Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (25-31 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Cinemember, Disney+ en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 30 (van 25 tot 31 juli 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 30 van 2022)

10. Luizenmoeder – De Film (film, 2021) – Netflix

Hallo allemaal! Vanaf donderdag 28 juli staat Luizenmoeder – De Film op Netflix. In deze film wordt de razendpopulaire serie, die meerdere miljoenen kijkers per aflevering trok, eindelijk naar het grote scherm gebracht. Uiteraard zien we hierin allerlei bekende gezichten terug, bijvoorbeeld Ilse Warringa, Leny Breederveld en Jennifer Hoffman. Het draait natuurlijk allemaal weer om Juf Ank, die na het overlijden van Anton de taak van schooldirecteur op zich neemt, terwijl de coronapandemie zijn tol eist en de ouders steeds veeleisender worden.

9. Pretty Little Liars: Original Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De Little Liars zijn terug in een gloednieuw verhaal! Pretty Little Liars: Original Sin heeft een compleet nieuwe cast, maar speelt zich wel af in hetzelfde universum als de originele serie. Het is twintig jaar nadat een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Milwood bezighielden. Een onbekende aanvaller heeft het op een nieuwe vriendinnengroep gemunt. Zij moeten niet alleen boeten voor de geheime zonden van hun ouders, twee decennia geleden, maar ook voor die van zichzelf. Op donderdag 28 juli verschijnen de eerste drie afleveringen op HBO Max.

8. Purple Hearts (film, 2022) – Netflix

Netflix brengt met Purple Hearts een nieuwe, meeslepende dramafilm over een onwaarschijnlijke liefde. Het draait om Cassie, een ambitieuze singer-songwriter, en Luke, een marinier uit het leger. Samen besluiten ze een verstandshuwelijk aan te gaan waar ze allebei een slaatje uit kunnen slaan. Maar dan gebeurt er iets vreselijks… Deze Netflix Original met Sofia Carson en Nicholas Galitzine verschijnt op vrijdag 29 juli op de streamingdienst.

7. Paper Girls (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video’s antwoord op Stranger Things; dat is Paper Girls op het eerste oog. Het is 1988, de dag na Halloween, als vier tieners door een slaperig stadje fietsen en hier op allerlei onverklaarbare verschijnselen stuiten. Klinkt herkenbaar, toch? In Paper Girls is het verhaal wel iets anders, want hier komen de tieners door een onverwachte tijdreis in de toekomst terecht. In 2019 om precies te zijn. Terwijl ze een weg terug moeten zien te vinden, moeten ze ook de wereld van de toekomst redden.

6. McQueen (film, 2018) – CineMember

Op CineMember kijk je vanaf woensdag 27 juli naar de in 2018 uitgebrachte film McQueen, die het verhaal vertelt van Alexander McQueen. Exclusieve interviews met vrienden en familieleden worden afgewisseld met indrukwekkende archiefbeelden. Samen vormt dit een aangrijpend portret van de gekwelde, talentvolle en revolutionaire modeontwerper.

5. Downton Abbey (serie, 6 seizoenen) – HBO Max

In augustus wordt de immens populaire serie Downton Abbey van Netflix verwijderd, maar gelukkig kun je alle zes seizoenen vanaf maandag 25 juli op HBO Max zien. Deze serie volgt het wel en wee van de familie Crawley en hun bedienden, en legt het snobisme en de intriges van een verdwijnend klassensysteem bloot.

4. Keep Breathing (serie, 1 seizoen) – Netflix

Netflix komt op donderdag 28 juli met een gloednieuwe en, als we de trailer mogen geloven, ontzettend spannende serie. Keep Breathing draait Liv, eigenlijk werkzaam als advocaat, maar als ze met een klein privévliegtuigje crasht moet ze een hele andere kant van zichzelf laten zien. Opeens moet ze zien te overleven in de Canadese wildernis. De hoofdrol wordt gespeeld door Melissa Barrera, die je kunt kennen van de allernieuwste Scream (2022).

3. Under the Banner of Heaven (serie, 1 seizoen) – Disney+

Andrew Garfield, die we natuurlijk allemaal kennen van zijn rol als Spider-Man, is vanaf woensdag 27 juli te zien in de gloednieuwe misdaadserie Under the Banner of Heaven op Disney+. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en draait om een toegewijde, mormoonse detective. Als hij een dubbele moord onderzoekt, wordt zijn geloof ernstig op de proef gesteld.

2. The Bad Guys (film, 2022) – Pathé Thuis

Vanaf woensdag 27 juli is de animatiefilm The Bad Guys online te streamen bij Pathé Thuis. In deze film draait het om een team van atypische vrienden: zakkenroller Mr. Wolf, kluizenkraker Mr. Snake, meestervermommer Mr. Shark, hacker Mr. Tarantula en krachtpatser Mr. Piranha. Nadat ze jarenlang hun geld hebben verdiend met roofovervallen, moeten ze nu uit de handen van de politie zien te blijven. En dan komt er ook nog een andere schurk op hun pad… Lees ook vooral even onze recensie, want wij waren erg enthousiast over de film.

1. Uncoupled (serie, 1 seizoen) – Netflix

Neil Patrick Harris ken je misschien wel als Barney uit How I Met Your Mother. Vanaf vrijdag 29 juli is hij te zien in een gloednieuwe komedieserie op Netflix. De serie, van de makers van Emily in Paris én Sex and the City, draait om Michael, een veertiger die er plotseling alleen voor staat als zijn man hem na zeventien jaar verlaat. Ineens moet hij de datingmarkt weer op, en dat levert genoeg hilarische situaties op.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Cinemember, Disney+ en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.