Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (31 juli – 6 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis, NLZIET, HBO Max, SkyShowtime en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 31 (van 30 juli tot 6 augustus 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 31 van 2023)

10. Heartstopper (serie, seizoen 2) – Netflix

Heartstopper: Season 2 | Official Teaser | Netflix

Het afgelopen jaar werden de comics van Alice Oseman verfilmd en dit leverde de schattige Netflix-serie Heartstopper op, die massaal gestreamd werd. Nu is het bijna tijd om te zien hoe het Nick en Charlie verder vergaat. In het tweede seizoen, dat op donderdag 3 augustus in première gaat, gaan ze op schooltrip naar Parijs. Er is ook prom, Tara en Darcy moeten een aantal problemen oplossen die hun relatie een stuk moeilijker maken en Elle en Tao zetten juist de volgende stap in hun prille relatie.

9. The Bear (serie, seizoen 2) – Disney+

The Bear Season 2 Trailer

De geprezen serie The Bear keert komende week terug naar Disney+. Op woensdag 2 augustus gaat het tweede seizoen in première en zien we hoe het Carmy Berzatto (Jeremy Allen White) verder vergaat. In de nieuwe afleveringen, die in Amerika al te zien zijn en wederom zeer goed ontvangen worden, sluit het restaurant ‘The Beef’ zijn deuren, om later heropend te worden als ‘The Bear’.

8. Beau Is Afraid (film, 2023) – Pathé Thuis

Beau Is Afraid | Official Trailer HD | A24

Fan van het werk van Ari Aster? Deze regisseur bracht ons de doodenge en bizarre films Hereditary en Midsommar en was in 2023 terug met Beau Is Afraid. In deze absurdistische komedie kruipt Oscarwinnaar Joaquin Phoenix in de huid van Beau, een man die op volwassen leeftijd nog altijd last heeft van de opvoeding van zijn obsessieve moeder. Als zij overlijdt, moet hij de meest angstige en bizarre trip van zijn leven maken om thuis te komen. De film komt op woensdag 2 augustus naar Pathé Thuis.

7. De Slimste Mens (serie, seizoen 24) – NLZIET

De galerij, de open deur, 3-6-9, de wijze opmerkingen van Maarten van Rossem en de stabiele presentatie van Philip Freriks. De Slimste Mens is een fenomeen op de Nederlandse televisie en keert op maandag 31 juli terug voor een nieuw zomerseizoen. Wie mag er in de voetsporen treden van dichter Martin Rombouts? Onder meer Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, tattoo-artiest Henk Schiffmacher en zangeres Froukje doen dit seizoen een gooi naar de titel.

6. The Tourist (serie, seizoen 1) – HBO Max

The Tourist | Trailer - BBC

Een man wordt wakker in een Australisch ziekenhuis en heeft geen idee wie hij is of hoe hij daar terechtgekomen is. Terwijl hij dat probeert te ontdekken, raakt hij met een jonge agente verzeild in een gevaarlijk complot. De geprezen BBC-serie The Tourist, met hoofdrollen voor Jamie Dornan (The Fall) en Danielle Macdonald (Bird Box), komt op dinsdag 1 augustus naar HBO Max.

5. Bupkis (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Bupkis | Official Trailer | Peacock Original

Vanaf vrijdag 4 augustus zal de gloednieuwe serie Bupkis, met Pete Davidson in de hoofdrol, te zien zijn op SkyShowtime. De serie onderzoekt op semi-autobiografische wijze de complexiteit van Davidsons eigen leven. Hoewel de grenzen tussen feit en fictie, of realiteit en absurditeit, vervagen probeert de serie wel antwoord te geven op de vraag: wie is Pete Davidson eigenlijk? De show is op dit moment al uitgezonden in de Verenigde Staten, waar kijkers erg enthousiast reageerden. Kijk je hem trouwens niet voor Pete Davidson, dan misschien wel voor de cameo’s van andere celebrities. Zo komen onder meer Sebastian Stan, Machine Gun Kelly en Charlie Day langs.

4. When You Finish Saving The World (film, 2022) – Pathé Thuis

When You Finish Saving The World | Official Trailer HD | A24

Stranger Things-ster Finn Wolfhard en Oscarwinnares Julianne Moore schitteren samen in de dramafilm When You Finish Saving The World. De film vormt het regiedebuut van Jesse Eisenberg, die je misschien wel kent uit films als Now You See Me en The Social Network (waar hij vóór de schermen stond, in plaats van erachter). Hij zet een intrigerend verhaal neer over een lastige moeder-zoonrelatie.

3. The Lost Flowers of Alice Hart (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

The Lost Flowers of Alice Hart - Official Trailer | Prime Video

Prime Video komt op donderdag 3 augustus met de splinternieuwe serie The Lost Flowers of Alice Hart. We volgen Alice, een meisje dat op jonge leeftijd wees wordt doordat haar ouders omkomen tijdens een mysterieuze brand. Ze gaat op de bloemenboerderij van haar oma wonen, waar ze geconfronteerd wordt met een aantal schokkende familiegeheimen. De hoofdrollen worden vertolkt door Sigourney Weaver (Avatar) en Alycia Debnam-Carey (Fear the Walking Dead).

2. The Lincoln Lawyer (serie, seizoen 2B) – Netflix

The Lincoln Lawyer Season 2 | Part 2 Official Trailer | Netflix

Deze maand was The Lincoln Lawyer terug op Netflix. Zoals de streaminggigant de laatste tijd vaker doet, werd het tweede seizoen van de populaire serie in tweeën gedeeld. Hierdoor hadden we nog vijf afleveringen tegoed en die zijn vanaf donderdag 3 augustus te zien. Manuel Garcia-Rulfo is Mickey Haller, de topadvocaat die door alle gebeurtenissen uit het eerste seizoen ineens bekend werd. In het eerste deel van dit seizoen zagen we hoe dit zich tegen hem keerde. Hij is in het ziekenhuis beland, maar met Lisa’s rechtszaak in het verschiet heeft hij eigenlijk geen tijd voor meer tegenslagen.

1. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (film, 2023) – Disney+

Marvel Studios’ Guardians of the Galaxy Vol. 3 | Official Trailer

Onze favoriete buitenbeentjes arriveren op woensdag 2 augustus op Disney+. Dan wordt Guardians of the Galaxy Vol. 3 eindelijk live gezet. James Gunn, de regisseur die ook aan het roer stond bij de andere twee films, sluit de populaire trilogie hiermee af en doet dit met verve. Kijkers zijn namelijk razend enthousiast over de film en beoordelen hem op IMDb met een 8,1 zelfs hoger dan de andere delen. Waar het over gaat? Peter Quill is nog niet over het verlies van Gamora heen, maar toch moet hij zich weer opmaken voor een nieuwe missie. Als hij die, samen met zijn team, niet succesvol voltooit, kan dat het einde betekenen voor de Guardians.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis, NLZIET, HBO Max, SkyShowtime en Amazon Prime Video

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.