Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (18 – 24 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Disney+, Videoland en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 38 (van 18 tot 24 september 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 38 van 2023)

10. Sex Education (serie, seizoen 4) – Netflix

Sex Education: Seizoen 4 | Officiële trailer | Netflix

Het allerlaatste seizoen van Sex Education staat voor de deur. Volgens Netflix gaan de studenten van Moordale er uit met een knal. Na de sluiting van hun oude school zijn ze klaar voor een verse start. Otis wil een nieuwe sekskliniek opzetten en Eric is vooral bang om weer de loser van de school te worden. Maeve is ondertussen in de VS beland om haar droom waar te maken. Benieuwd naar al hun avonturen? Je bekijkt de splinternieuwe afleveringen vanaf donderdag 21 september op Netflix.

9. The Continental (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

The Continental: From the World of John Wick | Official Trailer | Peacock Original

John Wick-fans, opgelet! Komende week verschijnt de langverwachte prequelserie John Wick: The Continental op Amazon Prime Video. Na vier succesvolle films met Keanu Reeves in de hoofdrol gaan we hierin terug naar het begin: hoe is het iconische hotel The Continental eigenlijk ooit ontstaan? En hoe is Winston Scott zo geworden zoals wij hem kennen?

8. Love Is Blind (serie, seizoen 5) – Netflix

Love Is Blind: Season 5 | Official Trailer | Netflix

Nadat je eerder dit jaar al naar het vierde seizoen van Love is Blind kon kijken, is je favoriete datingshow volgende week alweer terug voor een vijfde seizoen. Hierin blijft het principe natuurlijk hetzelfde: een aantal singles wil geliefd zijn om wie ze zijn en niet om hoe ze eruitzien. Ze gaan een huwelijk aan… zonder hun partner ooit in het echt gezien te hebben. Maar maakt liefde nu écht blind? Het nieuwe seizoen is vanaf vrijdag 22 september te zien.

7. Maggie Moore(s) (film, 2023) – Pathé Thuis

MAGGIE MOORE(S) Official Trailer (2023)

Een stadje wordt opgeschrikt doordat een paar dagen na elkaar twee vrouwen met dezelfde naam dood worden aangetroffen. Hoofdcommissaris Jordan Sanders wil ontdekken wat er aan de hand is en stuit op een duister web van leugens. De film Maggie Moore(s) met Tina Fey en Jon Hamm verschijnt op donderdag 21 september op Pathé Thuis.

6. No One Will Save You (film, 2023) – Disney+

No One Will Save You | Official Trailer

Op vrijdag 22 september zet Disney+ de spannende horrorfilm No One Will Save You online. We volgen hierin Brynn, een jonge, eenzame vrouw die op een dag gewekt wordt door vreemde geluiden. Ze blijkt buitenaardse bezoekers te hebben. Ineens moet ze alles op alles zetten om de toekomst te veranderen én haar eigen verleden onder ogen te zien.

5. Married At First Sight: Match or Mistake (serie, seizoen 2) – Videoland

Married At First Sight: Match or Mistake is op dinsdag 19 september terug op Videoland. Kijkers van het vorige seizoen weten al hoe dit werkt: in deze variant stappen de koppels niet alleen zonder elkaar te zien het huwelijksbootje in, maar gaat de hele groep kersverse echtgenoten vervolgens ook samen op huwelijksreis. Er ontstaan hechte vriendschappen én lastige situaties. De serie is vanaf volgende week elke dinsdag en woensdag te zien.

4. Hunted (serie, seizoen 8) – NLZIET

HUNTED | Officiële Trailer | AVROTROS

Is het mogelijk om zomaar te verdwijnen? In Hunted wordt dit uitgetest. Deelnemers moeten 500 uur uit handen zien te blijven van een voor het programma samengestelde opsporingsdienst, bestaande uit rechercheurs, medewerkers van de inlichtingsdienst en online speurders. Het achtste seizoen van deze populaire serie gaat op woensdag 20 september om 20:25 uur van start op NPO 3.

3. Star Trek: Enterprise (serie, seizoen 1-2) – SkyShowtime

Star Trek-fan? Goed nieuws: Star Trek: Enterprise verschijnt komende week eindelijk op SkyShowtime. De eerste twee seizoenen zijn vanaf vrijdag 22 september te bingen. Deze serie speelt zich honderd jaar voor de oorspronkelijke Star Trek-serie af en draait om Kapitein Archer en zijn bemanning.

2. Assassin (film, 2023) – Pathé Thuis

Assassin - Official Trailer (2023) Bruce Willis, Nomzamo Mbatha

De allerlaatste film met Bruce Willis heet Assassin en is vanaf woensdag 20 september te zien op Pathé Thuis. De geliefde acteur lijdt aan afasie en moet daarom zijn acteercarrière aan de wilgen hangen, maar hij verschijnt nog één keer op het kleine scherm. In de actiefilm Assassin leidt hij een militaire operatie waarin een bijzondere tactiek ontdekt wordt: hiermee kan je het lichaam van een ander besturen. Als een agent wordt gedood, neemt een andere soldaat zijn plaats in… op zoek naar wraak.

1. Meg 2: The Trench (film, 2023) – Amazon Prime Video/Pathé Thuis

MEG 2: THE TRENCH - OFFICIAL TRAILER

In 2018 vocht Jason Statham al eens met een megalodon in The Meg. Dat mocht hij in 2023 nog eens dunnetjes overdoen in Meg 2: The Trench, waarin er zelfs meerdere megahaaien waren die hij moet verslaan. De film verscheen nog niet zo lang geleden op het witte doek, maar maakt toch op maandag 18 september al zijn opwachting op het kleine scherm. Prime Video en Pathé Thuis voegen hem allebei toe als Premium-film.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: SkyShowtime, Pathé Thuis, Disney+, Amazon Prime Video, Netflix, Canal+ Series, HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.