Tom Kapoor. In de twee seizoenen hebben de tortelduifjes al heel wat meegemaakt. Nu staat seizoen 3 voor de deur. Daarin zijn de twee uit elkaar en moet Jessie dealen met de gevolgen daarvan. De eerste aflevering is op donderdag 28 september te zien.

2. Candy & Bonita (film, 2023) – Pathé Thuis

Candy & Bonita trailer (2023) | Binnenkort verkrijgbaar op VOD

Vriendinnen Tilly en Marieke hebben een geweldig plan: ze willen een vrouwvriendelijke pornofilm maken. Maar geld hebben ze er eigenlijk niet voor en daarom besluiten ze dat ze zelf de hoofdrollen moeten vertolken. Dit brengt ze naar een prachtig kasteel in Frankrijk, waar van alles misgaat en de twee moeten ontdekken wat écht belangrijk is in het leven. De Nederlandse romcom Candy & Bonita heeft hoofdrollen voor Sanne Langelaar, Fockeline Ouwerkerk, Frederik Brom en Jeroen van Koningsbrugge en verschijnt op donderdag 28 september op Pathé Thuis.

1. Assassin Club (film, 2023) – SkyShowtime

ASSASSIN CLUB | Official Trailer | Paramount Movies

Henry Golding speelt de hoofdrol in de meeslepende actiethriller Assassin Club. Hij is een huurmoordenaar die voor zijn laatste opdracht de hele wereld over moet reizen: hij moet namelijk zeven mensen vermoorden die allemaal ergens anders wonen. Zijn doelwitten blijken zelf allemaal ook huurmoordenaars te zijn… en hun doel is juist om hém te doden. Wie zit er achter dit dodelijke complot? Je ziet het op vrijdag 29 september op SkyShowtime.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Videoland, HBO Max, Disney+ en SkyShowtime

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.