Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (1-7 augustus)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Disney+ en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 31 (van 1 tot 7 augustus 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 31 van 2022)

10. Manifest (serie, 3 seizoenen) – Netflix

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf maandag 1 augustus is het zover: dan staat Manifest seizoen 3 eindelijk op Netflix! Dat wordt dus weer bingen. En er is goed nieuws voor de fans, want het vierde seizoen is ook al aangekondigd. Als het goed is wordt deze in november al aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd, dus heel lang hoeven we er niet eens meer op te wachten.

9. Last Seen Alive (film, 2022) – Pathé Thuis

Gerard Butler is terug in een nieuwe actiethriller, Last Seen Alive. Hierin speelt hij Will, die met zijn (aanstaande) ex-vrouw Lisa naar zijn schoonouders rijdt en even bij een tankstation stopt. Als zijn vrouw vervolgens op mysterieuze wijze verdwijnt, is hij opeens de hoofdverdachte. Daarom zit er niks anders op dan dat hij het heft in eigen handen neemt. Deze film is pas net uit de bioscoop en is vanaf donderdag 4 augustus al bij Pathé Thuis te zien.

8. Lightyear (film, 2022) – Disney+

De gloednieuwe Pixar-film Lightyear verschijnt op woensdag 3 augustus, precies zeven weken nadat de animatiefilm in de Nederlandse bioscopen gelanceerd werd, op Disney+. Het draait natuurlijk allemaal om Buzz Lightyear, die we kennen van de Toy Story-films. Hij moet op een spannende missie in de ruimte. In de Engelstalige versie hoor je de stemmen van onder meer Chris Evans, Keke Palmer en Peter Sohn. In de Nederlandse versie luister je naar Willie Wartaal, Ronald Goedemondt en Matteo van der Grijn.

7. The Sandman (serie, 1 seizoen) – Netflix

Op maandag 1 augustus wordt de gloednieuwe fantasieserie The Sandman gelanceerd op Netflix. Het draait om de zandman, de meester van de dromen, die leeft in een andere wereld. ‘Dreaming’ is waar we heengaan als we dromen. Als de zandman gevangen wordt genomen, staat zowel de droomwereld als de wakkere wereld op zijn kop. Hij moet door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de orde te herstellen.

6. Vaders & Zonen (film, 2022) – Videoland

Videoland komt met de gloednieuwe speelfilm Vaders & Zonen, met Fedja van Huêt en Guido Polleman. Zij spelen twee eigenaardige broers die leven van het pensioen van hun vader. Wanneer ze hem dood voor de televisie aantreffen, moeten ze dan ook geschikte vervanging zien te vinden. Deze zwart-komische film slaat de bioscopen over en verschijnt direct op de streamingdienst, op vrijdag 5 augustus.

5. Clusterf**k: Woodstock ’99 (serie, 1 seizoen) – Netflix

In deze documentaire draait het om Woodstock in 1999, toen niet de muziek centraal stond, maar agressie, rellen en gewonden. Wat is er precies gebeurd en waar ging het mis? Die vragen worden beantwoord in deze miniserie. Het bevat drie afleveringen en wordt op woensdag 3 augustus gelanceerd op Netflix.

4. Prey (film, 2022) – Disney+

Het vijfde deel in de Predator-reeks, Prey, komt op vrijdag 5 augustus naar Disney+. De film neemt ons mee naar driehonderd jaar geleden en vertelt het verhaal van een jonge Comanche-vrouw. Zij vecht om haar stem te beschermen tegen de Predators en belooft ze te doden, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

3. De Beentjes van Sint-Hildegard (film, 2020) – Disney+

De Beentjes van Sint-Hildegard is de best bekeken film op de Nederlandse televisie aller tijden, met meer dan 2,5 miljoen kijkers. Het is een film van regisseur Johan Nijenhuis, met een script van cabaretier Herman Finkers. Hij speelt ook de hoofdrol. Het draait om Jan en Gedda, al ruim 35 jaar samen, maar voor Jan is hun huwelijk behoorlijk verstikkend. Hij doet alsof hij Alzheimer heeft en laat zich opnemen in een verpleeghuis. De film staat al op diverse streamingdiensten, maar is vanaf vrijdag 5 augustus ook bij Disney+ te zien.

2. Mission: Impossible (film, 1996) – Netflix

Netflix heeft vanaf maandag 1 augustus de uitzendrechten van flink wat films binnen, waaronder de complete Mission: Impossible-reeks. Tom Cruise vertolkt in deze zes films de rol van IMF-agent Ethan Hunt, die keer op keer in bloedspannende missies verzeild raakt. Ook het meest recente deel, Mission: Impossible – Fallout, is dan bij de streamingdienst te zien.

1. Top Gun (film, 1986) – Netflix

Tom Cruise komt nóg een keer naar Netflix. Naast de Mission: Impossible-reeks wordt op maandag 1 augustus ook Top Gun (1986) aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd. Deze legendarische klassieker draait natuurlijk om Pete ‘Maverick’ Mitchell, die terechtkomt op een keiharde marine-opleiding voor piloten. Hier gaat hij de strijd aan met een andere toppiloot, Tom ‘Iceman’ Kazanski (Val Kilmer). Of het tweede deel, Top Gun: Maverick (2022), ook naar Netflix komt, weten we we nu nog niet.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Disney+ en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.