Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (11 – 17 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van SkyShowtime, Pathé Thuis, Disney+, Amazon Prime Video, Netflix, Canal+ Series en HBO Max. In dit artikel vind je tips voor week 37 (van 11 tot 17 september 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 37 van 2023)

10. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (film, 2023) – SkyShowtime

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves | Official Trailer (2023 Movie)

In Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves duiken we in de magische wereld van het wereldberoemde spel. Het verhaal draait om een charmante dief en een aantal andere avonturiers, die een verloren relikwie kwijtraken. Terwijl ze het voorwerp terug moeten zien te vinden, worden ze getergd door een meedogenloze tegenstander. Deze film combineert humor en actie én heeft een absolute sterrencast, met onder meer Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith en Hugh Grant. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 15 september op SkyShowtime.

9. Insidious: The Red Door (film, 2023) – Pathé Thuis

INSIDIOUS: THE RED DOOR – Official Trailer (HD)

Fan van de Insidious-horrorfilms? Enkele maanden geleden verscheen met Insidious: The Red Door de nieuwste en tevens laatste film van de franchise op het witte doek. Het is tien jaar geleden dat de poort naar The Further geopend werd en de Lamberts de strijd aan moesten gaan met de verschrikkelijkste demonen. Nu blijkt het gevaar nog altijd niet geweken. Kunnen ze voorgoed de poort naar de duistere onderwereld sluiten? Insidious 5 bekijk je vanaf maandag 11 september op Pathé Thuis.

8. The Other Black Girl (serie, seizoen 1) – Disney+

The Other Black Girl | Official Trailer | Hulu

Komende week verschijnt er een nieuwe bloedstollende thrillerserie op Disney+. Het heet The Other Black Girl, is gebaseerd op de bestseller van Zakiya Dalila Harris en is vanaf woensdag 13 september te zien. Het draait om Nella, die als enige zwarte vrouw op de redactie van een uitgeverij te maken heeft met flink wat microagressie. Als Hazel, een andere zwarte vrouw, aangenomen wordt, hoopt ze dan ook op verandering. Maar al snel merkt Nella dat Hazel zich wel erg vreemd gedraagt. Het idee dat er iets sinisters gaande is binnen het bedrijf, wordt steeds groter.

7. Oogappels (serie, seizoen 5) – NLZIET

Oogappels (seizoen 5) - TRAILER | BNNVARA | NPO Start

Een van de leukste Nederlandse series van het moment keert volgende week terug. Op woensdag 13 september gaat het vijfde seizoen van Oogappels van start. Opnieuw volgen we onze favoriete families en deze keer staan hun verhaallijnen in het teken van nieuwe levensfases. De kinderen gaan het huis uit, carrières nemen andere wendingen en stelletjes gaan uit elkaar. De serie is vanaf aanstaande woensdag wekelijks te zien op NPO 1 om 20:35 uur; je kunt vanaf die dag ook al alle afleveringen bingen op NLZIET via NPO Plus.

6. The Resort (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

The Resort | Official Trailer | Peacock Original

True crime-fan? Dan moet je de nieuwe thrillerserie The Resort zeker zien, die op dinsdag 12 september op Prime Video verschijnt. Het draait om Noah en Emma, die hun tienjarig jubileum vieren door op vakantie te gaan naar een paradijselijk oord. Daar ontdekken ze al snel een onopgelost mysterie. Twee mensen zijn een tijdje geleden verdwenen. Noah en Emma zijn vastbesloten te ontdekken wat er precies gebeurd is.

5. Ehrengard: The Art of Seducation (film, 2023) – Netflix

Ehrengard: The Art of Seduction | Official Trailer | Netflix

Hou jij van series als Bridgerton en Sisi? Dan hebben we een splinternieuwe kijktip voor je. Netflix komt volgende week met een historische dramafilm, Ehrengard: The Art of Seduction genaamd, en die mag je zeker niet missen. Het draait om Cupido Cazotte. Hij weet alles van de liefde en wordt ingehuurd om partners te vinden voor welgestelden. Als hij een introverte prins uit zijn schulp moet laten kruipen, ontstaat er een koninklijk schandaal. En dan wordt Cazotte ook nog eens zelf verliefd, waardoor hij ontdekt dat hij toch minder over de liefde wist dan hij dacht… Benieuwd? Vanaf donderdag 14 september kun je hem zien.

4. Carlos (serie, seizoen 1) – Canal+ Series

Edger Ramírez schittert in de serie Carlos. Op dit moment kun je deze nergens in Nederland streamen, maar daar komt op zondag 17 september verandering in. Dan verschijnt de geprezen titel op Canal+ Series. Het vertelt het verhaal van de Venezolaanse revolutionair Ramirez Sanchez, die uiteindelijk een beruchte terrorist werd.

3. Wolf (serie, seizoen 1) – HBO Max

Wolf | Official Trailer - BBC

Op donderdag 14 september verschijnt de serie Wolf op HBO Max. Hierin wordt een van Mo Hayders razend spannende thrillers naar het kleine scherm gebracht. HBO Max noemt het zelf een “intense misdaadserie vol horror en gitzwarte humor”. Waar het over gaat? Een wrede psychopaat heeft het op een rijke familie gemunt en laat ze maar niet met rust.

2. Elemental (film, 2023) – Disney+

Elemental | Official Trailer

Als Pixar een film maakt, weet je wat je kunt verwachten: prachtige animaties, een mooi verhaal met een boodschap en fijne humor. In Inside Out waren het emoties die tot leven kwamen, in Toy Story speelgoedbeesten en in Elemental de elementen. In Element City leven vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen. Ember is vuur. Wade is water. Hoewel die twee natuurlijk absoluut niet samengaan, bloeit er toch iets tussen ze op. Benieuwd? Je bekijkt de film vanaf woensdag 13 september op Disney+.

1. 65 (film, 2023) – Netflix

65 – Official Trailer (HD)

Adam Driver knokt met dinosaurussen in 65 en die film verschijnt op zaterdag 16 september op Netflix. De film komt van de makers van A Quiet Place en heeft ook rollen voor Ariana Greenblatt (Barbie) en Nika King (Euphoria). Het draait om astronaut Mills, die in een ruimteschip stapt en op aarde terechtkomt… 65 miljoen jaar geleden. Daar moet hij met de andere overgebleven passagier, de jonge Koa, een manier zien te vinden om weer terug naar huis te gaan.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: SkyShowtime, Pathé Thuis, Disney+, Amazon Prime Video, Netflix, Canal+ Series, HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.