Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (8-14 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 32 (van 8 tot 14 augustus 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 32 van 2022)

10. Elvis (film, 2022) – Pathé Thuis

Het is nog maar anderhalve maand geleden dat de biografische film over The King of Rock ’n Roll in de Nederlandse bioscopen verscheen en nu staat hij al wereldwijd op #12 van de meest succesvolle films van het jaar.

Voor iedereen die hem tot nu toe gemist heeft in de bioscoop, hebben we goed nieuws: vanaf maandag 8 augustus kun je Elvis namelijk al vanuit je luie stoel thuis bekijken! De film, met Austin Butler als Elvis Presley en Tom Hanks als Colonel Tom Parker, is vanaf dan bij Pathé Thuis te zien. Eerder leek de film ook op die datum naar HBO Max te komen, maar een aangekondigde koerswijziging van Warner Bros. Discovery duidt erop dat die plan is aangepast en films weer langer zullen doen over hun weg naar de streamingdienst.

9. Spider-Man: No Way Home (film, 2021) – Netflix

Netflix heeft een gloednieuw kijkcijferkanon binnen: Spider-Man: No Way Home. Deze nieuwste Spider-Man-film is niet alleen de meest succesvolle film van 2021, maar staat zelfs in de top 10 van best scorende titels aller tijden. En vanaf donderdag 11 augustus kun je hem dus gewoon op Netflix zien! In dit deel kruipt Tom Holland weer in de huid van Peter Parker. Voor het eerst is hij ontmaskerd, waardoor het steeds moeilijker wordt om zijn superheldenbestaan en zijn privéleven gescheiden te houden.

8. I Am Groot (serie, 1 seizoen) – Disney+

Groot, die we natuurlijk kennen uit onder meer Guardians of the Galaxy (2014), Avengers: Endgame (2019) en Thor: Love and Thunder (2022), krijgt zijn eigen serie! In de vijf afleveringen die vanaf woensdag 10 augustus op Disney+ te zien zijn, volgen we Groot als ontkiemend boompje, zien we hoe zijn kindertijd was en hoe hij vriendjes gemaakt heeft. Ook leuk: in deze serie gaan we de stemmen horen van een aantal bekende acteurs, zoals Vin Diesel en Bradley Cooper.

7. Locke & Key (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Op woensdag 10 augustus is Locke & Key terug op Netflix. Het derde en laatste seizoen van de serie gaat op die datum namelijk van start. In de laatste acht afleveringen blijft Frederick Gideon de broers en zussen uitdagen en keert ook Dodge terug. Volgens Netflix staat het trio zelfs de gevaarlijkste uitdaging tot nu toe te wachten. Spannend!

6. Five Days at Memorial (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 12 augustus met de gloednieuwe serie Five Days at Memorial. Dit is gebaseerd op ware gebeurtenissen en speelt zich af in een ziekenhuis in New Orleans tijdens orkaan Katrina. Met John Ridley (12 Years a Slave) en Carlton Cuse (Lost) aan het roer belooft dit ontzettend spannend te worden. De serie focust zich op het onderzoek naar 45 dode lichamen. Dokter Anna Pou (gespeeld door The Conjuring’s Vera Farmiga) werd destijds gearresteerd voor moord zonder voorbedachte rade.

5. A League of Their Own (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video komt met een serie gebaseerd op de in 1992 uitgebrachte film A League of Their Own. De serie speelt zich af in 1943 en draait, net als het origineel, om een groep vrouwen die in de jaren veertig een honkbalcompetitie wilde oprichten. Ook komen belangrijke thema’s als gelijkheid en seksualiteit langs. De acht afleveringen zijn vanaf vrijdag 12 augustus te zien.

4. Day Shift (film, 2022) – Netflix

Een film met Jamie Foxx, Dave Franco én Snoop Dogg? Dat belooft wat! In Day Shift draait het om een zwembadschoonmaker (Foxx) die stiekem een hele andere inkomstenbron heeft: het jagen op en doden van vampiers. De film is geregisseerd door de stuntcoördinator van de John Wick-films, J.J. Perry. Ook de schrijvers van Army of the Dead, Army of Thieves en John Wick 3 hebben meegewerkt. Er zullen waarschijnlijk dus heel wat vampiers op brute wijze afgeknald worden. De film staat vanaf vrijdag 12 augustus op Netflix.

3. The Unbearable Weight of Massive Talent (film, 2022) – Pathé Thuis

In deze film speelt Nicolas Cage de rol van… Nicolas Cage. De metafilm vertelt in feite het verhaal van de acteur zelf, die ergens rond de eeuwwisseling bijna failliet ging. Ook zijn personage, Nick Cage, balanceert op de rand van de financiële afgrond. Daarom besluit hij de verjaardag van superfan Javi (Pedro Pascal) bij te wonen, maar die blijkt hoofdverdachte in een CIA-onderzoek.

Nicolas Cage vergaarde in de afgelopen jaren meer bekendheid als internetmeme dan door zijn imposante acteercarrière. En als je toch al een meme bent, kun je hem maar beter écht worden. Dat doet hij in The Unbearable Weight of Massive Talent (“the most Nicolas Cage movie ever!”), vanaf donderdag 11 augustus te zien bij Pathé Thuis.

2. Sherlock (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Een echte klassieker, die vanaf donderdag 11 augustus eindelijk te zien is bij HBO Max: Sherlock. Benedict Cumberbatch speelt hierin de rol van Sherlock Holmes, een excentrieke speurneus. Met een gemiddelde van een 9,1 op IMDb behoort deze serie tot een van de beste aller tijden. Er zijn vier seizoenen verschenen.

1. Never Have I Ever (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Vanaf vrijdag 12 augustus kijk je op Netflix naar een gloednieuw seizoen van de hitserie Never Have I Ever. Ook in dit voorlaatste seizoen draait het natuurlijk weer om Devi en haar vrienden. Daarnaast zullen er ook weer een aantal splinternieuwe personages geïntroduceerd worden, waaronder Parker. Hij is Devi’s rivaal in het debatteam en wordt gespeeld door Deacon, de zoon van acteurs Reese Witherspoon en Ryan Phillippe.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.