Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (4 – 10 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, Apple TV+ en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 36 (van 4 tot 10 september 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 36 van 2023)

10. Virgin River (serie, seizoen 5A) – Netflix

Volgende week is het weer Virgin River-tijd op Netflix. De streaminggigant voegt de eerste tien afleveringen van het splinternieuwe vijfde seizoen op donderdag 7 september toe aan het aanbod. Daarna hebben we nog twee kerstafleveringen om naar uit te kijken, maar die komen pas op donderdag 30 november.

9. I Am Groot (serie, seizoen 2) – Disney+

Heb je het afgelopen jaar ook genoten van de vijf korte afleveringen over Marvel-icoon Baby Groot? I Am Groot krijgt komende week een tweede seizoen, waar je op woensdag 6 september naar kunt kijken op Disney+. In de nieuwe afleveringen zal Groot weer in een aantal grote avonturen belanden en tegenover kleurrijke wezens komen te staan.

8. No Hard Feelings (film, 2023) – Pathé Thuis

Maddie (Jennifer Lawrence) werkt zich een slag in de rondte om haar ouderlijk huis te behouden, iets waar ze sinds het overlijden van haar moeder erg op gebrand is. Dan wordt haar auto afgepakt en komt haar extra baantje als Uber-chauffeur dus in gevaar. Wanhopig als ze is besluit ze op een opmerkelijke vacature in te gaan: rijke ouders zoeken iemand om hun introverte 19-jarige zoon Percy te ‘daten’. Lukt het om hem uit zijn schulp te laten kruipen, dan staat er een beloning te wachten in de vorm van een auto. Deze leuke komedie verschijnt op maandag 4 september op Pathé Thuis.

7. The Changeling (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 8 september met een gloednieuwe horrorserie: The Changeling. Ze omschrijven het zelf als een “sprookje voor volwassenen”. Het draait om een vader die door een magische wereld reist op zoek naar zijn vermiste vrouw en ontvoerde zoon. De hoofdrol wordt vertolkt door LaKeith Stanfield (Get Out).

6. Top Boy (serie, seizoen 3) – Netflix

Top Boy komt volgende week tot een einde met een spetterend laatste seizoen. Netflix geeft aan dat het “een wilde rit” gaat worden, dus dat belooft alvast veel goeds! We zullen in ieder geval eindelijk ontdekken of de Top Boy van Sully of van Summerhouse Dushanea wordt. Alle zes de afleveringen worden op donderdag 7 september aan het aanbod toegevoegd, dus dat betekent dat je lekker aan het bingewatchen kunt slaan.

5. To Catch A Killer (film, 2023) – Pathé Thuis

Shailene Woodley (Divergent) en Ben Mendelsohn (Star Wars: Rogue One) schitteren samen in de bloedstollende thriller To Catch A Killer, die je vanaf woensdag 6 september vanaf de bank kunt kijken. Tijdens Oud & Nieuw wordt Baltimore opgeschrikt door een massamoord. Een sluipschutter schiet 29 feestgangers dood. Jonge FBI-rechercheur Eleanor wordt op de zaak gezet en moet zien te ontdekken wie de moordenaar is voordat het te laat is… en er nog meer slachtoffers vallen.

4. Justified: City Primeval (serie, seizoen 1) – Disney+

Fan van de serie Justified? Met de miniserie Justified: City Primeval brengt Disney+ nu een vervolg. Uiteraard is Timothy Olyphant (Once Upon a Time… in Hollywood) er weer bij als Raylan Givens. Hij heeft het platteland van Kentucky ingeruild voor het stadse leven in Miami en probeert zijn leven als US Marshal te combineren met de zorg voor zijn tienerdochter. Tijdens een onverwachte gebeurtenis komt hij in aanraking met een gewelddadige, psychopathische schurk.

3. Cocaine Bear (film, 2023) – SkyShowtime

Een beer vindt een pakje cocaïne dat uit een neergestort vliegtuig is gevallen, eet het op en wordt dan moordlustig. Urenlang maakt hij kinderen, toeristen, politieagenten en drugsdealers het leven zuur in een Amerikaans bos. Dit is het verhaal van de bizarre en hilarische thriller Cocaine Bear. Het verhaal is deels waargebeurd, maar is nu omgezet in een film die de perfecte mix is tussen horror en komedie. Je bekijkt hem vanaf zondag 10 september op SkyShowtime.

2. The Tutor (film, 2023) – Pathé Thuis

Stranger Things-ster Noah Schnapp schittert in de gloednieuwe film The Tutor, die je vanaf maandag 4 september op Pathé Thuis ziet. Deze thriller volgt een leraar, die in een gigantisch landgoed aan het water de keurige Jackson les moet geven. De jongen blijkt echter vol verontrustende obsessies en donkere geheimen te zitten.

1. The Little Mermaid (film, 2023) – Disney+

Op woensdag 6 september arriveert de kleine zeemeermin eindelijk op Disney+. De live-actionfilm The Little Mermaid volgt het welbekende verhaal van Ariël. Zij dolgraag weten hoe de wereld buiten de zee is en zwemt naar de oppervlakte, ook al mag dit absoluut niet van haar vader. Daar wordt ze verliefd op een prins. Om bij hem te kunnen zijn en haar hart te kunnen volgen, moet ze grote risico’s nemen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, Apple TV+, SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.