Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (24 – 30 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Disney+, SkyShowtime, Apple TV+ en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 30 (van 24 tot 30 juli 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 30 van 2023)

10. Renfield (film, 2023) – Pathé Thuis

Renfield | Official Trailer

Nicolas Cage als vampier zien? Daarvoor moet je bij Renfield zijn. Deze heerlijke horrorkomedie verscheen eerder dit jaar op het witte doek en vindt binnenkort zijn weg al naar je eigen thuisbioscoop. Vanaf woensdag 26 juli kun je op Pathé Thuis kijken naar de film. Het draait om Renfield, het hulpje van graaf Dracula, die in een praatgroep terechtkomt omdat hij een toxische relatie heeft met zijn baas.

9. Guy Ritchie’s The Covenant (film, 2023) – Amazon Prime Video

GUY RITCHIE’S THE COVENANT | Official Trailer

Guy Ritchie heeft weer een nieuwe film gemaakt. De legendarische regisseur van onder meer Snatch en The Gentlemen brengt op vrijdag 28 juli The Covenant naar Amazon Prime Video. We volgen het verhaal van de Amerikaanse leger-sergeant John Kinley (Jake Gyllenhaal). Zijn militaire eenheid wordt aangevallen door Taliban-strijders, waardoor hij ernstig gewond raakt. De lokale Afghaanse tolk Ahmed (Dar Salim) besluit zijn leven te riskeren om de gewonde John naar veilig gebied te brengen. De film is in Amerika al uit en wordt door kijkers goed beoordeeld.

8. How I Met Your Father (serie, seizoen 2B) – Disney+

How I Met Your Father | Season 2 Trailer | Disney+

In april kon je al naar de eerste helft van het tweede seizoen van How I Met Your Father kijken. Nu is het eindelijk tijd voor de laatste negen afleveringen. Disney+ voegt het laatste deel op woensdag 26 juli toe aan het aanbod. In deze How I Met Your Mother-spin-off navigeert Sophie (Hilary Duff) samen met haar vrienden door het hedendaagse New York, op zoek naar zichzelf en naar de liefde.

7. Breaking (film, 2022) – SkyShowtime

Breaking Trailer #1 (2022)

John Boyega schitterde in 2022 in de film Breaking. Benieuwd? Op donderdag 27 juli kun je deze vinden in de bibliotheek van SkyShowtime. Boyega, die je kunt kennen van de Star Wars-films of van The Woman King, kruipt in de huid van een veteraan die na zijn uitzending worstelt met psychische problemen. Uiteindelijk komt hij in zo’n wanhopige situatie terecht dat hij besluit een bank te overvallen. Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

6. The Beanie Bubble (film, 2023) – Apple TV+

The Beanie Bubble — Official Trailer | Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 28 juli met de splinternieuwe film The Beanie Bubble. Deze komedie draait om Ty Warner, een gefrustreerde speelgoedfabrikant en zakenman. Zijn besluit samen te werken met drie vrouwen zorgt voor een gigantische hype: de Beanie Babies vliegen over de toonbank en wakkeren een enorme verzamelwoede onder huismoeders aan. Een heerlijk humoristisch verhaal over hebzucht en kapitalisme, met hoofdrollen voor Zach Galifianakis (The Hangover), Elizabeth Banks (The Hunger Games) en Sarah Snook (Succession).

5. Futurama (serie, seizoen 11) – Disney+

Futurama Season 11 Trailer

Futurama-fans, opgelet! De hilarische serie maakt op maandag 24 juli eindelijk een comeback op Disney+. Goed nieuws voor de liefhebbers dus, die al ruim tien jaar wachten op een vervolg. Gelukkig herenigen de originele stemcast én de makers van de serie zich voor deze splinternieuwe afleveringen, dus dat belooft veel goeds! Fry en Leela moeten hierin onder meer omgaan met een pandemie, de cancelcultuur en kunstmatige intelligentie. Lekker actueel dus.

4. Hidden Strike (film, 2023) – Netflix

Hidden Strike Trailer #1 (2023)

John Cena en Jackie Chan bundelen hun krachten in de splinternieuwe actiefilm Hidden Strike. Hoewel er dus twee topacteurs in de hoofdrollen schitteren, heeft de film de bioscoop overgeslagen en komt hij direct naar Netflix, op vrijdag 28 juli. Cena en Chan spelen twee ex-soldaten die noodgedwongen moeten samenwerken om een groep burgers in veiligheid te brengen in Baghdad.

3. Good Omens (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

Good Omens Season 2 - Official Trailer | Prime Video

Heb je ook zo genoten van het eerste seizoen van Good Omens op Amazon Prime Video? Dan wil je vast wel weten wanneer de tweede set afleveringen te zien is. Dat kunnen we je vertellen: op vrijdag 28 juli is het zover. Opnieuw volgen we de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de engel Aziraphale en de demon Crowley. Nadat ze de Apocalyps hebben voorkomen, leiden ze een rustig bestaan. Althans: tot aartsengel Gabriel plots voor de deur staat, zonder herinneringen aan wie hij is of wat hij gedaan heeft.

2. The Little Mermaid (film, 2023) – Pathé Thuis

The Little Mermaid | Official Trailer

De kleine zeemeermin vindt haar weg komende week naar je eigen thuisbioscoop. Op dinsdag 25 juli zet Pathé Thuis The Little Mermaid live. In deze film wil Ariël dolgraag weten hoe de wereld buiten de zee is en zwemt ze naar de oppervlakte, ook al mag dit absoluut niet van haar vader. Daar wordt ze verliefd op een prins. Om bij hem te kunnen zijn en haar hart te kunnen volgen, moet ze grote risico’s nemen.

1. The Witcher (serie, seizoen 3B) – Netflix

The Witcher: Season 3 | Official Trailer #2 | Netflix

Een kleine maand geleden kon je al naar de eerste vijf afleveringen van The Witcher kijken, maar we hadden er nog drie tegoed. Die zullen op donderdag 27 juli ook eindelijk verschijnen. Zoals je misschien wel weet ga je hiermee ook naar de allerlaatste beelden van Henry Cavill als Geralt of Rivia kijken. In het al bevestigde vierde en vijfde seizoen neemt The Hunger Games-acteur Liam Hemsworth het stokje van hem over.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Disney+, SkyShowtime, Apple TV+ en Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.