Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (14 – 20 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van SkyShowtime, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, CANAL+, HBO Max en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 33 (van 14 tot 20 augustus 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 33 van 2023)

10. Knock at the Cabin (film, 2023) – SkyShowtime

Komende week verschijnt er een nieuwe horrorfilm op SkyShowtime van M. Night Shyamalan, de maker van The Sixth SenseSplit en The Visit. Het heet Knock At The Cabin en draait om een jong gezin dat op vakantie is in een afgelegen huisje in de bossen. Iedereen die weleens een horror gezien heeft, weet dat dat nooit lang goed kan gaan. Al snel vallen vier gewapende vreemdelingen binnen die denken dat ze het einde van de wereld kunnen voorkomen. Je bekijkt de film vanaf zaterdag 19 augustus op SkyShowtime.

9. Spider-Man: Across the Spider-Verse (film, 2023) – Pathé Thuis

Na het gigantische succes van Spider-Man: Into the Spider-Verse kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. In 2023 verscheen Spider-Man: Across the Spider-Verse op het witte doek. Miles Morales komt in dit tweede deel van de trilogie in het multiversum terecht en moet het samen met Gwen Stacy opnemen tegen hun sterkste vijand tot nu toe. Kijkers zijn lyrisch over de film en vinden hem zelfs nóg beter dan het Oscarwinnende vorige deel. Benieuwd? Vanaf donderdag 17 augustus staat hij op Pathé Thuis.

8. Harlan Coben’s Shelter (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

Op Netflix zijn al flink wat series te vinden die gebaseerd zijn op de boeken van Harlan Coben en volgende week is het tijd voor een nieuwe boekverfilming. Harlan Coben’s Shelter komt niet naar Netflix maar naar Prime Video, op vrijdag 18 augustus. We volgen Mickey Bolitar. Na de plotselinge dood van zijn vader verhuist hij naar een nieuwe stad, waar hij al snel allerlei bizarre geheimen ontdekt die wat te doen hebben met de verdwijning van een schoolgenote. Wat hij ontdekt, heeft misschien ook iets te maken met zijn eigen familiegeschiedenis…

7. Ballers (serie, seizoen 1-5) – Netflix

Eerder schreven we al dat HBO Max zijn exclusiviteit kwijt is. Dit houdt in dat een hoop grote Warner Bros-titels ook bij andere streamingdiensten zullen verschijnen. Zo kijk je nu op Prime Video naar films als The Matrix Resurrections en Dune en komen er ook een aantal grote HBO-series naar Netflix. Je kunt hier nu al terecht voor Insecure en vanaf maandag 14 augustus ook voor Ballers met Dwayne Johnson. Deze serie draait om Spencer Strasmore, de financiële manager van een footballclub in Amerika.

6. Mafia Mamma (film, 2023) – Pathé Thuis

Oscarwinnares Toni Collette speelt de hoofdrol in de fijne komedie Mafia Mamma, die je vanaf donderdag 17 augustus op Pathé Thuis bekijkt. Als een Amerikaanse vrouw het maffia-imperium van haar Italiaanse grootvader erft, besluit ze zelf het hoofd te worden van het familiebedrijf. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

5. Spartacus (serie, seizoen 1-4) – Canal+ Series

Op Canal+ Series kun je komende week kijken naar de vier seizoenen van Spartacus en dat is een echte aanrader. Het bevat alles wat je wil van een serie met deze naam: actie, een hele hoop bloedvergieten, expliciete (seks)scènes en een intrigerend plot. Spartacus was een Thracische gladiator die van 73 tot 71 voor Christus een belangrijke slavenopstand leidde tegen de Romeinse Republiek en zijn verhaal wordt verteld in deze meeslepende serie. Kijkers zijn er erg enthousiast over en zorgen voor een dikke 8,5 op IMDb.

4. The Tower (serie, seizoen 2) – HBO Max

De Britse politieserie The Tower keert op zondag 20 augustus terug naar HBO Max voor een tweede seizoen. Kijkers vonden het eerste seizoen van de serie een echte aanrader, dus ook de nieuwe afleveringen mag je zeker niet missen. Opnieuw speelt Game of Thrones-actrice Gemma Whelan een hoofdrol.

3. Bed Rest (film, 2022) – Pathé Thuis

Zin in een horrorfilm? Vanaf woensdag 16 augustus kijk je op Pathé Thuis naar het lekker spannende Bed Rest. De hoofdrol is voor Melissa Barrera, die met haar werk in Scream 5 en 6 al heeft laten zien prima met horrors overweg te kunnen. Nu mag ze in de huid kruipen van de zwangere Julie Rivers, die door complicaties haar bed bijna niet meer uit kan. Terwijl ze probeert de saaie dagen door te komen, begint ze steeds engere dingen te zien. Dokters schrijven het toe aan haar zwangerschap. Julie raakt er zelf echter steeds meer van overtuigd dat het huis behekst is…

2. Special Forces België: Who Dares Wins (serie, seizoen 1) – Videoland

👆 Beelden van Nederlandse versie

Het programma Special Forces: Who Dares Wins krijgt nu ook een Belgische variant en die gaat op maandag 14 augustus van start op Videoland. Elf bekende Vlamingen gaan de uitdaging aan: kunnen ze de zwaarste militaire training die er is voltooien? Of blijkt het toch te heftig? Een van de BV’s is zanger en acteur Koen Wauters (Gooische Vrouwen).

1. Depp V Heard (serie, seizoen 1) – Netflix

Het hield de gemoederen het afgelopen jaar behoorlijk bezig: de rechtszaak tussen acteur Johnny Depp en Amber Heard. Netflix heeft besloten dat het tijd is voor een documentaireserie. In Depp v Heard zet de streamingdienst de getuigenissen van de twee beklaagden naast elkaar om voor eens en voor altijd een oordeel te vellen: aan welke kant moeten we nou echt staan?

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: SkyShowtime, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, Canal+ Series, HBO Max en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.