Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (19-25 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, discovery+, Viaplay en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 38 (van 19 tot 25 september 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 38 van 2022)

10. Everything Everywhere All At Once (film, 2022) – Amazon Prime Video

Het is een van de best beoordeelde bioscoopfilms van het afgelopen jaar: Everything Everywhere All At Once (2022). Deze titel is sinds mei op het witte doek te bewonderen, waarna hij begin september in TVOD-première ging. Het verhaal draait om Evelyn, een vrouw die worstelt met haar onsuccesvolle wasserette, saaie huwelijk en rebellerende dochter. Net als ze het écht niet meer ziet zitten splitst het universum zich op en komt ze terecht in verschillende andere werelden. In deze levens, die van haar hadden kunnen zijn als ze andere keuzes had gemaakt, is ze filmster, kunfu-meester of chef-kok. Dan moet ze ook nog eens het complete multiversum zien te redden, haar relatie in stand houden en de band met haar dochter versterken. De film heeft dus van alles wat: verschillende universums, onconventionele verteltechnieken en inventieve ideeën. Vanaf maandag de 19e te zien op Amazons streamingdienst Prime Video. Kijken dus!

9. The Kardashians (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Kun je maar geen genoeg krijgen van de avonturen van The Kardashians? Dan hebben we goed nieuws voor je, want slechts een paar maanden na het eerste deel is seizoen 2 vanaf donderdag 22 september wekelijks bij Disney+ te zien. We volgen wederom Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie die aan de camera’s laten zien wat de waarheid achter de krantenkoppen is.

8. Beer Masters (serie, 1 seizoen) – discovery+

Sinds een paar weken kun je op discovery+ genieten van de spelshow voor fijnproevers en thuisbrouwers: Beer Masters. Wij namen ook alvast een kijkje en lieten je deze week al in onze recensie weten het een ontzettend leuke nieuwe toevoeging aan het spelshowaanbod te vinden. Je kunt de competitie wekelijks op dinsdag bewonderen met een nieuwe aflevering, waarin men op zoek gaat naar het winnende biertje dat groots op de markt zal worden gebracht. Nog een leuk Nederlands tintje: we gaan op bezoek bij Hertog Jan voor het Grand Prestige-bier en één duo (Maaike en Amy) komt uit Amsterdam.

7. Moonfall (film, 2022) – Netflix

In de rampenfilm Moonfall (2022) staan astronauten Brian Harpey (Patrick Wilson) en Jocinda Fowler (Halle Berry) centraal. Zij moeten de planeet redden van de ondergang als de baan van de maan verschuift, waardoor deze dichter bij de aarde komt. Hierdoor ontstaan er afwijkingen in de zwaartekracht, atmosferische disspaties en tsunami’s. En dan is er ook nog eens die mysterieuze zwarte zwerm… Vanaf vrijdag de 23e kun je van deze film genieten bij Netflix, nadat hij eerder ook al op Pathé Thuis te zien was. Lees ook onze recensie van de film voor een eerste inkijkje.

6. This England (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Kenneth Branagh speelt Boris Johnson in deze nieuwe dramaserie van Sky die vanaf vrijdag 23 september in Nederland te zien zal zijn bij de streamingdienst Viaplay. De vijfdelige dramaserie speelt zich af rondom de gebeurtenissen van de eerste coronagolf in het Verenigd Koninkrijk en is gebaseerd op de getuigenissen van bronnen uit de politiek en overheidsinstantie NHS (National Health Service).

5. Snabba Cash (serie, 2 seizoenen) – Netflix

De Zweedse serie Snabba Cash draait om de levens van een ambitieuze zakenvrouw, een charmant bendelid en een tiener met problemen. Zij botsen tijdens een wanhopige en sinistere zoektocht naar rijkdom. Vorig jaar, in april 2021, ging het eerste seizoen in première. De tweede set afleveringen volgt op donderdag 22 september.

4. Délicieux (film, 2021) – Pathé Thuis

Reis mee naar het jaar 1789, vlak voor de Franse Revolutie. Terwijl de adel vast blijft houden aan het verleden, laat kok Pierre Manceron zien dat een opstand aanstaande is en begint in de keuken. Vanaf vrijdag 23 sept. bij Pathé Thuis te huur en te koop. Als je je nu gratis aanmeldt, dan kijk je je eerste film met 60% korting.

3. Fenris (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Viaplay is binnenkort weer detectivedrama rijker: Fenris. Emma moet in deze serie naar het stadje Østbygda. Haar vader, wolvenonderzoeker Marius, is daar namelijk krankzinnig geworden. Ondertussen is er een jongen uit de buurt verdwenen, en de geruchten doen de ronde dat hij door een wolf is gedood. Vanaf zondag de 25e te streamen.

2. Dynasty (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Ben jij dol op de dramaserie Dynasty? Dan hebben we goed nieuws voor je, want na vier razend succesvolle seizoenen is ook het vijfde deel van de hitserie in aantocht naar Netflix. Op zaterdag 24 september gaan de afleveringen er in première. In deze serie volgen we de Carringtons en Colby’s. Zij vechten om het zeggenschap over hun fortuin en hun kinderen in een eigentijdse remake van de klassieke primetime-soap.

1. Andor (serie, 1 seizoen) – Disney+

Star Wars-fans, opgelet! De gloednieuwe serie Andor gaat beginnen. Het verhaal speelt zich vijf jaar vóór Rogue One: A Star Wars Story af, en net als in die film kruipt acteur Diego Luna weer in de huid van Cassian Andor. Het draait om de ontluikende opstand tegen The Empire, een tijdperk vol gevaar, bedrog en intriges, waarin Cassian langzaam in een rebellenheld verandert. Aflevering 1-3 verschijnen op woensdag 21 september online, waarna afl. 4-12 wekelijks volgen tot de seizoensfinale op 23 november.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, discovery+, Viaplay en Amazon Prime Video