Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (22-28 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 34 (van 22 tot 28 augustus 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 34 van 2022)

10. House of the Dragon (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Volgende week is het eindelijk zover! Na jaren wachten verschijnt de Game of Thrones-prequel House of the Dragon op maandag 22 augustus op HBO Max. De serie speelt zich 200 jaar vóór de gebeurtenissen uit de legendarische hitserie af en focust zich op het verhaal van House Targaryen. De vraag wie troonopvolger moet worden, leidt tot een heftige strijd. In de serie ga je een indrukwekkende cast terugzien, met onder meer Matt Smith (The Crown), Paddy Considine (Macbeth), Olivia Cooke (Ready Player One) en Rhys Ifans (Spider-Man: No Way Home). Iedere maandag verschijnt er een nieuwe aflevering op de streamingdienst.

9. The Walking Dead (serie, 11 seizoenen) – Netflix

Disney+-abonnees hebben al naar het eerste deel van The Walking Dead’s slotseizoen kunnen kijken, maar vanaf maandag 22 augustus is het ook voor Netflix-kijkers eindelijk zover. De eerste acht afleveringen verschijnen dan op de streamingdienst. Voor de rest van seizoen 11 (aflevering 9 tot en met 24) kun je overigens vanaf oktober 2022 terecht bij Disney+. Of, en zoja wanneer, deze ook op Netflix verschijnen, is nu nog niet bekend.

8. Top Gun: Maverick (film, 2022) – Pathé Thuis

Na ruim 36 jaar wachten verscheen Top Gun: Maverick (2022) in mei eindelijk in de bioscoop. Direct was dit een razend succes: met een opbrengst van ruim 156 miljoen dollar in de eerste paar dagen bezorgde de film Tom Cruise zelfs zijn beste openingsweekend ooit. Bovendien viel de film met een topscore op Rotten Tomatoes (96%) en een 8,6 op IMDb bij zowel kijkers als critici in de smaak. Het verhaal draait uiteraard weer om Pete ‘Maverick’ Mitchell, die als mentor een aantal gevechtspiloten moet klaarstomen voor een gevaarlijke missie. De film is vanaf donderdag 25 augustus te vinden bij Pathé Thuis, waar ook de klassieker Top Gun (1986) te streamen is.

7. Married At First Sight: Match or Mistake (serie, 1 seizoen) – Videoland

Vanaf maandag 22 augustus op Videoland: Married At First Sight: Match or Mistake. Kijkers van de Australische variant kennen deze versie mét een interessante twist al, want dit is net even wat anders dan de normale Married At First Sight. In deze variant stappen de koppels namelijk niet alleen zonder elkaar te zien het huwelijksbootje in, maar gaat de hele groep kersverse echtgenoten vervolgens ook samen op huwelijksreis. Er ontstaan hechte vriendschappen én lastige situaties. De serie zal iedere maandag tot en met woensdag te zien zijn bij de streamingdienst.

6. Everything Everywhere All At Once (film, 2022) – Pathé Thuis

Everything Everywhere All At Once is een bijzondere filmervaring die je helemaal over je heen moet laten komen. Het draait om de Chinees-Amerikaanse Evelyn, die moeite heeft met haar onsuccesvolle wasserette, saaie huwelijk en rebellerende dochter. Net als het haar allemaal teveel wordt, komt ze terecht in verschillende andere universums. Terwijl ze ontdekt welke levens ze allemaal had kunnen leiden als ze andere keuzes had gemaakt, moet ze ook de wereld redden. De film is vanaf woensdag 24 augustus te zien bij Pathé Thuis.

5. See (serie, 3 seizoenen) – Apple TV+

Het derde en tevens laatste seizoen van de post-apocalyptische serie See verschijnt op vrijdag 26 augustus op Apple TV+. Jason Momoa kruipt hierin uiteraard weer in de huid van Baba Voss. Het slotseizoen speelt zich af drie jaar nadat hij zijn aartsvijand en broer Edo versloeg. Nu wordt hij gedwongen om terug te keren naar Paya om zijn stam te redden.

4. Me Time (film, 2022) – Netflix

Op vrijdag 26 augustus wordt ook de gloednieuwe Netflix-komedie Me Time gelanceerd. Hierin komen Kevin Hart en Mark Wahlberg samen om als suffe huisvader Sonny en zijn vroegere beste vriend Huck een wild weekend te beleven dat helemaal uit de hand loopt. Na de populaire Netflix-film Fatherhood (2021) kruipt Hart dus weer in de huid van een huisvader. Ook goed om te weten: aan het roer van deze film staat John Hamburg, die eerder de heerlijke komedies Why Him? (2016), I Love You, Man (2009) en Along Came Polly (2004) maakte. Dat belooft veel goeds!

3. Downton Abbey: A New Era (film, 2022) – Pathé Thuis

Downton Abbey: A New Era is pas net uit de bioscoop en wordt op woensdag 24 augustus al toegevoegd aan het aanbod van Pathé Thuis. In deze tweede film na Downton Abbey (2019) dompelen we ons weer onder in deze heerlijke wereld en keren oude bekenden als Maggie Smith, Hugh Bonneville en Jim Carter terug. De gelijknamige serie Downton Abbey was een van de succesvolste ooit, met 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en wel 69 Emmy-nominaties. Ook de twee vervolgfilms vallen bij het publiek erg in de smaak. In deze nieuwste film vertrekt de familie naar Frankrijk omdat Violet Crawley in het bezit is gekomen van een riante villa.

2. The Artists Formerly Known As Lama’s (TAFKAL) (serie, 1 seizoen) – Videoland

De Lama’s zijn terug! Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben van der Meer mogen weer de leukste grappen maken in deze gloednieuwe serie. Veel bekende elementen uit het oude programma keren terug. Zo wordt Patrick Lodiers iedere week weer geflankeerd door een andere BN’er (Kraantje Pappie, Nienke Plas of Estavana Polman bijvoorbeeld), zullen we de zoomer uiteraard weer veelvuldig horen, keren bekende spellen als De Draaideur, De Doventolk en Het Moordspel terug en wordt er weer lustig op los geïmproviseerd. De serie is vanaf vrijdag 26 augustus wekelijks te zien bij Videoland.

1. Samaritan (film, 2022) – Amazon Prime Video

Sylvester Stallone schittert vanaf vrijdag 26 augustus in de nieuwe actiefilm Samaritan op Amazon Prime Video. Stallone speelt hierin de rol van Mr. Smith, een superheld die twintig jaar geleden dood verklaard werd na een gevecht in een pakhuis. Eigenlijk leeft hij sindsdien onder de radar en leidt hij een teruggetrokken bestaan. Althans, totdat zijn buurjongetje probeert om hem uit zijn schuilplaats te lokken, zodat hij de stad van de criminaliteit kan redden.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.