Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (29 augustus – 4 september)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 35 (van 29 augustus tot 4 september 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 35 van 2022)

10. The Lord of the Rings: The Rings of Power (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Op vrijdag 2 september is het eindelijk zover! Dan verschijnt de nieuwe serie The Lord of the Rings: The Rings of Power op Amazon Prime Video. In de allereerste aflevering keren we weer terug naar de wereld van J.R.R. Tolkiens boeken, maar dan wel duizenden jaren vóór de gebeurtenissen uit The Hobbit en The Lord of the Rings. Tot 21 oktober 2022 wordt er wekelijks een nieuwe aflevering van de serie gelanceerd.

9. Dated & Related (serie, 1 seizoen) – Netflix

Netflix komt op vrijdag 2 september met een gloednieuwe datingshow: Dated & Related. Hoewel de titel misschien anders doet vermoeden, heeft dit concept niet veel te maken met broeder- of zusterliefde. Het draait wél om het vinden van de ware. Alleenstaande broers en zussen reizen af naar een luxe villa in Zuid-Frankrijk om elkaar te helpen een partner te vinden én de hoofdprijs van $100.000 te winnen.

8. I Came By (film, 2022) – Netflix

Op woensdag 31 augustus lanceert Netflix een spannende actiethriller met in de hoofdrollen George Mackay (1917) en Hugh Bonneville (Downton Abbey). Mackay speelt een Londense straatartiest die graag de duurste huizen in de buurt beklad. In het huis waar hij het nu op gemunt heeft, dat van Sir Hector Blake (Bonneville), ontdekt hij echter een groot geheim dat zijn leven—en dat van zijn dierbaren—in gevaar brengt.

7. The Patient (serie, 1 seizoen) – Disney+

Steve Carell (The Office) speelt in de gloednieuwe serie The Patient de rol van een psychotherapeut die gevangen wordt gehouden door een seriemoordenaar. Het doel? Zijn moorddadige driften bedwingen. Terwijl de therapeut de geest van de man probeert te ontrafelen, steken ook zijn eigen onderdrukte problemen de kop op. Naast Carrell speelt Domhnall Gleeson (Star Wars) de andere hoofdrol. De serie is vanaf dinsdag 30 augustus te zien op Disney+.

6. Devil in Ohio (serie, 1 seizoen) – Netflix

Lekker griezelen doe je volgende week met de nieuwe miniserie Devil In Ohio, die vanaf vrijdag 2 september te zien is op Netflix. Het draait hierin allemaal om een jong meisje dat aan een mysterieuze sekte weet te ontsnappen en opgevangen wordt door ziekenhuispsychiater Dr. Suzanne Mathis. Al snel lijkt Suzannes eigen familie verscheurd te worden door de komst van het vreemde meisje. De hoofdrol wordt vertolkt door Emily Deschanel, die we kennen van Bones. Ook Stacey Farber (Virgin River), Alisha Newton (When Calls The Heart) en Sam Jaeger (The Handmaid’s Tale) spelen mee.

5. Vuurzee (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Tussen 2005 en 2006 werd de serie Vuurzee door de VARA uitgezonden, en heel lang was deze niet online te streamen. Tot nu! Vanaf vrijdag 2 september kun je ervoor terecht bij streamingdienst Videoland. De serie vertelt het verhaal van een klein badplaatsje in Noord-Holland dat wordt opgeschrikt door de verdwijning van Yasin (Eva van de Wijdeven). Wie weet hier meer van? De maker van Overspel, Red Light en BuZa werkte mee aan deze serie, die destijds ontzettend goed ontvangen werd. En de 24 afleveringen zijn binnenkort dus weer te zien.

4. Love In The Villa (film, 2022) – Netflix

Fans van The Umbrella Academy-ster Tom Hopper, opgelet! Vanaf donderdag 1 september is hij te zien in de romantische komedie Love In The Villa. Deze film vertelt het verhaal van een jonge vrouw (gespeeld door Kat Graham, The Vampire Diaries) die na een relatiebreuk een reis maakt naar het romantische Verona. Daar komt ze erachter dat de villa dubbel geboekt is en ze die zal moeten delen met een cynische Britse man (Hopper). Terwijl ze elkaar de deur uit proberen te werken, slaan de vonken misschien toch over. Maak je dus maar klaar voor een heerlijk enemies to lovers-verhaal.

3. Memory (film, 2022) – Pathé Thuis

De koning van de actiefilms, Liam Neeson, is in Memory terug. Deze keer speelt hij een huurmoordenaar met Alzheimer. Als hij een opdracht weigert wordt hij zelf het doelwit, maar omdat zijn geheugen hem steeds meer in de steek laat wordt het steeds lastiger om uit de handen van de FBI én zijn belagers te blijven. Voor deze film werkten de regisseur van de James Bond-film Casino Royale (2006) en de schrijver van de populaire serie The Bridge samen. Je bekijkt hem vanaf donderdag 1 september op Pathé Thuis.

2. Expeditie Robinson (serie, 2022) – Videoland

Vanaf maandag 29 augustus is Expeditie Robinson weer terug! 21 kandidaten, bijvoorbeeld acteurs Iliass Ojja (Mocro Maffia), Susan Radder (Slag om de Schelde), Niek Roozen (Brugklas), en Liza Sips (Marokkaanse Bruiloft), gaan deze keer de strijd aan op een onbewoond eiland in Maleisië. De afleveringen zijn op de maandagavonden om 20:30 op RTL 4 te zien, maar je kunt er ook voor terecht bij streamingdienst Videoland.

1. Fakes (serie, 1 seizoen) – Netflix

Tot slot komt Netflix op vrijdag 2 september met de gloednieuwe serie Fakes. Hierin handelen vriendinnen Zoe en Becca in valse ID’s. Eén van de twee eindigt in de gevangenis, de ander niet. Terwijl we de verhalen van beiden volgen, blijft er één vraag hangen: wie spreekt de waarheid? De hoofdrollen worden gespeeld door Emilija Baranac (Riverdale) en Jennifer Tong (Legends of Tomorrow).

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Videoland en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.