Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (15-21 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Disney+, HBO Max en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 33 (van 5 tot 21 augustus 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 33 van 2022)

10. The Next 365 Days (film, 2022) – Netflix

365 Days is op vrijdag 19 augustus terug! Vanaf dan staat het derde en laatste deel van de Poolse erotische filmreeks op Netflix. In The Next 365 Days hangt de relatie van Laura en Massimo nu toch écht aan een zijden draadje. Terwijl ze vertrouwensproblemen en jaloezie moeten zien te overleven, probeert ook Nacho ze uit elkaar te drijven.

9. The Northman (film, 2022) – Pathé Thuis

Fans van Vikingfilms opgelet! The Northman verschijnt op donderdag 18 augustus op Pathé Thuis. In deze door critici geprezen film kruipt Alexander Skarsgård in de rol van de jonge Vikingprins Amleth, die na de moord op zijn vader zint op wraak. Vooral het acteerwerk van Skarsgård werd geprezen, maar ook over de cinematografie waren recensenten erg te spreken. Je kijkt de film trouwens niet alleen voor Skarsgård, maar ook voor andere topacteurs als Nicole Kidman, Ethan Hawke, Anya Taylor-Joy en Willem Dafoe.

8. She-Hulk: Attorney at Law (serie, 1 seizoen) – Disney+

Marvel komt op donderdag 18 augustus met de gloednieuwe serie She-Hulk: Attorney at Law. Dit is een dagje later dan 17 augustus, de dag dat de serie in eerste instantie van start zou gaan. Tot donderdag 13 oktober verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering. Het draait allemaal om Jennifer Walters, een single dertigplus vrouw die transformeert in de She-Hulk. Haar rol wordt gespeeld door Emmy- en Golden Globe-winnares Tatiana Maslany. Ook oude bekenden als Mark Ruffalo, Tim Roth en Benedict Wong zullen te zien zijn.

7. Echoes (serie, 1 seizoen) – Netflix

De makers van de populaire serie 13 Reasons Why komen op vrijdag 19 augustus met een gloednieuwe Netflix-serie: Echoes. Dit draait om twee eeneiige tweelingzussen die regelmatig stiekem van leven wisselen. Als een van de zussen vermist raakt, staat hun hele leven op zijn kop. Beide zussen worden gespeeld door Michelle Monaghan. Daarnaast zien we ook acteurs als Deja Dee en Matt Bomer in de zeven afleveringen terug.

6. The Office (serie, 9 seizoenen) – HBO Max

Voor iedereen die geen Netflix heeft maar wel HBO Max, hebben we goed nieuws: op maandag 15 augustus verschijnt The Office op de streamingdienst. Hierin speelt Steve Carell de rol van Michael Scott, die bij het papierbedrijf Dunder Mifflin werkt. De serie en acteurs wonnen verschillende prijzen, waaronder een Golden Globe en een Emmy Award. Met een 9 gemiddeld op IMDb zijn ook kijkers razend enthousiast.

5. Marokkaanse Bruiloft (film, 2022) – Pathé Thuis

De koning van de Nederlandse romantische komedie is terug! We hebben het natuurlijk over Johan Nijenhuis. Zijn nieuwste film, Marokkaanse Bruiloft, is vanaf donderdag 18 augustus te zien bij Pathé Thuis. Hierin speelt Soumaya Ahouaoui de rol van de veelbelovende advocate Yasmine. Als zij zich eindelijk openstelt voor de liefde, wordt ze getrakteerd op maar liefst twee leuke mannen.

4. Brooklyn Nine-Nine (serie, 8 seizoenen) – Netflix

Het laatste seizoen van de Amerikaanse serie Brooklyn Nine-Nine verschijnt op vrijdag 19 augustus op Netflix. Andy Samberg, Terry Chews, Stephanie Beatriz, Melissa Fumero en Joe Lo Truglio zijn weer terug in deze misdaadkomedie. Helaas stopt de serie dus na deze set afleveringen. Veel mensen zullen hier teleurgesteld door zijn, want de serie scoort enorm goed op IMDb met een gemiddelde van een 8,4.

3. Bad Sisters (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Op Apple TV+ verschijnt op vrijdag 19 augustus de nieuwe serie Bad Sisters. Dit is een remake van de Vlaamse serie Clan en draait om de Garvey-zusjes. Na de dood van hun ouders moeten ze elkaar weer zien te vinden. De serie is gemaakt door Sharon Horgan (Catastrophe), die tevens het script schreef én een van de hoofdrollen speelt. Naast haar zul je ook Anne-Marie Duff (Sex Education), Eva Birthistle (The Last Kingdom), Eve Hewson (Behind Her Eyes) en Sarah Greene (Normal People) terugzien.

2. The Big C (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Naast The Office komt ook The Big C naar HBO Max. In deze uit vier seizoenen bestaande serie ontdekt Cathy Jamison (Laura Linney) dat ze terminaal ziek is. Ze vertelt het nieuws aan niemand, maar gooit het roer wel helemaal om. De serie won meerdere prijzen en wordt met een 8,1 zeer goed beoordeeld op IMDb.

1. Look Both Ways (film, 2022) – Netflix

Riverdale’s Lili Reinhart krijgt op woensdag 17 augustus haar eigen Netflix-film. Zij speelt hierin de rol van Natalie, die na haar afstuderen in twee parallelle werelden belandt. In de ene wereld raakt ze zwanger van haar beste vriend en blijft ze wonen op de plek waar ze opgroeide, in de andere wereld is haar zwangerschapstest negatief en vertrekt ze naar Los Angeles om carrière te maken.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Disney+, HBO Max en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.