Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (16 – 22 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en Viaplay. In dit artikel vind je tips voor week 3 (van 16 tot 22 januari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 3 van 2023)

10. The Last of Us (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Last of Us | Official Trailer | HBO Max

Fans van de videogame The Last of Us, opgelet! Op maandag 16 januari komt HBO Max met een gloednieuwe serie die gebaseerd is op het spel. Pedro Pascal (The Mandalorian) kruipt in de huid van Joel Miller en Bella Ramsey (Game of Thrones) is Ellie. Zij bevinden zich in een verwoeste samenleving en moeten van de ene kant van de Verenigde Staten naar de andere kant reizen, een levensgevaarlijke trip. De showrunner van de gloednieuwe serie bracht ons eerder het veelgeprezen Chernobyl en ook de oorspronkelijke maker van de game heeft meegewerkt aan The Last of Us. Dat belooft veel goeds!

9. That ’90s Show (serie, 1 seizoen) – Netflix

That '90s Show | Official Trailer | Netflix

In 2006 kwam That ’70s Show na ruim acht jaar tot een einde, maar nu is het eindelijk zover: vanaf donderdag 19 januari kunnen fans terecht op Netflix voor de langverwachte spin-off. That ’90s Show speelt zich af in de zomer van 1995 en draait om de dochter van Eric (Topher Grace) en Donna (Laura Prepon). Hoewel we dus een nieuwe generatie volgen, keert bijna de volledige originele cast terug en wordt het een feest van herkenning. Zo komen Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp, Wilmer Valderrama, Ashton Kutcher en Mila Kunis ook weer langs. Leuk!

8. Angela Black (serie, 1 seizoen) – Videoland

Angela Black | Official Trailer | Now Available on Spectrum Originals

Op Videoland gaat op maandag 16 januari de spannende Britse serie Angela Black in première. Een van de hoofdrollen wordt gespeeld door ‘onze eigen’ Michiel Huisman, die over de grens natuurlijk al furore maakte in onder meer Game of Thrones. In Angela Black speelt hij de rol van Olivier Meyer. Hij houdt zijn vrouw Angela gevangen in een huwelijk vol huiselijk geweld waaruit ze niet lijkt te kunnen ontsnappen—tot ze onverwachts wordt benaderd door een privédetective.

7. Bling Empire: New York (serie, 1 seizoen) – Netflix

Bling Empire: New York Season 1 | Official Teaser | Netflix

Bling Empire is een enorme hit op Netflix en daarom kijken we erg uit naar de spin-off Bling Empire: New York, die op vrijdag 20 januari verschijnt. Wederom volgen we een groep rijke vrienden van Aziatisch-Amerikaanse afkomst, ditmaal afkomstig uit de Big Apple. Een van de personages die voorbij komt is Dorothy Wang, die eerder al in het tweede seizoen van Bling Empire zelf te zien was.

6. Idina Menzel: Which Way to the Stage (film, 2023) – Disney+

Idina Menzel: Which Way to the Stage? | Official Trailer | Disney+

Idina Menzel zal je vooral kennen als de vrouw achter Frozen‘s Elsa, maar daarnaast heeft ze ook een Tony Award gewonnen en vele successen gekend op het toneel van Broadway. Een van haar grootste dromen moet echter nog waargemaakt worden en dat is een optreden in het wereldberoemde Madison Square Garden in New York. In de documentaire Idina Menzel: Which Way to the Stage volgen we haar weg om dit te bereiken. Tegelijkertijd zien we hoe ze haar landelijke tournee combineert met het moederschap.

5. Johnny vs Amber: The US Trial (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Johnny vs Amber: The U.S. Trial | Official Trailer | discovery+

Het hield de gemoederen het afgelopen jaar behoorlijk bezig: de rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard. Op HBO Max verschijnt op woensdag 18 januari de documentaire Johnny vs Amber: The US Trial, waarin we mee kunnen kijken met de verhitte strijd. Deze kostte Depp zijn rol in de Fantastic Beasts-serie en Amber waarschijnlijk schermtijd in Aquaman 2, maar wie heeft er nu eigenlijk gelijk? De docu laat dit in het midden en vertelt het verhaal vanuit beide kanten.

4. Sahmaran (serie, 1 seizoen) – Netflix

Shahmaran | Date Announcement | Netflix

Fans van Turkse series kunnen vanaf vrijdag 20 januari op Netflix terecht voor Sahmaran. Deze serie draait om docent Sahsu, die tijdens een reis terechtkomt in een mysterieuze gemeenschap. De leden geloven in de legende van Sahmaran, en dit mytische verhaal verandert het leven van de jonge vrouw voorgoed.

3. The Enforcer (film, 2022) – Amazon Prime Video

The Enforcer - Official Trailer

Antonio Banderas speelt de hoofdrol in The Enforcer. Als maffioso Cuda staat hij aan het begin van de film op het punt alles op te geven. Hij heeft namelijk ontdekt dat zijn bazin een jong meisje in gevaar brengt. Om haar te redden moet hij zich tegen de criminele organisatie keren waar hij jarenlang onderdeel van uitmaakte—en dit is natuurlijk niet zonder gevaar. De film is nu al te zien op Pathé Thuis, maar verschijnt vanaf vrijdag 20 januari ook op Amazon Prime Video.

2. Marie Antoinette (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Marie Antoinette | Brand New Trailer 🔥 - BBC

Fan van kostuumdrama’s als Sisi en Dangerous Liaisons? Dan hebben we een kijktip voor je. Op donderdag 19 januari verschijnt de serie Marie Antoinette op Viaplay. Uiteraard wordt hiermee het bekende verhaal van keizerin Marie Antoinette verteld. Zij is pas veertien als ze wordt uitgehuwelijkt aan de kroonprins van Frankrijk en zich ineens staande moet zien te houden in het strenge Franse hof. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

1. LOL: Last One Laughing (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Last One Laughing Nederland | Officiële Trailer | Prime Video NL

Amazon Prime Video introduceert op vrijdag 20 januari de gloednieuwe Nederlandse komedieserie LOL: Last One Laughing. Onder leiding van Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders gaan tien Nederlandse cabaretiers de strijd aan. Zij sluiten zich zes uur lang met elkaar op in een ruimte, en wie lacht moet vertrekken. Wie het het langst volhoudt, gaat er met de hoofdprijs van 50.000 euro vandoor. De comedians die hun opwachting maken zijn Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos El Ahmadi en Bas Hoeflaak.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en Viaplay

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.