Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (28 augustus – 3 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, NLZIET en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 35 (van 28 augustus tot 3 september 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 35 van 2023)

10. The Wheel of Time (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

The Wheel of Time Season 2 - Official Trailer | Prime Video

De fantasyserie The Wheel of Time werd in 2021 “de nieuwe Game of Thrones genoemd en wist hoge ogen te gooien bij kijkers én critici. Het zal dan ook voor veel mensen goed nieuws zijn dat de serie volgende week terugkeert op Amazon Prime Video. Op vrijdag 1 september kun je nieuwe afleveringen verwachten, en die worden weer ontzettend spannend. Het blijkt namelijk dat het kwaad nog niet helemaal overwonnen is. De jonge vrienden van de Two Rivers worden geconfronteerd met nieuwe en oude dreigingen.

9. Kandahar (film, 2023) – Pathé Thuis

Kandahar Trailer #1 (2023)

Keiharde actie, loeispannende scènes en Gerard Butler. Dat is het recept voor de actiefilm Kandahar, die op donderdag 31 augustus op Pathé Thuis arriveert. De makers van Angel Has Fallen en John Wick hebben hierin een verhaal neergezet over een CIA-agent die na de vernietiging van een vliegveld de meest gezochte man van heel Afghanistan wordt. Hij komt vast te zitten in vijandelijk gebied en probeert samen met de Afghaanse vertaler Mohammed Doud te ontsnappen.

8. Happy Ending (film, 2023) – Netflix

Happy Ending | Officiële trailer | Netflix

Fan van Nederlandse films? Op vrijdag 1 augustus kun je dan op Netflix terecht, waar Happy Ending te streamen zal zijn. In deze film komen Gaite Jansen (Peaky Blinders), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter) en Joy Delima (Dirty Lines) samen om te laten zien wat er gebeurt als een trio een jong koppel uit elkaar drijft.

7. Aftersun (film, 2022) – Pathé Thuis

AFTERSUN - Officiële NL trailer

In februari verscheen de Britse dramafilm Aftersun op het witte doek en volgende week komt hij ook naar je eigen thuisbioscoop. Pathé Thuis voegt hem op woensdag 30 augustus toe aan het aanbod. De film neemt ons mee op de familievakantie van de dertigjarige vader Calum en de tiener Sophie. Terwijl ze luieren en zonnen in een Turkse badplaats, worstelt Calum met de zwaarte van het leven. De film wist enorm veel indruk te maken op kijkers en leverde hoofdrolspeler Paul Mescal (Normal People) een Oscarnominatie op.

6. Jelka op Eigen Houtje (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Jelka van Houten heeft haar eigen make-over-programma te pakken. In Jelka op Eigen Houtje geeft de actrice iedere week een ander interieur een complete transformatie. Van een smoezelige studentenkamer tot een luxe appartement, van alles komt er langs. Jelka doet het natuurlijk niet alleen: ze schakelt de hulp in van haar vriend Henry van Loon, vriendin Birgit Schuurman en andere bekenden. De serie is vanaf woensdag 30 augustus om 20:30 uur te volgen op Net5 en te streamen op Prime Video.

5. Choose Love (film, 2023) – Netflix

Choose Love (IX) | Official Trailer | Netflix

Met Black Mirror: Bandersnatch waagde Netflix zich al aan het unieke genre van de interactieve film. Volgende week verschijnt ook de allereerste romcom waarbij je zelf het verhaalverloop mag bepalen op de streamingdienst. Toepasselijk genoeg heet het Choose Love. We volgen dertiger Cami Conway, die drie mannen in haar leven heeft die allemaal zo hun charme hebben. Kiest ze voor haar huidige vriend Paul, oude liefde Jack of toch de spannende badguy Rex? Jij mag het bepalen vanaf donderdag 31 augustus.

4. Expeditie Robinson (serie, seizoen 18) – NLZIET/Videoland

Een nieuwe groep BN’ers reist af naar een onbewoond eiland om zware proeven te doorstaan en honger te lijden. Dit kan maar één ding betekenen: Expeditie Robinson is terug. De eerste aflevering is op zaterdag 1 september te zien, de tweede op zondag 2 september en daarna is het wekelijkse kost op zondag. De deelnemers zijn inmiddels ook al bekend. Onder meer realityster Jaimie Vaes, zangeres Eva Simons en acteur Guido Spek doen mee.

3. The Boogeyman (film, 2023) – Pathé Thuis

The Boogeyman | Official Trailer | 20th Century Studios

Een kort verhaal van horrorkoning Stephen King kwam dit jaar naar het witte doek: The Boogeyman. In deze duistere horrorfilm zien we hoe een mysterieuze entiteit in het huis van de familie Harper woont. Hij komt alleen tevoorschijn als het donker is… De film verschijnt op dinsdag 29 augustus op Pathé Thuis.

2. One Piece (serie, seizoen 1) – Netflix

ONE PIECE | Official Trailer | Netflix

Op donderdag 31 augustus verschijnt de spectaculaire serie One Piece op Netflix. Dit is de duurste serie die de streamingdienst ooit gemaakt heeft en dus kunnen we er heel wat van verwachten. Ter vergelijking: iedere aflevering kostte drie miljoen dollar meer dan er voor de productie van de afleveringen van Game of Thrones nodig was. One Piece is een live-actionbewerking van een bekende manga-reeks en draait om een jonge piraat die samen met zijn bemanning op zoek gaat naar een schat.

1. Indiana Jones and the Dial of Destiny (film, 2023) – Pathé Thuis

Indiana Jones and the Dial of Destiny | Official Trailer

Indiana Jones and the Dial of Destiny komt volgende week naar het kleine scherm, op dinsdag 29 augustus. Na vijftien jaar wachten maakte Indy in 2023 zijn comeback op het witte doek en binnenkort kun je ook thuis naar de nieuwste Indiana Jones-film kijken. Uiteraard speelt Harrison Ford, die inmiddels ruim tachtig kaarsjes uitgeblazen heeft, de hoofdrol. Hij wordt bijgestaan door onder meer Phoebe Waller-Bridge en Antonio Banderas en verzeilt als Indiana Jones natuurlijk weer in een meeslepend avontuur.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix, NLZIET en Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.