Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (5-11 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, NLZIET, HBO Max, Videoland en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 36 (van 5 tot 11 september 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 36 van 2022)

10. Thor: Love and Thunder (film, 2022) – Disney+

Op donderdag 8 september is het eindelijk zover: dan verschijnt Thor: Love and Thunder na 65 dagen wachten op Disney+. In dit lijstje zul je meer titels van deze streamingdienst vinden, want op de 8ste is het Disney Plus Day; de dag dat het video on demand-platform haar derde verjaardag viert. Dit doen ze niet alleen door inkijkjes in de komende releases te geven, maar ook door een aantal toffe nieuwe films en series aan het aanbod toe te voegen. Waaronder dus deze nieuwe Marvel-film met Chris Hemsworth. Finally! Lees vooral ook even onze recensie om te zien wat wij ervan vonden.

9. Cobra Kai (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Het vijfde seizoen van Cobra Kai komt eraan! Op vrijdag 9 september is het zover. Wat kunnen we van het nieuwe seizoen verwachten? Het draait allemaal om de nasleep van de tragische gebeurtenissen uit het vierde seizoen. Bovendien gaan we personages uit The Karate Kid, Part III (1989) terugzien. De tien afleveringen verschijnen allemaal tegelijkertijd op de streamingdienst, dus dat wordt bingen!

8. Oogappels (serie, 4 seizoenen) – NLZIET

Vanaf woensdag 7 september keert het kijkcijferkanon van de publieke omroep eindelijk terug: Oogappels. Ook in het vierde seizoen gaat het weer over puberstress en ouderleed. De ouders van vier gezinnen worstelen met de opvoeding, maar nu de kinderen ouder zijn draait het ook om volwassen keuzes maken, accepteren en loslaten. De nieuwe afleveringen worden vanaf volgende week iedere woensdagavond om 20:30 op NPO 1 uitgezonden en zijn terug (en vooruit!) te kijken via streamingdienst NLZIET.

7. Obi Wan Kenobi: A Jedi’s Return (film, 2022) – Disney+

Nog zo’n cadeautje voor Disney Plus Day: de documentaire Obi Wan Kenobi: A Jedi’s Return. Neem een kijkje achter de schermen bij de populaire Star Wars-serie Obi Wan Kenobi, zie hoe Ewan McGregor en Hayden Christensen het allemaal ervaren hebben en leer meer over de peperdure serie en hoe deze tot stand gekomen is. De bijzondere docu heeft de lengte van een speelfilm en is vanaf donderdag 8 september te zien.

6. Rick & Morty (serie, 6 seizoenen) – HBO Max

Rick and Morty is terug! Vanaf maandag 5 september staat het gloednieuwe zesde seizoen van deze serie op HBO Max. Wie nog een beetje afgeschrikt is door de bizarre gebeurtenissen uit het vijfde seizoen, moet weten dat dit seizoen volgens de makers weer wat meer timide is en terugkeert naar de stijl van seizoen 1 en 2. Dit betekent natuurlijk niet dat de hoofdpersonages niet weer in allerlei absurde situaties belanden…

5. Holland’s Next Top Model (serie, 13 seizoenen) – Videoland

In 2019 was de populaire modellenzoektocht voor het laatst te zien, maar nu gaan we weer op zoek naar het nieuwe topmodel van Nederland in het dertiende seizoen van Holland’s Next Top Model. Onder leiding van Loiza Lamers, die het achtste seizoen in 2015 won, gaan dertien jongens en meiden de strijd aan. Achter de jurydesk schuiven modeondernemer Guillaume Philibert Chin, fotograaf Philippe Vogelenzang en voormalig topmodel Yolanda Hadid aan. Het programma is vanaf maandag 5 september wekelijks te zien bij Videoland.

4. Cars on the Road (serie, 1 seizoen) – Disney+

Fans van Cars, opgelet! Vanaf donderdag 8 september keren Lightning McQueen en Mater terug op je beeldscherm in Cars on the Road (in het Nederlands Cars op Rondreis). Na drie films en twee animatieseries is dit de allernieuwste toevoeging aan de Cars-franchise. Maak je maar klaar voor een hoop nostalgie, al is het alleen maar omdat je weer naar de oude vertrouwde stemmen van Owen Wilson en Larry the Cable Guy mag luisteren.

3. Gutsy (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 9 september met de miniserie Gutsy, waarin Hillary en Chelsea Clinton op avontuur gaan met een aantal sterke vrouwen. Knap staaltje girlpower dus! Wie komen er dan langs? Kate Hudson, Amy Schumer, Kim Kardashian en Megan Thee Stallion bijvoorbeeld. Maar ook schrijfster Glennon Doyle, antropoloog Jane Goodall en journalist en feminist Gloria Steinem.

2. End of the Road (film, 2022) – Netflix

Netflix’ gloednieuwe misdaadthriller is vanaf vrijdag 9 september te zien. Queen Latifah (Brenda) en rapper Ludacris (Reggie) spelen de hoofdrollen in deze film over een roadtrip die helemaal misgaat. Als de familie van Brenda getuige is van een mysterieuze moord, verandert hun tripje in een missie om te overleven. De film werd geregisseerd door de maker van populaire series als Locke and Key, The Walking Dead en Manifest.

1. Pinocchio (film, 2022) – Disney+

Als Pinocchio jouw favoriete Disney-personage is, moet je nu even opletten. Vanaf donderdag 8 september kun je namelijk naar de eerste live-actionfilm over dit karakter kijken. De film is gemaakt door Oscarwinnaar Robert Zemechis, die deze prijs in de wacht sleepte voor Forrest Gump (1994). Nu mag hij opnieuw met Tom Hanks (Elvis) samenwerken, die de rol van Geppetto op zich neemt. Verder komen ook (de stemmen van) acteurs als Joseph Gordon-Levitt, Angus Wright, Cynthia Erivo, Keegan-Michael Key en Luke Evans voorbij.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, HBO Max, Videoland en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.