Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (7 – 13 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, HBO Max en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 32 (van 7 tot 13 augustus 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 32 van 2023)

10. Heart of Stone (film, 2023) – Netflix

Heart of Stone | Gal Gadot | Official Trailer | Netflix

Vanaf vrijdag 11 augustus zijn topacteurs Gal Gadot en Jamie Dornan te zien in de splinternieuwe Netflix-blockbuster Heart of Stone. Deze zenuwslopende thriller vertelt het verhaal van een spion die werkzaam is voor een wereldwijde vredesorganisatie. Wanneer een hacker tracht hun meest dodelijke wapen in handen te krijgen, moet ze alle zeilen bijzetten om deze poging te verijdelen.

9. Only Murders in the Building (serie, seizoen 3) – Disney+

Only Murders in the Building | Season 3 Trailer | Hulu

Ons favoriete speurzoekerstrio is komende week terug! Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez mogen ook in het derde seizoen van de heerlijke serie Only Murders in the Building weer een moord oplossen vanuit het Arconia-complex in New York. Dit keer is het Ant-Man-acteur Paul Rudd die als Broadwayster Ben Glenroy het loodje legt. Ook Meryl Streep en Emily in Paris-actrice Ashley Park hebben zich bij de cast gevoegd. De eerste nieuwe aflevering verschijnt op dinsdag 8 augustus.

8. Het Verloren Transport (film, 2023) – Pathé Thuis

HET VERLOREN TRANSPORT - Officiële NL trailer

Dit jaar verscheen het waargebeurde oorlogsdrama Het Verloren Transport in de bioscoop. We zien hierin hoe een deportatietrein vol Joodse gevangenen in een klein Duits dorpje strandt. Daar ontstaat al snel een onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Duitse Winnie, de Joods-Nederlandse Simone en de Russische Vera. De film zal vanaf woensdag 9 augustus te vinden zijn in het aanbod van Pathé Thuis.

7. Red, White and Royal Blue (film, 2023) – Prime Video

Red, White, & Royal Blue - Official Trailer | Prime Video

De TikTok-hit Red, White and Royal Blue van Casey McQuiston is verfilmd en het resultaat daarvan bekijk je vanaf vrijdag 11 augustus op Amazon Prime Video. Alex Claremont-Diaz (de zoon van de eerste vrouwelijke president van de VS) en Henry (de Britse prins) kunnen elkaar al jaren niet uitstaan. Wanneer hun onderlinge rivaliteit uitmondt in een internationale crisis, besluiten hun families om een nepvriendschap te creëren om de gemoederen te bedaren. Als de twee echter geforceerd tijd samen doorbrengen, blijken ze toch meer bij elkaar te passen dan ze aanvankelijk dachten.

6. High School Musical: The Musical: The Series (serie, seizoen 4) – Disney+

High School Musical: The Musical: The Series | Official Trailer | Disney+

Het allerlaatste seizoen van High School Musical: The Musical: The Series gaat op woensdag 9 augustus van start op Disney+. En dit wordt weer een ware trip down memory lane. Er komen namelijk een hoop oude bekenden langs, waaronder Corbin Bleu (Chad), Monique Coleman (Taylor) en Lucas Grabeel (Ryan). Het verhaal? De gloednieuwe (fictieve) film High School Musical 4 wordt op East High opgenomen en daar zijn de leerlingen maar druk mee. Ondertussen lopen de gemoederen ook onderling hoog op.

5. Goodbye Stranger (film, 2023) – Prime Video

Goodbye Stranger (2023) | Aaron Rookus | trailer | 20 april in de bioscoop

De Nederlandse film Goodbye Stranger komt op donderdag 10 augustus naar Prime Video. Martijn Lakemeier kruipt in de huid van Paul, een succesvolle muzikant uit Amsterdam die aan de vooravond staat van een gigantische promotie. Zijn nieuwe baan moet ervoor zorgen dat hij samen met zijn vriendin naar Londen kan verhuizen. Maar als dat gedeelte van zijn leven op losse schroeven komt te staan, begint hij aan alles te twijfelen.

4. Fantastic Friends (serie, seizoen 2) – HBO Max

Fantastic Friends with James and Oliver Phelps - Official Trailer - Series Two

Fans van de onvergetelijke Weasley-tweeling uit de Harry Potter-reeks konden vorig jaar genieten van de HBO Max-serie Fantastic Friends. Hierin gaan James en Oliver Phelps magische uitdagingen aan op betoverende plaatsen. En dit doen ze samen met een aantal oude bekenden. In het gloednieuwe tweede seizoen, dat vanaf woensdag 9 augustus te bekijken is, zullen onder meer Harry Potter-sterren Matthew Lewis (Neville Longbottom), Mark Williams (Arthur Weasley), Natalia Tena (Nymphadora Tonks) en Stanislav Yanevski (Viktor Krum) met ze mee reizen.

3. Geuze & Gorgels: Geen Controle (serie, seizoen 1) – Videoland

Geuze & Gorgels: Geen Controle | Officiële trailer

Monica Geuze en Kaj Gorgels zijn beste vrienden. Samen maken ze de podcast Geuze & Gorgels, presenteren ze Temptation Island: Love or Leave en nu gaan ze ook nog eens samen op reis. In Geuze & Gorgels: Geen Controle, hun nieuwe Videoland-serie, gaan ze een unieke uitdaging aan: ze moeten de controle volledig uit handen geven. Terwijl ze een camperreis door Europa maken, sturen hun luisteraars opdrachten in die bepalen wat het duo gaat doen. Dit levert leuke én minder leuke challenges op. Je bekijkt het vanaf woensdag 9 augustus.

2. Cruel Summer (serie, seizoen 2) – Prime Video

Cruel Summer Season 2 Trailer

In 2021 was het eerste seizoen van Cruel Summer te zien en kijkers waren hier razend enthousiast over. Behoorde jij tot de fans? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op vrijdag 11 augustus verschijnen er eindelijk nieuwe afleveringen. Wel goed om te weten: in het tweede seizoen worden een nieuw mysterie én een nieuwe cast geïntroduceerd. Geen Jeanette en Kate dus… In plaats daarvan volgen we de vriendschap tussen Megan, Isabella en Megans beste vriend Luke, een liefdesdriehoek die uiteindelijk een slechte afloop heeft.

1. Transformers: Rise of the Beasts (film, 2023) – Pathé Thuis

Transformers: Rise of the Beasts | Official Trailer (2023 Movie)

Transformers-fans, opgelet! Transformers: Rise of the Beasts verscheen in 2023 op het witte doek en weet volgende week ook al zijn weg naar het kleine scherm te vinden. Op donderdag 10 augustus is het zover. In de zevende film van de reeks worden we meegenomen naar de jaren 90 en leren we een geheel nieuwe soort Transformers kennen, de Maximals. De hoofdrollen worden vertolkt door Anthony Ramos (Hamilton) en Dominique Fishback (Judas and the Black Messiah).

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, HBO Max en Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.