Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (12-18 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, HBO Max, Videoland en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 37 (van 12 tot 18 september 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 37 van 2022)

10. The Handmaid’s Tale (serie, 5 seizoenen) – Videoland en HBO Max

Op donderdag 15 september is het eindelijk zover: dan verschijnt het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale met een wekelijkse aflevering op Videoland. De eerste beelden waren weer ontzettend spannend, dus dat belooft veel goeds! Nog meer leuk nieuws: onlangs werd bekendgemaakt dat de serie ook naar HBO Max komt. Daar worden binnenkort de eerste vier seizoenen aan het aanbod toegevoegd. Of ook het vijfde seizoen hier te zien zal zijn, is nu nog niet bekend.

9. DO REVENGE (film, 2022) – Netflix

Op vrijdag 16 september zal DO REVENGE op Netflix verschijnen, een project waarvoor een groot gedeelte van jong, getalenteerd Hollywoord is komen opdraven. Hoofdrolspelers Camila Mendes en Maya Hawke ken je uit Riverdale en Stranger Things. Daarnaast komen ook Sophie Turner (Game of Thrones), Cassady McClincy (The Walking Dead), Maia Reficco (Pretty Little Liars: Original Sin), Austin Abrams (Euphoria), Alisha Boe (13 Reasons Why), Rish Shah (Ms. Marvel) en J.D. (Outer Banks) langs. De film draait om Drea en Eleanor, die voor elkaar wraak gaan nemen op hun aartsrivalen.

8. Heartbreak High (serie, 1 seizoen) – Netflix

Netflix komt op woensdag 14 september ook met een reboot van de populaire serie Heartbreak High. Deze Australische hitserie uit de jaren negentig wordt door de streamingdienst in een modern jasje gestoken. Centraal staat Amerie, die een kaart vindt waarop alle (geheime) relaties van haar schoolgenoten staan. Door die te onthullen, loopt ze een behoorlijke reputatieschade op en moet ze ineens door het leven als outcast.

7. Goodnight Mommy (film, 2022) – Amazon Prime Video

In 2014 gooide de Oostenrijkse horrorfilm Ich Seh, Ich Seh hoge ogen en nu komt Amazon Prime Video met een remake. Hopelijk wordt deze net zo eng! In Goodnight Mommy keert de moeder van twee tweelingbroers terug uit een schoonheidsinstituut, waar ze in behandeling is geweest. Omdat haar gedrag helemaal anders is, twijfelen de jongens er steeds meer over of de vrouw onder het gaas wel hun eigen moeder is. Naomi Watts speelt de hoofdrol in deze film, die vanaf vrijdag 16 september te zien is.

6. Fate: The Winx Saga (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Op vrijdag 16 september keert Fate: The Winx Saga terug voor het tweede seizoen. Bloom en alle andere bekende personages zullen weer te zien zijn, en Paulina Chávez voegt zich bij de cast als Flora. In het tweede seizoen moeten Bloom en haar Suitemates en gevaarlijke dreiging zien te stoppen voordat deze de hele andere wereld verwoest. Spannend!

5. Last Seen Alive (film, 2022) – Amazon Prime Video

Gerard Butler speelt de hoofdrol in de spannende actiethriller Last Seen Alive, die vanaf maandag 12 september te zien zal zijn op Amazon Prime Video. Het draait om Will, die met zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa naar zijn schoonouders rijdt. Als ze even bij een tankstation stoppen, verdwijnt zij op mysterieuze wijze. Dan blijkt hij ineens de hoofdverdachte van het onderzoek te zijn en wordt hij gedwongen het heft in eigen handen te nemen.

4. The Secret Life of Pets 2 (film, 2019) – Netflix

The Secret Life of Pets 2 (in het Nederlands Huisdiergeheimen 2) was in 2019 al in de bioscoop te zien, maar heel lang kon je hem thuis alleen op TVOD-streamingdiensten als Pathé Thuis kijken. Op dinsdag 13 september komt daar verandering in, want dan komt de film naar Netflix! Opnieuw volgen we hierin de avonturen van terriër Max en zijn huisdiervrienden.

3. Ik Wist Het (film, 2022) – Videoland

Sigrid ten Napel speelt in deze romcom van eigen bodem de hoofdrol. Zij kruipt in de huid van Mia, dertig jaar oud, single en ongelukkig in haar werk—totdat ze begint te luisteren naar haar voorspellende dromen. Zo begint Mia haar eigen bloemenwinkel en loopt ze de man van haar dromen tegen het lijf, Feo. Alles is perfect, maar dan is daar ineens Axel, waar ze ook gevoelens voor krijgt. Een moeilijk dilemma ontvouwt zich, want moet ze nu op haar hart vertrouwen of op haar intuïtie? De film is vanaf zaterdag 17 september te zien op Videoland.

2. Un Asunto Privado (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Niet alleen Netflix kan geweldige Spaanse series produceren, ook Amazon Prime Video doet hier met Un Asunto Privado een gooi naar. Deze misdaadserie speelt zich af aan het eind van de jaren veertig. Een jonge vrouw gaat samen met haar trouwe butler op jacht naar de seriemoordenaar die de stad Galicië al maandenlang teistert. Vanaf vrijdag 16 september verschijnt de serie op de streamingdienst van Amazon.

1. I Used To Be Famous (film, 2022) – Netflix

Op vrijdag 16 september is het ook tijd om naar de Britse Netflix-film I Used to be Famous te kijken. Deze aangrijpende film gaat over Vince, ooit lid van een van de meest geliefde boybands van Groot-Brittannië, nu een eenzame en wanhopige muzikant die op straat muziek maakt in de hoop op een comeback. Dan komt hij Stevie tegen, een jonge autistische drummer met een geweldig gevoel voor ritme. Een bijzondere vriendschap ontstaat. Ed Skrein speelt de hoofdrol in deze Netflix Original. Je kunt hem kennen van Deadpool.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Videoland en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.