Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (26 september – 2 oktober)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, Canal+ Series en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 39 (van 26 september tot 2 oktober 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 39 van 2022)

10. Blonde (film, 2022) – Netflix

BLONDE | From Writer and Director Andrew Dominik | Official Trailer | Netflix

In de gloednieuwe Netflix-film Blonde kruipt Ana de Armas (No Time To Die) in de huid van de wereldberoemde Marilyn Monroe. Zij groeide op als Norma Jeane Mortenson en werd al snel één van de grootste filmsterren en sekssymbolen van de jaren vijftig. Haar privéleven werd echter gevuld met relatieproblemen, uitbuiting, machtsmisbruik en verslavingen—en dit zorgt voor een schril contrast. Voor deze film moet je trouwens wel even een avondje uittrekken, want in totaal duurt de biopic zo’n 2 uur en 46 minuten. Hij is vanaf woensdag 28 september te zien.

9. Hocus Pocus 2 (film, 2022) – Disney+

Hocus Pocus 2 | Official Trailer | Disney+

Fan van het in 1993 verschenen Hocus Pocus? Maak je dan maar klaar voor een grote portie nostalgie, want op vrijdag 30 september verschijnt Hocus Pocus 2. Net als in het eerste deel spelen Sarah Jessica Parker, Bette Midler en Kathy Najimy de rollen van de Sanderson-zusters. Drie jonge meisjes ontwaken deze heksen per ongeluk uit hun slaap en moeten vervolgens vrezen voor hun leven.

8. Die Kaiserin / The Empress (serie, 1 seizoen) – Netflix

Die Kaiserin | Releasedatum | Netflix

Als je genoten hebt van Bridgerton en Downton Abbey, dan wil je volgende week waarschijnlijk ook The Empress (in het Duits Die Kaiserin) zien. Dit nieuwe kostuumdrama vertelt het verhaal van keizerin Sisi, prinses van Beieren, en de onervaren keizer Frans Jozef van Oostenrijk-Hongarije. Hoewel hij al gaat trouwen met een ander, ontstaat er een romantische relatie tussen de twee die de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war brengt. De serie zal zes afleveringen tellen en is vanaf donderdag 29 september te zien op Netflix.

7. Heel veel kerstfilms – Videoland

My Christmas Inn: Sneak Peek, ft. Tia Mowry- Hardrict | November 21 | Lifetime

It’s beginning to look a lot like Christmas! Het is bijna oktober en dat betekent dat het aftellen naar de feestdagen alweer kan gaan beginnen. En met behulp van Videoland lukt dit zeker, want zij voegen op zaterdag 1 oktober zo’n dertig kerstfilms toe aan hun aanbod—naast een hele hoop andere toffe films, waaronder de Divergent-serie, diverse Batman-films en wat Rambo-films. De nieuwe kerstfilms zijn precies wat je ervan verwacht: vol romantiek, clichés en kerstbomen, en heerlijk om alvast bij weg te dromen.

6. Memory (film, 2022) – Amazon Prime Video

Memory Trailer #1 (2022) | Movieclips Trailers

Liam Neeson mag met recht de koning van de actiefilms genoemd worden. Ook in de actiethriller Memory gaat het er weer snoeihard aan toe. Neeson speelt hierin de rol van een huurmoordenaar met Alzheimer. Als hij een opdracht weigert, worden de rollen omgedraaid en wordt hij ineens zelf het doelwit. En dan laat zijn geheugen hem ook nog eens steeds meer in de steek. De film werd geregisseerd door Martin Campbell, die eerder meewerkte aan Bond-film Casino Royale en The Foreigner, en wordt op vrijdag 30 september toegevoegd aan het aanbod van Amazon Prime Video.

5. The Old Man (serie, 1 seizoen) – Disney+

THE OLD MAN Official Trailer (2022)

The Old Man draait om Dan Chase. Tientallen jaren geleden ontsnapte hij aan de CIA, maar nu zit er een huurmoordenaar achter hem aan. Om zijn toekomst veilig te stellen, moet hij zijn verleden onder ogen komen. In de hoofdrol van deze serie is Oscarwinnaar Jeff Bridges te zien, die je kunt kennen van The Big Lebowski. De serie gaat op woensdag 28 september van start op Disney+.

4. Where The Crawdads Sing (film, 2022) – Pathé Thuis

WHERE THE CRAWDADS SING - Official Trailer (HD)

Deze boekverfilming neemt ons mee naar het leven van het ‘moerasmeisje’ Kya. Zij wordt als kind in de steek gelaten en groeit op in een gevaarlijk moerasgebied in North Carolina. Als ze twee jonge mannen uit het dorp ontmoet, gaat er een nieuwe wereld voor haar open. Maar dan wordt één van de twee dood gevonden en wordt zij aangewezen als hoofdverdachte. De hoofdrol wordt vertolkt door Daisy Edgar-Jones, die je kunt kennen van Normal People. Je kunt de film vanaf woensdag 28 september online zien bij Pathé Thuis.

3. Moedermaffia (serie, 1 seizoen) – Videoland

Moedermaffia | Vanaf 30 september

Videoland komt op vrijdag 30 september met de gloednieuwe komedieserie Moedermaffia, waarin het draait om de maar wat aanmodderende moeder Daan. Als ze haar dochter dreigt te verliezen, moet ze bewijzen dat ze het moederschap waardig is. In de hoofdrol schittert Loes Haverkort. Daarnaast spelen ook Benja Bruijning, Beppie Melissen en Tina de Bruin een rol.

2. The Serpent Queen (serie, 1 seizoen) – Canal+ Series

The Serpent Queen - Vanaf 11 september te zien bij Canal Digitaal

Het populaire kanaal STARZ heeft weer een gloednieuwe toptitel weten te produceren: The Serpent Queen. Sinds een paar weken kun je wekelijks bij Canal+ Series en hier op Viaplay genieten van een nieuwe aflevering van deze serie, waarin onze eigen Barry Atsma een van de hoofdrollen vertolkt. We duiken in het verhaal van Catharina de Medici, een koningin die tegen alle verwachtingen in uit wist te groeien tot een van de meest machtigste en langstzittende heersers in de Franse geschiedenis.

1. Zwanger & Co (film, 2022) – Pathé Thuis

Zwanger & Co trailer (2022) | Nu in de bioscoop

Als we je vertellen dat Zwanger & Co gemaakt is door Johan Nijenhuis, weet je al wat je kunt verwachten: een fijne, romantische komedie van eigen bodem met een handjevol bekende acteurs. Dit keer draait het om verloskundige Merel. Nu de tijd begint te dringen besluit ze voor single moederschap te gaan, maar dan ontmoet ze ineens de charmante Luuk. Ook in haar omgeving zijn er een hoop (kersverse) ouders die de nodige hobbels op hun weg tegenkomen. Onder meer Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Bo Maerten, Manuel Broekman, Thom Hoffman en Beppie Melissen spelen in deze romcom een rol. Je bekijkt hem vanaf donderdag 29 september op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, Canal+ Series en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.