Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (21 – 27 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 34 (van 21 tot 27 augustus 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 34 van 2023)

10. Ahsoka (serie, seizoen 1) – Disney+

Ahsoka | Official Trailer | Disney+

Star Wars-fan? Dan kijk je vast reikhalzend uit naar de komst van Ahsoka. Deze splinternieuwe The Mandalorian-spin-off gaat op woensdag 23 augustus in première op Disney+. We beginnen direct goed met twee afleveringen, waarna je kunt rekenen op wekelijkse episodes. Het verhaal draait om Jedi-strijder Ahsoka Tano, die we ook in The Book of Boba Fett al tegenkwamen. In haar eigen serie onderzoekt ze een opkomende bedreiging voor een kwetsbaar sterrenstelsel.

9. Scream VI (film, 2023) – SkyShowtime

Scream VI | Official Trailer (2023 Movie)

Ghostface maakte ook in 2023 weer zijn opwachting en Scream VI komt komende week al naar je eigen thuisbioscoop. SkyShowtime voegt hem op vrijdag 25 augustus toe aan het aanbod. Kijkers waren razend enthousiast over deze toevoeging aan de populaire franchise, waarin we het rustige stadje Woodsboro achter ons laten en naar de bruisende metropool New York vertrekken. Daar hebben de overlevenden van de vorige Scream-film een nieuw bestaan opgebouwd. Maar Scream zou Scream niet zijn als er niet weer een angstaanjagende moordenaar zou opduiken.

8. Asteroid City (film, 2023) – Pathé Thuis

Asteroid City - Official Trailer - In Select Theaters June 16, Everywhere June 23

Wes Anderson is een begrip binnen de filmwereld. Zijn unieke stijl, vol pastelkleuren en symmetrische beelden, wordt op TikTok gretig nagedaan en is ook in zijn nieuwste prent, Asteroid City, herkenbaar als altijd. De opvolger van andere kaskrakers als The Grand Budapest Hotel en The French Dispatch neemt ons mee naar een fictief plaatsje in de Amerikaanse woestijn, Asteroid City. Hier wordt een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets verstoord door wereldschokkende gebeurtenissen. Wes Anderson heeft zoals altijd weer een ware sterrencast verzameld, met onder andere Scarlett Johansson, Tom Hanks, Steve Carell, Margot Robbie en Willem Dafoe. De film komt op woensdag 23 augustus naar Pathé Thuis.

7. Missing (film, 2023) – Netflix

MISSING - Official Trailer (HD)

Herinner je je Searching uit 2018 nog? Deze film deed een hele hoop mensen op het puntje van hun stoel zitten, terwijl alle gebeurtenissen zich op een computerscherm afspeelden. Dat trucje wordt herhaald (en volgens veel mensen zelfs beter gedaan) in de in 2023 verschenen thriller Missing. We volgen hierin tiener June (Storm Reid, Euphoria), die dolblij is als haar moeder op vakantie gaat en ze het huis voor zichzelf heeft… totdat ze spoorloos verdwijnt. Benieuwd? Je bekijkt hem vanaf woensdag 23 augustus op Netflix.

6. Love Island Nederland (serie, seizoen 4) – Videoland

Hier zijn de Islanders van 2023 || Love Island Nederland & België S4

Een groep kersverse Vlaamse en Nederlandse singles is klaar voor hun zoektocht naar de liefde. Op maandag 21 augustus gaat het gloednieuwe seizoen van Love Island van start op tv (RTL 4) en Videoland. Wie gaat er met de hoofdprijs van 25.000 euro vandoor en, misschien nog wel belangrijker, wie vindt échte liefde? Hierboven stelt Videoland de nieuwe deelnemers alvast aan je voor.

5. Ragnarok (serie, seizoen 3) – Netflix

Ragnarok: Season 3 | Official Trailer | Netflix

Bitterzoet nieuws: Ragnarok keert volgende week terug (op donderdag 24 augustus om precies te zijn), maar met deze splinternieuwe afleveringen komt er wel voorgoed een einde aan de Noorse serie. In het derde seizoen staat ons een epische eindstrijd tussen goden en reuzen te wachten en zal Magne de ultieme beproeving moeten doorstaan.

4. A Good Person (film, 2023) – Pathé Thuis

A GOOD PERSON | Official Trailer

Florence Pugh en Morgan Freeman schitteren samen in de ontroerende dramafilm A Good Person, die je vanaf woensdag 23 augustus bekijkt op Pathé Thuis. Het draait om Allison, die betrokken raakt bij een dodelijk auto-ongeluk. Haar beste vriendin, tevens de zus van haar verloofde, komt te overlijden. Allison raakt verslaafd aan pijnstillers en komt dan weer in contact met haar schoonvader Daniel, die haar tegelijkertijd wel en niet wil helpen.

3. Vacation Friends 2 (film, 2023) – Disney+

Vacation Friends 2 | Official Trailer | 20th Century Studios

In 2021 kwam Vacation Friends naar Disney+ en op vrijdag 25 augustus staat met Vacation Friends 2 het langverwachte vervolg op het programma. Opnieuw zijn John Cena, Meredith Hagner, Yvonne Orji en Lil Rel Howery van de partij als Ron, Kyla, Emily en Marcus. Voor de tweede keer lopen het brave en uitbundige stel elkaar op vakantie tegen het lijf. Dit keer wordt de rust vooral verstoord door Kyla’s gedetineerde vader, die wordt vrijgelaten uit de gevangenis en onverwacht op het Caribische resort verschijnt… met totale chaos als gevolg.

2. Toen Ik Je Zag (film, 2023) – Netflix

Toen Ik Je Zag (2023) | Nu verkrijgbaar op VOD

De Nederlandse film Toen Ik Je Zag komt op donderdag 24 augustus naar Netflix. Dit is een verfilming van het bekende boek van Isa Hoes en vertelt het verhaal van Antonie Kamerling. De hoofdpersonages zijn op hen gebaseerd en heten Esther en Bastiaan. Ze lijken een perfect leven te leiden, maar al snel zorgt Bastiaans mentale gezondheid voor grote problemen.

1. Elemental (film, 2023) – Pathé Thuis

Elemental | Official Trailer

Pixar kwam in 2023 weer met een nieuwe hartverwarmende animatiefilm en die verschijnt op zaterdag 26 augustus op Pathé Thuis. De film heet Elemental en neemt ons mee naar Element City, waar de vuur-, water-, land- en luchtinwoners samenleven. Ember is vuur. Ze is temperamentvol in de meest letterlijke zin van het woord: als haar emoties hoog oplopen heeft ze de mogelijkheid om de hele boel in vlammen op te laten gaan. Dit zorgt meer dan eens voor problemen. Als een van haar uitbarstingen tot een overstroming in de winkel van haar vader leidt, ontmoet ze waterinwoner Wade. Hoewel water en vuur absoluut niet samen kunnen, bloeit er toch iets op tussen de twee.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, SkyShowtime, Pathé Thuis, Videoland en Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.